Voor decanen

Samenwerken aan een goede studiekeuze en aansluiting

U probeert de uitstromende leerlingen op uw school zo goed mogelijk te ondersteunen bij de keuze voor een studie en de overgang naar het hoger onderwijs. Hogeschool Rotterdam helpt u daarbij.

U vindt hier informatie over ontwikkelingen binnen het onderwijs van Hogeschool Rotterdam, de mogelijkheden van samenwerking en activiteiten om de aansluiting met het hbo te bevorderen. 

Aansluiting met vo/mbo

De adviseurs Aansluiting zijn het aanspreekpunt voor collega’s uit het voortgezet onderwijs en het mbo. Zij brengen het vo / mbo en Hogeschool Rotterdam met elkaar in contact en stimuleren de ontwikkeling van gezamenlijke activiteiten en trajecten die de aansluiting van de vooropleiding op de opleidingen van Hogeschool Rotterdam verbeteren.

Meer over aansluiting

Studie- en profielkeuze

Hogeschool Rotterdam biedt diverse studiekeuzeactiviteiten en diensten aan die leerlingen van havo, vwo en mbo ondersteunen bij hun studie- en profielkeuze.

Meer over voorlichting en studiekeuze

Actueel

Nieuws voor decanen

Studievoorlichting op afstand

Nieuws

Als afdeling Studievoorlichting van Hogeschool Rotterdam zullen we niet meer aanwezig zijn op de eilanden. Wel vinden we het belangrijk om in contact te blijven met de studiekiezers. We hebben daar verschillende opties voor.

Subi Jet pa bo Get

Nieuws

Hogeschool Rotterdam biedt op Aruba en Curaçao al meer dan 10 jaar het voorbereidingstraject Subi Jet pa bo Get aan. Tijdens het traject bereiden we aspirant studenten zo goed mogelijk voor op hun studie.

Studiekeuzecheck op locatie

Nieuws

Om aspirant studenten gelegenheid te geven zich goed voor te bereiden op hun studie aan de hogeschool bieden wij voor aanvang van de studie een studiekeuzecheck aan.

Graduation show tour voor middelbare scholieren

Nieuws

Om leerlingen kennis te laten maken met kunst en design, ontwikkelde Fabienne Hendriks, vierdejaarsstudent Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (DBKV), een interactieve rondleiding.

Eerste afstudeerders van nieuwe opleiding Social Work

Nieuws

Deze zomer studeren bij Hogeschool Rotterdam de eerste studenten Social Work af. De nieuwe opleiding is in september 2016 van start gegaan met een eerstejaars- én derdejaarsprogramma.

Rotterdams Nederlands in het vo

Nieuws

Om een beeld te krijgen van de stand van zaken rond het vak Nederlands in de bovenbouw van de havo, is aan scholen voor het vo in de regio Rijnmond/Drechtsteden een vragenlijst voorgelegd.

Verbouwing Rotterdam Mainport Institute

Nieuws

Sinds september 2017 heeft het Rotterdam Mainport Institute (RMI), na een grondige verbouwing, een betere huisvesting met een transparant uiterlijk en betere faciliteiten. Dit is gerealiseerd in goed overleg met studenten, docenten en directie.

Aan de slag met LOB in de overstap van mbo naar hbo!

Nieuws

In de overgang van de beroepskolom speelt aansluiting van LOB in het mbo op vervolgens studieloopbaanbegeleiding (SLB) in het hbo een belangrijke rol. Een goede, aansluitende loopbaanbegeleiding kan een bijdrage leveren aan de verbetering van het studiesucces van de mbo-student in het hbo.

Studiebeurs Rotterdam & Studiebeurs+ data zijn bekend

Nieuws

Het Rotterdamse hoger beroepsonderwijs organiseert voor het VO op 10 oktober Studiebeurs Rotterdam en op 20 november Studiebeurs+.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.