Ga direct naar de content

Voor decanen

Samenwerken aan een goede studiekeuze en aansluiting

U probeert de uitstromende leerlingen op uw school zo goed mogelijk te ondersteunen bij de keuze voor een studie en de overgang naar het hoger onderwijs. Hogeschool Rotterdam helpt u daarbij.

U vindt hier informatie over ontwikkelingen binnen het onderwijs van Hogeschool Rotterdam, de mogelijkheden van samenwerking en activiteiten om de aansluiting met het hbo te bevorderen. 

Aansluiting met vo/mbo

De adviseurs Aansluiting zijn het aanspreekpunt voor collega’s uit het voortgezet onderwijs en het mbo. Zij brengen het vo / mbo en Hogeschool Rotterdam met elkaar in contact en stimuleren de ontwikkeling van gezamenlijke activiteiten en trajecten die de aansluiting van de vooropleiding op de opleidingen van Hogeschool Rotterdam verbeteren.

Meer over aansluiting

Studie- en profielkeuze

Hogeschool Rotterdam biedt diverse studiekeuzeactiviteiten en diensten aan die leerlingen van havo, vwo en mbo ondersteunen bij hun studie- en profielkeuze.

Meer over voorlichting en studiekeuze

Actueel

Nieuws voor decanen
 • Bezoek scholen Bonaire en Curaçao

  Nieuws

  Leerlingen van Scholengemeenschap Bonaire en het Radulphus College uit Curaçao hebben een bezoek gebracht aan diverse scholen in Nederland. Ook een bezoek aan Hogeschool Rotterdam stond op het programma.

 • Decentrale selectie per 2017-2018

  Nieuws

  Voor het studiejaar 2017-2018 zijn er bij ons 6 opleidingen die een decentrale selectie hanteren. Uiterste aanmelddatum hiervoor is 15 januari.

 • Hogeschool Rotterdam benoemt Ellen Klatter als lector Studiesucces

  Nieuws

  Hogeschool Rotterdam heeft dr. Ellen Klatter aangesteld als lector Studiesucces bij Kenniscentrum Talentontwikkeling. Klatter gaat onderzoeken welke onderwijs- en persoonsfactoren een bepalende rol spelen bij het studiesucces van de studenten van Hogeschool Rotterdam.

 • Schoolopleidersdag: lesgeven in een grootstedelijke context

  Nieuws

  Ruim 80 schoolopleiders uit de regio Rotterdam bezochten 16 maart jl. de eerste Schoolopleidersdag, voorgaande jaren nog BOS-dag geheten (Begeleider op School).

 • Studiebeurs Rotterdam 2016

  Nieuws

  Op 12 en 13 oktober 2016 organiseert het Rotterdamse hoger beroepsonderwijs de 8e editie van Studiebeurs Rotterdam voor vo-leerlingen en mbo-studenten. Studiebeurs Rotterdam is een beurs met een breed aanbod vanuit het hoger beroepsonderwijs in de regio.

 • Digitale speeltuin

  Nieuws

  Sinds enkele maanden is de opleiding Civiele Techniek begonnen met het organiseren van een Digitale Speeltuin. De Digitale Speeltuin is bedoeld om bedrijfsleven, mbo en Hogeschool Rotterdam kennis te laten delen op het gebied van 3D-modelleren en alles wat daar bij komt kijken.

 • Twee nieuwe Associate degrees

  Nieuws

  Rotterdam Academy, het instituut waarin de Associate degree opleidingen van Hogeschool Rotterdam in zijn ondergebracht, start per 1 september 2016 met twee nieuwe opleidingen: Integraal Bouwmanagement en Sales & Accountmanagement. Beide starten in deeltijd.

 • Rotterdamse aanpak mbo-hbo

  Nieuws

  Er is een toename van de instroom van mbo'ers in het hbo, maar tegelijkertijd is ook zichtbaar dat het studiesucces afneemt in het eerste jaar van de studie. Wat gaan we doen om dit te verbeteren.

 • Proefstuderen data 2016-2017

  Nieuws

  In 2016-2017 organiseert Hogeschool Rotterdam wederom vijf proefstudeermomenten. Het programma zal een duur van 3,5 uur hebben. De opleiding Social Work zal een nieuwe stijl proefstuderen aanbieden.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.