Ga direct naar de content

Onderzoek

Resultaatgericht & in samenwerking

Het verwerven van kennis en het toepassen daarvan in het werkveld draagt bij aan het verbeteren en vernieuwen van zowel de opleiding als de beroepspraktijk. Ons praktijkgericht onderzoek is nauw verbonden met het onderwijs zodat het bijdraagt aan het opleiden van professionals met een kritische, onderzoekende en ondernemende houding.

Nieuws

Een overzicht van het laatste nieuws
 • Kick-off programma BRIDGE

  Onderzoekers en lectoren van Kenniscentrum Talentontwikkeling zijn betrokken bij Het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Tijdens een kick-off op 20 juni j.l. werd getoond welke stappen er in het BRIDGE-programma zijn gezet en welke plannen in de komende periode worden uitgewerkt. Thema's zijn o.a. loopbaangarantie en –begeleiding (LOB) en carrière startgaranties (csg).

 • Hogeschool Rotterdam benoemt Hang Le tot lector Labinnovatie en Point-of-Care Testing (POCT)

  Hogeschool Rotterdam benoemt dr. Hang Le tot lector Labinnovatie en Point-of-Care Testing (POCT) bij Kenniscentrum Zorginnovatie om vernieuwing in het laboratorium te ondersteunen. De focus van Le’s onderzoek ligt op het optimaal gebruiken van technologische vooruitgang in laboratoria om zo te komen tot efficiëntere diagnostiek.

 • Openbare les lector Samen Opleiden Mariëlle Theunissen

  Mariëlle Theunissen, lector Samen Opleiden bij Hogeschool Rotterdam, onderzoekt hoe opleidingsscholen in het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs samen met hogescholen aankomende docenten (nog) beter kunnen opleiden. Zij houdt op 22 juni over dit onderwerp een openbare les in de Rotterdam Science Tower.

 • Openbare les lector Studiesucces Ellen Klatter

  Klatter houdt op 22 juni (13.30 uur, Rotterdam Science Tower) een openbare les over het belang van een stijging van studiesucces voor de stad Rotterdam. Want vanuit verschillende perspectieven is het lage percentage studiesucces zorgwekkend te noemen. Het is voor haar reden om onderzoek te gaan doen naar factoren die de toename van studiesucces stimuleren.

Hoogtepunten 2016

Laat je inspireren

Bewegen naar Beter

Meer beweging voor mensen met suikerziekte en hart- en vaatziekten

Academische Werkplaats ST-RAW

Samen Transformeren - Rotterdamse Academische Werkplaats

Agenda

 • 27 jun

  De Grote Thuiszorgdag

 • 27 jun

  Minisymposium Integrale zorg en best practices bij de zorg voor kwetsbare zwangeren

 • 28 jun

  Workshop 'Jobs-to-be-done in samenwerking hbo en mkb'

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.