Ga direct naar de content

Onderzoek

Resultaatgericht & in samenwerking

Het verwerven van kennis en het toepassen daarvan in het werkveld draagt bij aan het verbeteren en vernieuwen van zowel de opleiding als de beroepspraktijk. Ons praktijkgericht onderzoek is nauw verbonden met het onderwijs zodat het bijdraagt aan het opleiden van professionals met een kritische, onderzoekende en ondernemende houding.

Nieuws

Een overzicht van het laatste nieuws
 • Europese kennisuitwisseling rondom kwetsbare zwangeren

  RAAK-mkb kent het lectoraat Verloskunde en Geboortezorg een subsidie toe om de zorg voor kwetsbare zwangeren te verbeteren. Verloskundige praktijken en opleidingen Verloskunde in én buiten Nederland gaan kennis en best practices over kwetsbare zwangeren uitwisselen om zo bij te dragen aan de kennis en vaardigheden van verloskundigen.

 • Onderzoek naar innovatie in de maakindustrie krijgt subsidie toegekend

  Het gezamenlijk onderzoek ‘Get Smart’ van Hogeschool Rotterdam, Hogeschool InHolland, FME en InnovationQuarter heeft een RAAK-mkb-subsidie toegewezen gekregen. De subsidie wordt benut om onderzoek te doen naar innovatie door toepassing van Smart Industry in de maakindustrie. Zes bedrijven uit de Metropoolregio Rotterdam Den Haag participeren in het onderzoek.

 • Transitie in zorg bij jongeren met diabetes kan beter

  Er zijn verbeteringen nodig om de overgang van kinderzorg naar de interne geneeskunde bij jongeren met diabetes type 1 beter te laten verlopen. Dat blijkt uit twee raadplegingen onder 384 jongeren en 156 professionals uit de diabeteszorg.

 • Workshops ‘Versterking samenwerking hbo en mkb’ landelijk uitgerold

  In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Nederlands Lectoren Platform Ondernemerschap doet Kenniscentrum Business Innovation onderzoek naar hoe de samenwerking tussen mkb en hbo versterkt kan worden. In dat kader werd in juli 2017 een pilot workshop georganiseerd in de regio Zuid-Holland. Vanaf februari worden de workshops landelijk uitgerold.

Hoogtepunten 2016

Laat je inspireren

Hogescholen lanceren Retail Innovation Platform

Lectoraten bundelen krachten op het gebied van onderzoek om innovatie in retailsector te stimuleren

Vitale Delta

Consortium van verschillende hogescholen in samenwerking met Medical Delta

Agenda

 • 22 feb

  Inspiratiesessie Risk Benchmark Spaanse Polder

 • 13 mrt

  Symposium ‘Doorstart Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte Zuidwest Nederland

 • 15 mrt

  Zorg voor Communicatie; Een goed gesprek is in balans

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.