Menu Zoeken English

Hulp bij studiekeuze

Je nieuwe opleiding: oriëntatie en studiekeuze

Het kiezen van een studie is niet eenvoudig. Om je daarbij te ondersteunen, kun je ons op verschillende manieren bereiken: chat met ons, bel, mail of kom langs. We geven je graag informatie over onze opleidingen, toelatingseisen en de aanmeldprocedure. En kom je er zelf niet helemaal uit, dan kun je begeleiding krijgen bij het maken van je studiekeuze. Ook voor ouders bieden we speciale activiteiten aan.

Waar kunnen we je mee helpen?

Oriënteren, kiezen, aanmelden en inschrijven

Oriënteren

We organiseren ​​open dagen en je kunt proefstuderen. Vind je het lastig om zelfstandig een keuze te maken? Kom langs voor een persoonlijk gesprek met een voorlichter of een ​​studiekeuzebegeleider. We hebben ook activiteiten voor ouders.

Opleidingen

We informeren je over alle mogelijke facetten van de opleidingen die we aanbieden. Van onderwijsvormen​​ en onderwijstypen tot kosten, studiebelasting, startmomenten en toekomstige beroepen.

Toelating

Hoe weet je of je toelaatbaar bent tot een opleiding? Er zijn verschillende regels verbonden aan je toelating. Wij kunnen je er alles over vertellen.

Aanmelding

Hoe kun je je aanmelden voor een opleiding? Het​ aanmeldtraject bestaat uit een paar stappen. Wij maken je wegwijs.

Kom bij ons langs

Stap binnen of maak een afspraak met een studievoorlichter

Hoe kun je ons bereiken?

Chat, mail of kom langs

We zijn op maandag tot en met vrijdag van 9.15 tot 17.30 uur geopend. Als je langs wilt komen, raden we je aan een afspraak te maken. Eén van onze voorlichters heeft dan uitgebreid de tijd voor je.

Rochussenstraat 198 | 3015 EK Rotterdam | 010 - 794 4400

Maak een rondje door het gebouw

Bekijk waar we zitten

Studiekeuzebegeleiding

Extra hulp bij het kiezen van een opleiding

Het kiezen van een studie kan lastig zijn. Je weet nog niet precies wat je wilt: er zijn veel opleidingen en nog meer beroepen.

Soms heb je een steuntje in de rug nodig, dat je verder helpt in het keuzeproces. Hogeschool Rotterdam biedt twee programma's: de Workshop Kiezen voor iedereen die een studie wil kiezen in het hbo en snel op weg geholpen wil worden óf de Cursus heroriëntatie studiekeuze voor studenten die ervaring hebben opgedaan in het hoger onderwijs en op zoek zijn naar een andere hbo-opleiding. Daarnaast kun je één-op-één begeleiding krijgen bij je keuzeproces via individuele begeleiding.

Ouderactiviteiten

Jouw kind en het studiekeuzeproces

Hoe weet je als ouder wat het hbo inhoudt? En hoe kun je je kind begeleiden bij het maken van een studiekeuze? Hogeschool Rotterdam biedt verschillende activiteiten voor ouders aan om je handvatten te geven bij het begeleiden van je kind in het studiekeuzeproces.

Help je kind met zijn of haar studiekeuze

Ondersteuning

Vóór en tijdens je studie

Open dagen en proefstuderen

Proeven aan de school en de opleiding

Onze open dagen zijn een ideaal startpunt om kennis te maken met Hogeschool Rotterdam en sfeer te proeven. De locaties van Hogeschool Rotterdam zijn open en je kunt op de verschillende informatiemarkten praten met studenten en docenten van de opleidingen.

Als je (bijna) zeker weet of nog twijfelt welke voltijdopleiding je wilt gaan volgen, is het leuk en interessant om te komen proefstuderen. Je maakt dan een dagdeel (ochtend of middag) kennis met je nieuwe opleiding.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.