Ga direct naar de content

Voor decanen

Samenwerken aan een goede studiekeuze en aansluiting

U probeert de uitstromende leerlingen op uw school zo goed mogelijk te ondersteunen bij de keuze voor een studie en de overgang naar het hoger onderwijs. Hogeschool Rotterdam helpt u daarbij.

U vindt hier informatie over ontwikkelingen binnen het onderwijs van Hogeschool Rotterdam, de mogelijkheden van samenwerking en activiteiten om de aansluiting met het hbo te bevorderen. 

Aansluiting met vo/mbo

De adviseurs Aansluiting zijn het aanspreekpunt voor collega’s uit het voortgezet onderwijs en het mbo. Zij brengen het vo / mbo en Hogeschool Rotterdam met elkaar in contact en stimuleren de ontwikkeling van gezamenlijke activiteiten en trajecten die de aansluiting van de vooropleiding op de opleidingen van Hogeschool Rotterdam verbeteren.

Meer over aansluiting

Studie- en profielkeuze

Hogeschool Rotterdam biedt diverse studiekeuzeactiviteiten en diensten aan die leerlingen van havo, vwo en mbo ondersteunen bij hun studie- en profielkeuze.

Meer over voorlichting en studiekeuze

Actueel

Nieuws voor decanen
 • Aanmelden en deadlines

  Nieuws

  Voor het studiejaar 2017-2018 is aanmelden via Studielink vanaf 1 oktober al weer mogelijk. Let op dat er voor een aantal opleidingen een gewijzigde aanmelddatum geldt.

 • Workshops studiekeuze

  Nieuws

  Bij de workshop ‘Hulp bij studiekeuze’ voor ouders worden concrete handvatten gegeven voor de begeleiding van het keuzeproces van hun zoon of dochter. Aankomend studenten die vast lopen in het studiekeuzeproces worden bij de workshop ‘Kiezen’ snel op weg geholpen.

 • Samen werken aan een betere aansluiting vo-hbo

  Nieuws

  Zo’n 50 scholen in het voortgezet onderwijs (vo) werken de komende jaren samen met vier Rotterdamse hogescholen aan het verbeteren van de aansluiting voor vo-leerlingen in het hbo.

 • Via 'Vo-hbo: dat is andere taal!' naar 'Omtalen'

  Nieuws

  Een goede taalvaardigheid is een voorwaarde voor studiesucces in het hbo! De publicatie van Vo-hbo: dat is andere taal! is een feit. In dit recent verschenen boek beschrijven de auteurs, werkzaam bij Rotterdamse hbo- en vo-instellingen, hoe Nederlands/communicatie vorm krijgt in vo en hbo.

 • Excellentie in het MBO

  Nieuws

  Op 1 november is het netwerk (i.o.) Excellentie in het MBO voor het eerst bijeen geweest. De dag was vooral bedoeld om te starten met het netwerk en gezamenlijk te werken aan vragen als: Wat is excellentie in het MBO? Wat vraagt dat van docenten? Welk onderwijs vraagt dat? Over welke studenten hebben we het dan?

 • Website Rotterdamacademy.nl gelanceerd

  Nieuws

  Rotterdam Academy, het onderdeel van Hogeschool Rotterdam waar de Associate degree-opleidingen zijn ondergebracht, heeft begin november een nieuwe website gelanceerd.

 • Online ambassadeurs voor Automotive

  Nieuws

  Hoe kun je een realistisch beeld van een opleiding scheppen? Hoe kun je laten zien wat er in een klas gebeurd? Bij Automotive hebben ze daar een mooie oplossing voor gevonden.

 • Informatiepunt Vluchtelingen en Vluchteling Studenten Support

  Nieuws

  Voor de voorbereiding en begeleiding van vluchtelingen die willen gaan studeren aan Hogeschool Rotterdam is, in het voorjaar van 2016, een Informatiepunt Vluchtelingen en Vluchteling Studenten Support opgericht.

 • Update Rotterdamse aanpak mbo-hbo

  Nieuws

  Sinds mei jl. werken de regionale mbo- en hbo-instellingen intensief samen aan een verbeteraanpak. Deze aanpak is gericht op de verbetering van de aansluiting mbo-hbo en bestaat uit een drietal onderdelen: 1. structureel overleg per sector, 2. samen experimenteren en 3. samen onderzoeken.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.