Menu English

Dr. AnneLoes van Staa

Lector Transities in Zorg

AnneLoes van Staa is verpleegkundige en studeerde Geneeskunde en Culturele Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2003 is zij lector Transities in Zorg bij Kenniscentrum Zorginnovatie. Haar onderzoek richt zich op drie brede thema’s als onderdeel van de onderzoekslijn Zelfmanagement & Participatie: transities in zorg bij jongeren met chronische aandoeningen; ondersteuning van eigen regie en zelfmanagement van patiënten door zorgprofessionals; en het bevorderen van de vitaliteit en gezondheid van burgers en professionals. Tot 2016 werkte zij als universitair docent aan het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg van Erasmus Universiteit Rotterdam. AnneLoes van Staa kreeg in 2019 als één van de eerste twee lectoren in Nederland de Deltapremie toegekend voor haar excellentie in de verbinding van praktijkgericht onderzoek, onderwijs en praktijk.

AnneLoes van Staa werd opgeleid tot kinderverpleegkundige, waarna zij geneeskunde en culturele antropologie (specialisatie medische antropologie) studeerde aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werkte enkele jaren in de Derde Wereld, onder meer voor Artsen Zonder Grenzen. In 2003 werd zij samen met Jacomine de Lange aangesteld als lector Transities in Zorg bij Hogeschool Rotterdam. In 2012 promoveerde zij op het proefschrift On Your Own Feet, over wat jongeren met chronische aandoeningen kunnen en willen in de zorg.

Aftermovie Deltapremie
Op 12 november 2019 was de uitreiking van de Deltapremie. AnneLoes is de winnares! Bekijk hieronder de aftermovie.

Volg AnneLoes van Staa

Op social media

Project(en)

Van Dr. AnneLoes van Staa

Publicatie(s)

Van Dr. AnneLoes van Staa
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen