Voor decanen

Samenwerken aan een goede studiekeuze en aansluiting

U probeert de uitstromende leerlingen op uw school zo goed mogelijk te ondersteunen bij de keuze voor een studie en de overgang naar het hoger onderwijs. Hogeschool Rotterdam helpt u daarbij.

U vindt hier informatie over ontwikkelingen binnen het onderwijs van Hogeschool Rotterdam, de mogelijkheden van samenwerking en activiteiten om de aansluiting met het hbo te bevorderen. 

Aansluiting met vo/mbo

De adviseurs Aansluiting zijn het aanspreekpunt voor collega’s uit het voortgezet onderwijs en het mbo. Zij brengen het vo / mbo en Hogeschool Rotterdam met elkaar in contact en stimuleren de ontwikkeling van gezamenlijke activiteiten en trajecten die de aansluiting van de vooropleiding op de opleidingen van Hogeschool Rotterdam verbeteren.

Meer over aansluiting

Studie- en profielkeuze

Hogeschool Rotterdam biedt diverse studiekeuzeactiviteiten en diensten aan die leerlingen van havo, vwo en mbo ondersteunen bij hun studie- en profielkeuze.

Meer over voorlichting en studiekeuze

Actueel

Nieuws voor decanen

Bachelor International Business in september 2018 van start

Nieuws

In september 2018 start Hogeschool Rotterdam Business School met de nieuwe Engelstalige opleiding International Business. De bedrijfskundige opleiding die studenten voorbereidt op een internationale carrière, komt voort uit een aantal huidige opleidingen. Binnen de nieuwe opleiding komen vier differentiaties.

De ergotherapeut, hét beroep van de toekomst

Nieuws

Daar waar mensen beperkingen ervaren in deelname aan de samenleving staat de ergotherapeut klaar. Hij of zij coacht en begeleidt cliënten en omgeving bij het vinden van mogelijkheden, om activiteiten te ondernemen die belangrijk en waardevol zijn voor de cliënt.

Een goede start op het hbo: het LOB-cv!

Nieuws

Het LOB-cv is in de regio Rotterdam steeds meer geïmplementeerd binnen het vo en hbo en het is nu nog geschikter gemaakt voor het mbo.

Studenten Zadkine, Facilitaire dienstverlening geven gastbeleving tips

Nieuws

In februari hebben studenten Facilitaire dienstverlening van Zadkine, The Experience Game gespeeld bij de opleiding Facility Management van Hogeschool Rotterdam. Vanuit een samenwerking tussen het bedrijf Gom Schoonhouden, Zadkine en HR werd op de locatie Pieter de Hoochweg een gastreis doorlopen door deze mbo-studenten.

Logopedie schaft stemtest af

Nieuws

Landelijk is besloten om de stemtest, als toelatingsvoorwaarde voor de opleiding Logopedie, af te schaffen. Door veranderingen in de zorg verandert ook het beroep. Door de verschuiving in de (toekomstige) werkzaamheden van een logopedist wordt er minder belang gehecht aan de uitkomst van de stemtest.

Taalbeleid 'in the picture'

Nieuws

In januari is het boek Vo-hbo: aan de slag met taalbeleid! uitgekomen in het kader van het samenwerkingsverband ‘Samen werken aan een betere aansluiting vo-hbo’ voor de vakinhoudelijke aansluiting Nederlands/communicatie.

Selectie voor opleiding Verpleegkunde (voltijd)

Nieuws

Voor de opleiding Verpleegkunde (voltijd) geldt per studiejaar 2018-2019 een selectieprocedure. Dit betekent dat studiekiezers zich uiterlijk tot en met 15 januari 2018 kunnen aanmelden voor deze opleiding. Dit is een stuk eerder dan de uiterste aanmelddatum in de voorgaande jaren.

Ouderactiviteitenkalender

Nieuws

Op de ouderactiviteitenkalender kun je in één oogopslag zien welke informatiebijeenkomsten er voor ouders van toekomstige studenten worden georganiseerd door Hogeschool Inholland en Hogeschool Rotterdam.

Keuzegids corrigeert score Instituut voor Sociale Opleidingen

Nieuws

In de eind september verschenen Keuzegids Hbo 2018 waren de gebruikte studentenoordelen voor het Instituut voor Sociale Opleidingen (ISO) op een te smalle selectie gebaseerd. Social Work was niet meegerekend.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.