Menu English

Toelating met een havo- of vwo-diploma

Overzicht van alle voorwaarden

Met een havo- of vwo-diploma ben je toelaatbaar tot een opleiding aan Hogeschool Rotterdam. Soms moet je echter eindexamen hebben gedaan in een bepaald vak of worden eisen gesteld aan je doorstroomprofiel.

Toelatingsvoorwaarden

  • Kijk bij de opleiding van je keuze voor de toelatingsvoorwaarden van de nieuwe profielen (havo eindexamen vanaf 2009, vwo vanaf 2010).
  • Een totaaloverzicht van de toelatingsvoorwaarden voor de oude profielen (eindexamen havo t/m 2008, vwo t/m 2009) vind je in dit overzicht.

Oud havo- of vwo-diploma

Ben je in het bezit van een 'oud' havo- of vwo-diploma (zonder doorstroomprofiel) en wil je weten of je daarmee toelaatbaar bent, neem dan contact op met Studievoorlichting.

Versnelde routes voor vwo'ers

Als je in het bezit bent van een vwo-diploma kun je bij sommige opleidingen een versnelde route volgen. In de meeste gevallen kun je je hbo-opleiding dan in drie jaar afronden. Kijk bij de opleiding van je keuze of je in aanmerking komt voor versnelling.

Aanvullende eisen

Naast de wettelijke toelatingsvoorwaarden gelden voor sommige opleidingen aanvullende eisen, selectieprocedures of andere toelatingseisen. Bij deeltijdopleidingen worden vaak eisen aan je werkplek of werkervaring gesteld. Kijk bij de opleiding van je keuze of dat het geval is.

Door wijzigingen in wet- en regelgeving kunnen toelatingsvoorwaarden veranderen. Alleen het Studenten Service Center van Hogeschool Rotterdam kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen