Ga direct naar de content

Onderzoek

Resultaatgericht & in samenwerking

Het verwerven van kennis en het toepassen daarvan in het werkveld draagt bij aan het verbeteren en vernieuwen van zowel de opleiding als de beroepspraktijk. Ons praktijkgericht onderzoek is nauw verbonden met het onderwijs zodat het bijdraagt aan het opleiden van professionals met een kritische, onderzoekende en ondernemende houding.

Nieuws

Een overzicht van het laatste nieuws
 • Nieuw leerboek helpt verpleegkundigen zelfmanagement van patiënten beter te ondersteunen

  Een op de drie Nederlanders leeft met een chronische aandoening. Verpleegkundigen kunnen het verschil maken door deze mensen te helpen met de ziekte om te gaan. Ondersteuning bij zelfmanagement van patiënten hoort tot de kern van verplegen. Nu is er een leerboek ‘Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie’, ontwikkeld om verpleegkundigen voor te bereiden op deze taak.

 • Kenniscentrum Business Innovation scoort mooie voldoende bij visitatie BKO

  Op donderdag 28 september werd Kenniscentrum Business Innovation beoordeeld op de kwaliteit van het onderzoek en de organisatie aan de hand van het Brancheprotocol Kwaliteitszorg Onderzoek (BKO). De commissie was positief in zijn eindoordeel en beloonde het kenniscentrum met een voldoende. Deze week is het officiële rapport opgeleverd.

 • Verhalen en muziek voor een betere dialoog tussen zorgorganisatie en medewerker

  Ouderenzorgorganisaties staan voor de uitdaging de juiste zorgmedewerkers aan zich te binden en het beste in hen naar boven te halen. Dit komt door zowel de toenemende krapte op de arbeidsmarkt als de maatschappelijke roep om betere zorg. Reden voor Monique Bussmann om haar promotieonderzoek te richten op de menswaardigheid van het werk in de ouderenzorg en op Human Resource Management (HRM).

 • Mkb-bedrijven laten kansen liggen op het gebied van soft controls

  “Mkb-bedrijven missen kennis en mogelijkheden om actief met soft controls te werken en daarop bewust te sturen” aldus docent-onderzoeker Desiree Meurs. Op donderdag 28 november was zij samen met Gert de Jong van Hogeschool van Amsterdam keynote spreker bij het Behavioral Risk Congres 2017 in Baarn.

Hoogtepunten 2016

Laat je inspireren

Hogescholen lanceren Retail Innovation Platform

Lectoraten bundelen krachten op het gebied van onderzoek om innovatie in retailsector te stimuleren

Vitale Delta

Consortium van verschillende hogescholen in samenwerking met Medical Delta

Agenda

 • 14 dec

  Design4peace International Hackathon

 • 16 jan

  Kick-off Vitale Delta

 • 17 jan

  Symposium 'Zorgtechnologie: nie lulle maar bouwe'

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.