Menu English

Toelatingsvoorwaarden

Met of zonder het juiste diploma

Om toegelaten te worden tot een bachelor- of een Associate degree opleiding aan Hogeschool Rotterdam geldt als hoofdregel dat je in het bezit moet zijn van een havo-, vwo- of mbo-niveau 4-diploma. Soms moet je echter eindexamen hebben gedaan in een bepaald vak of worden er eisen gesteld aan je havo-/vwo-doorstroomprofiel.

Toelating tot bachelor of Associate degree

Welk diploma heb jij?

Toelating tot bachelor met een Associate degree-diploma

Soms versnelde route mogelijk

Met een Associate degree-diploma ben je toelaatbaar tot onze bacheloropleidingen. Normaal gesproken is de studieduur van een bacheloropleiding vier jaar, maar met een Associate degree-diploma van Hogeschool Rotterdam kun je soms een snellere route volgen. 

Bekijk de doorstroommogelijkheden per Associate degree

Toelating tot masteropleidingen

Na je bachelor

Bovenstaande informatie is alleen van toepassing op toelating tot een bachelor- of een Associate-degree opleiding. Voor masteropleidingen gelden afwijkende toelatingsvoorwaarden. Kijk daarvoor bij de masteropleiding van je keuze.

Door wijzigingen in wet- en regelgeving kunnen toelatingsvoorwaarden veranderen. Alleen het Studenten Service Center van Hogeschool Rotterdam kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen