Onderzoek

Resultaatgericht & in samenwerking

Het verwerven van kennis en het toepassen daarvan in het werkveld draagt bij aan het verbeteren en vernieuwen van zowel de opleiding als de beroepspraktijk. Ons praktijkgericht onderzoek is nauw verbonden met het onderwijs zodat het bijdraagt aan het opleiden van professionals met een kritische, onderzoekende en ondernemende houding.

Nieuws

Een overzicht van het laatste nieuws
 • KIEM-hbo regeling voor onderzoeksvoorstel Maritime Supply Blockchain gehonoreerd

  Het onderzoeksvoorstel "Maritime Supply Blockchain" van Kenniscentrum Business Innovation is gehonoreerd door Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA. Dit onderzoek biedt de economische opleidingen van Hogeschool Rotterdam de kans om de toegevoegde waarde van blockchain te ontdekken in een niet-financiële toepassing.

 • Facebook weet alles?

  Facebook trekt zo’n 28.000 conclusies over zijn gebruikers, zei Arjen Lubach afgelopen zondag in zijn tv-show. Dat zijn 28.000 mogelijkheden om ernaast te zitten, legde lector big data Sunil Choenni gistermiddag met zoveel woorden uit, op een congres over het Internet of Things. Iedere voorspelling die we doen op basis van grote datasets is fundamenteel gebrekkig, legde hij uit. Wat te doen, bijvoorbeeld met criminelen en hun enkelband?

 • Kijkkader voor praktijken van samen opleiden

  Lector Mariëlle Theunissen heeft een hulpmiddel voor opleidingsscholen ontwikkeld. Het ‘Kijkkader voor praktijken van samen opleiden’ is een manier om binnen opleidingsscholen het gesprek over opleidingspraktijken op gang te brengen.

 • Ondersteuning van mensen met verward gedrag

  Kenniscentrum Talentontwikkeling ontwikkelt een nieuwe minor die gericht is op kennis in het onderwijs over verbinding van zorg voor mensen met verward gedrag. De uitwerking van deze minor wordt gefinancierd door ZonMw.

Hoogtepunten 2017

Laat je inspireren

Hogescholen lanceren Retail Innovation Platform

Lectoraten bundelen krachten op het gebied van onderzoek om innovatie in retailsector te stimuleren

Vitale Delta

Consortium van verschillende hogescholen in samenwerking met Medical Delta

Agenda

 • 20 apr

  Symposium Lof der Verpleegkunst

 • 2 mei

  Experience Day | 2 mei 2018

 • 16 mei

  Dag van de Verpleging 2018

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.