Onderzoek

Resultaatgericht & in samenwerking

Het verwerven van kennis en het toepassen daarvan in het werkveld draagt bij aan het verbeteren en vernieuwen van zowel de opleiding als de beroepspraktijk. Ons praktijkgericht onderzoek is nauw verbonden met het onderwijs zodat het bijdraagt aan het opleiden van professionals met een kritische, onderzoekende en ondernemende houding.

Nieuws

Een overzicht van het laatste nieuws
 • Uitdagingen voor ouderen, hoe ga je ermee om. Terugblik symposium 'Bouwstenen voor de toekomst'

  Waar loop je tegenaan als je in deze tijd ouder wordt? Denk bijvoorbeeld aan langer zelfstandig thuis wonen, eenzaamheid als veel van je naasten overleden zijn, het (soms langdurig) een beroep moeten doen op mantelzorg. Uitdagingen die steeds urgenter worden. In dit symposium stonden ouderen niet alleen centraal maar waren ze ook zélf betrokken.

 • Congrestival ‘Je zult ’t maar vergeten!’: inspireren, informeren en verbinden voor mensen met dementie en hun verzorgers

  Dit congres dat tegelijkertijd een festival was, een evenement voor en over mensen met dementie, werd georganiseerd door Kenniscentrum Zorginnovatie en het Van Kleefinstituut, kennisnetwerk voor zorgprofessionals. Bezoekers konden niet alleen informatie halen, maar vooral ook deelnemen aan leuke activiteiten, voorbeelden van acties die ingezet kunnen worden om het leven van mensen met dementie te veraangenamen.

 • Openbare les lector Sociaal werk in de superdiverse stad Tina Rahimy

  Tina Rahimy, lector Sociaal werk in de superdiverse stad bij Hogeschool Rotterdam, houdt op 19 juni haar openbare les. Over de wijze waarop we ons verhouden tot het verschil en de diversiteit in de samenleving?

 • Innovatiever maken van Rotterdams retailers

  Een website die je laat zien waar je in de Rotterdamse binnenstad het door jou begeerde product kan aanschaffen. Een snackbar waar je eiwitrijke burgers kan eten gemaakt van insecten die je ziet vliegen in de wand van de plek waar je je snack eet.

Hoogtepunten 2017

Laat je inspireren

Hogescholen lanceren Retail Innovation Platform

Lectoraten bundelen krachten op het gebied van onderzoek om innovatie in retailsector te stimuleren

Vitale Delta

Consortium van verschillende hogescholen in samenwerking met Medical Delta

Agenda

 • 22 jun

  European Doctoral Conference in Nursing Science

 • 27 jun

  Congres | Regionale impact hogescholen

 • 20 sep

  Symposium Vitale Delta

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.