Menu Zoeken English

Voor decanen

Samenwerken aan een goede studiekeuze en aansluiting

U probeert de uitstromende leerlingen op uw school zo goed mogelijk te ondersteunen bij de keuze voor een studie en de overgang naar het hoger onderwijs. Hogeschool Rotterdam helpt u daarbij.

U vindt hier informatie over ontwikkelingen binnen het onderwijs van Hogeschool Rotterdam, de mogelijkheden van samenwerking en activiteiten om de aansluiting met het hbo te bevorderen. 

Aansluiting met vo/mbo

De adviseurs Aansluiting zijn het aanspreekpunt voor collega’s uit het voortgezet onderwijs en het mbo. Zij brengen het vo / mbo en Hogeschool Rotterdam met elkaar in contact en stimuleren de ontwikkeling van gezamenlijke activiteiten en trajecten die de aansluiting van de vooropleiding op de opleidingen van Hogeschool Rotterdam verbeteren.

Meer over aansluiting

Studie- en profielkeuze

Hogeschool Rotterdam biedt diverse studiekeuzeactiviteiten en diensten aan die leerlingen van havo, vwo en mbo ondersteunen bij hun studie- en profielkeuze.

Meer over voorlichting en studiekeuze

Actueel

Nieuws voor decanen

MBOᵉ: Excellentie in het mbo

Nieuws

In 2009 is Hogeschool Rotterdam gestart met excellentieonderwijs, in het hbo bekend als ‘honoursonderwijs’. Hier faciliteren we studenten die ‘meer willen en meer kunnen’. In het mbo is de laatste jaren, mede gestimuleerd door extra middelen, een vergelijkbare beweging in gang gezet.

Studiebeurs Rotterdam mbo

Nieuws

Donderdag 24 januari vond voor de eerste keer Studiebeurs Rotterdam mbo plaats. Deze mbo-dag was voorheen altijd onderdeel van de bekende Studiebeurs Rotterdam die wij in oktober, samen met Hogeschool Inholland, organiseren.

Emmauscollege wint eerste Regiofinale Rotterdamse Business Case

Nieuws

De Rotterdamse Business Case is een lessenserie die bestemd is voor leerlingen in eind havo 4 of begin havo 5 met het E&M-profiel.

Honderden studenten ontvangen certificaat

Nieuws

Ruim 750 studenten uit het mbo hebben het eerste deel van hun doorstroomprogramma mbo-hbo voor economische studies afgerond. Zij hebben een aantal weken meegelopen bij Hogeschool Inholland of Hogeschool Rotterdam om te kunnen proeven aan studeren in het hbo.

Plan Hoger Onderwijs in Dordrecht voor zomer 2019 gereed

Nieuws

Onderwijsinstellingen, gemeentebesturen in de Drechtsteden en het regionale werkveld hebben de gezamenlijke ambitie geformuleerd om in Dordrecht hoger onderwijs te ontwikkelen dat past bij de Drechtsteden.

CURIOUS/IT: nieuw magazine voor meiden in de IT

Nieuws

CURIOUS/IT staat bol van inspirerende verhalen van studenten, rolmodellen en achtergrondartikelen. In de eerste editie van het magazine komen toonaangevende vrouwen uit de branche aan het woord.

Meeloopdag mbo-hbo Automotive

Nieuws

“Het is een bomvolle klas vol gemotiveerde studenten”. Zegt een enthousiaste John Janssen, kerndocent bij de opleiding Automotive. Hij heeft net een college Engineering en Wiskunde gegeven aan ongeveer 75 studenten van zowel hbo als mbo.

Wijzigingen toelatingsvoorwaarden

Nieuws

In augustus 2018 is er een nieuwe Regeling aanmelding en toelating hoger onderwijs uitgekomen. Ook dit keer zijn er een aantal wijzigingen wat betreft toelatingsvoorwaarden voor opleidingen van Hogeschool Rotterdam.

Geen numerus fixus voor Verpleegkunde in studiejaar 2019-2020

Nieuws

Voor instroom van nieuwe studenten in het studiejaar 2019-2020 laat de opleiding Verpleegkunde de numerus fixus los. Dit besluit is genomen na advies van het Landelijke Overleg Opleidingen Verpleegkunde (LOOV).

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.