Menu Zoeken English

Voor decanen

Samenwerken aan een goede studiekeuze en aansluiting

U probeert de uitstromende leerlingen op uw school zo goed mogelijk te ondersteunen bij de keuze voor een studie en de overgang naar het hoger onderwijs. Hogeschool Rotterdam helpt u daarbij.

U vindt hier informatie over ontwikkelingen binnen het onderwijs van Hogeschool Rotterdam, de mogelijkheden van samenwerking en activiteiten om de aansluiting met het hbo te bevorderen. 

Aansluiting met vo/mbo

De adviseurs Aansluiting zijn het aanspreekpunt voor collega’s uit het voortgezet onderwijs en het mbo. Zij brengen het vo / mbo en Hogeschool Rotterdam met elkaar in contact en stimuleren de ontwikkeling van gezamenlijke activiteiten en trajecten die de aansluiting van de vooropleiding op de opleidingen van Hogeschool Rotterdam verbeteren.

Meer over aansluiting

Studie- en profielkeuze

Hogeschool Rotterdam biedt diverse studiekeuzeactiviteiten en diensten aan die leerlingen van havo, vwo en mbo ondersteunen bij hun studie- en profielkeuze.

Meer over voorlichting en studiekeuze

Actueel

Nieuws voor decanen

Groen licht voor Ad ICT Internet of Things

Nieuws

Internet of Things verbindt IT en techniek, waardoor het leven van mensen op een nieuwe manier wordt ondersteund. In Nederland was er nog geen opleiding op dit gebied, terwijl de rol van Internet of Things steeds groter wordt in de maatschappij.

Conferentie Hard/t voor Taal

Nieuws

Hogeschool Rotterdam maakt zich hard voor taal: dit studiejaar hebben 15 docenten zich ingezet voor de taalvaardigheid van hun studenten. In het project Taal en Studiesucces zijn zij op verschillende niveaus aan de slag gegaan.

Relatie M&O en studiesucces bij economische hbo-opleidingen

Nieuws

Een veel gehoorde uitspraak is: 'Het studiesucces van studenten die examen hebben gedaan in M&O is groter dan dat van studenten die alleen het vak economie hebben gehad op de havo.' Maar klopt dit ook?

Aanbod activiteiten Hogeschool Rotterdam aan studenten Cariben

Nieuws

Wat bieden we als Hogeschool Rotterdam aan studenten die van Caribisch Nederland komen? Zowel op de eilanden als in Nederland zijn er verschillende opties waar gebruik van gemaakt kan worden ter voorbereiding of ondersteuning.

Uitnodiging conferentie Doorstroom mbo-hbo

Nieuws

Op donderdag 3 oktober vindt de eerste conferentie Doorstroom mbo-hbo plaats. Wat hebben we geleerd tot nu toe van het programma? Wat boeken we aan resultaten? Wat kan jouw school hiervan leren?

Flexibele deeltijd Verpleegkunde

Nieuws

Voor mbo- en inservice opgeleide verpleegkundigen bieden wij de flexibele deeltijd Verpleegkunde aan. In deze flexibele deeltijdopleiding staat de leervraag van de student centraal en kan de leerweg van medestudenten verschillen in tempo, plaats, inhoud, vorm en begeleiding.

MBOᵉ: Excellentie in het mbo

Nieuws

In 2009 is Hogeschool Rotterdam gestart met excellentieonderwijs, in het hbo bekend als ‘honoursonderwijs’. Hier faciliteren we studenten die ‘meer willen en meer kunnen’. In het mbo is de laatste jaren, mede gestimuleerd door extra middelen, een vergelijkbare beweging in gang gezet.

Studiebeurs Rotterdam mbo

Nieuws

Donderdag 24 januari vond voor de eerste keer Studiebeurs Rotterdam mbo plaats. Deze mbo-dag was voorheen altijd onderdeel van de bekende Studiebeurs Rotterdam die wij in oktober, samen met Hogeschool Inholland, organiseren.

Emmauscollege wint eerste Regiofinale Rotterdamse Business Case

Nieuws

De Rotterdamse Business Case is een lessenserie die bestemd is voor leerlingen in eind havo 4 of begin havo 5 met het E&M-profiel.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.