Menu Zoeken English

Voor decanen

Samenwerken aan een goede studiekeuze en aansluiting

U probeert de uitstromende leerlingen op uw school zo goed mogelijk te ondersteunen bij de keuze voor een studie en de overgang naar het hoger onderwijs. Hogeschool Rotterdam helpt u daarbij.

U vindt hier informatie over ontwikkelingen binnen het onderwijs van Hogeschool Rotterdam, de mogelijkheden van samenwerking en activiteiten om de aansluiting met het hbo te bevorderen. 

Aansluiting met vo/mbo

De adviseurs Aansluiting zijn het aanspreekpunt voor collega’s uit het voortgezet onderwijs en het mbo. Zij brengen het vo / mbo en Hogeschool Rotterdam met elkaar in contact en stimuleren de ontwikkeling van gezamenlijke activiteiten en trajecten die de aansluiting van de vooropleiding op de opleidingen van Hogeschool Rotterdam verbeteren.

Meer over aansluiting

Studie- en profielkeuze

Hogeschool Rotterdam biedt diverse studiekeuzeactiviteiten en diensten aan die leerlingen van havo, vwo en mbo ondersteunen bij hun studie- en profielkeuze.

Meer over voorlichting en studiekeuze

Actueel

Nieuws voor decanen

Hulp bij studiekeuze

Nieuws

Studiekiezers die met vragen en twijfels zitten kunnen we nog steeds bij ons terecht! We vragen jullie als begeleiders om de leerlingen hierover te informeren. Er is meer mogelijk dan je denkt.

Publicatie 'Wiskunde in technische hbo-opleidingen'

Nieuws

Welke wiskunde van de havo is belangrijk voor deze opleiding? Hoeveel uur per week wordt er besteed aan wiskunde? Moet je grafische rekenmachine echt thuisblijven? In de publicatie wordt antwoord gegeven op deze vragen.

Workshop en training TaalOntwikkelend Lesgeven

Nieuws

Taalvaardigheid en succesvol leren en studeren hebben een direct verband met elkaar en wordt keer op keer bevestigd door onderzoek. De ontwikkeling van de taalvaardigheid van leerlingen/studenten bepaalt in hoge mate de kans op hun studiesucces.

WERKplaats Taal van start

Nieuws

Een goed taalniveau is voor studenten van het grootste belang. Kennis verwerven, creëren en overbrengen gaat immers via geschreven en gesproken taal. Taalvaardigheid is een noodzakelijke voorwaarde voor succes in de studie maar ook in de verdere loopbaan.

Samen werken aan een betere aansluiting vo-hbo wordt vo-ho

Nieuws

2019-2020 is een bijzonder jaar voor het samenwerkingsverband vo-ho, want we vieren het eerste lustrum. Alweer vijf jaar geleden ondertekenden een groot aantal regionale vo-scholen en de Rotterdamse hbo-instellingen een intentieverklaring om werk te maken van aansluiting vo-hbo.

Feestelijke afsluiting van het mbo-doorstroomtraject

Nieuws

Zes weken lang kregen mbo-studenten van het ROC Zadkine en het Albeda-college een kijkje in de keuken van het hbo. Zij maakten kennis met opleidingen en werkten aan een casus voor de firma Breeman, de grootste MINI-dealer van Europa.

De Rotterdamse Business Case

Nieuws

De Rotterdamse Business Case is een lessenserie die bestemd is voor leerlingen in eind havo 4 of begin havo 5 met het E&M profiel. De casus is specifiek gericht op de aansluiting met de Rotterdamse economische vervolgopleidingen.

Groen licht voor Ad ICT Internet of Things

Nieuws

Internet of Things verbindt IT en techniek, waardoor het leven van mensen op een nieuwe manier wordt ondersteund. In Nederland was er nog geen opleiding op dit gebied, terwijl de rol van Internet of Things steeds groter wordt in de maatschappij.

Conferentie Hard/t voor Taal

Nieuws

Hogeschool Rotterdam maakt zich hard voor taal: dit studiejaar hebben 15 docenten zich ingezet voor de taalvaardigheid van hun studenten. In het project Taal en Studiesucces zijn zij op verschillende niveaus aan de slag gegaan.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen