Ga direct naar de content

Onderzoek

Resultaatgericht & in samenwerking

Het verwerven van kennis en het toepassen daarvan in het werkveld draagt bij aan het verbeteren en vernieuwen van zowel de opleiding als de beroepspraktijk. Ons praktijkgericht onderzoek is nauw verbonden met het onderwijs zodat het bijdraagt aan het opleiden van professionals met een kritische, onderzoekende en ondernemende houding.

Nieuws

Een overzicht van het laatste nieuws
 • Introductiefilm A.L.I.B.I. online

  Afgelopen week zijn de eerste beelden van A.L.I.B.I. gepubliceerd; een serious game voor jeugdigen die sociaal en communicatief minder sterk zijn.

 • Koplopers in kopzorgen

  “Psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken, luidt de kop van het project Koplopers. Maar wat is dat nou eigenlijk? En vooral: hoe doe je dat?”

 • Hogescholen van Rotterdam en Amsterdam starten onderzoek naar cultuurverandering in het mkb

  Hogeschool Rotterdam en de Hogeschool van Amsterdam hebben per 1 april subsidie gekregen voor het project ‘Het mkb met soft controls in control’. Met een groot aantal partners en in samenwerking met mkb-ondernemingen wordt een soft control instrument ontwikkeld, dat mkb-ondernemingen helpt om een cultuur in de organisatie te creëren die tot gewenst gedrag leidt.

 • Terugblik op deelname Focusdag 2017

  Op dinsdag 21 maart 2017 organiseerde de gemeente Rotterdam de jaarlijkse Focusdag 2017. Op deze inspiratiedag, voor de hele bredere regio, stond de doorontwikkeling van zorg, welzijn en jeugdhulp centraal. Traditiegetrouw was ook de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid van de partij door middel van het verzorgen van een workshop.

Hoogtepunten 2016

Laat je inspireren

Bewegen naar Beter

Meer beweging voor mensen met suikerziekte en hart- en vaatziekten

Academische Werkplaats ST-RAW

Samen Transformeren - Rotterdamse Academische Werkplaats

Agenda

 • 4 mei

  Dialoogsessie 'Wat verstaan we onder vitaliteit, veerkracht en positieve gezondheid?'

 • 11 mei

  Derde uitwisselingsbijeenkomst Werkplaats Sociaal Domein

 • 11 mei

  Regiobijeenkomst Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte Zuidwest Nederland

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.