Menu Zoeken English

Hulp bij je studiekeuze

Ga zelf aan de slag of schakel hulp in

Leuk, je wilt een studie kiezen! Je kunt zelf veel doen om erachter te komen wat het beste bij je past. Zo hebben we een aantal oefeningen en opdrachten voor je waarmee je direct aan de slag kunt. En kom je er zelf niet helemaal uit of wil je liever samen met iemand aan de slag? Dan helpen onze studiekeuzebegeleiders je graag. Studeer je al, maar ben je op zoek naar een nieuwe opleiding? Kijk hier dan ook verder.

In welke fase zit je?

Kies de fase waarin je je het meest herkent en ga aan de slag

Kom je er zelf niet uit of wil je liever samen aan de slag?

Neem contact met ons op!

Heb je bovenstaande informatie doorgenomen en de oefeningen gedaan, maar kom je er toch zelf niet helemaal uit of wil je liever samen met iemand aan de slag? Neem dan contact met ons op:

   Bel ons: (010) 794 44 00

   Chat met ons. De chatknop vind je bovenaan deze pagina.

   Stuur een e-mail. Vermeld daarin in ieder geval je naam, telefoonnummer, de studiekeuzevraag waar je nu mee zit, de opleiding die je nu volgt (havo/vwo/mbo/hbo etc) en in welk jaar je zit. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Samen met jou bespreken we op welke manier we jou het beste kunnen begeleiden bij je studiekeuze. De mogelijkheden zijn:

Online aanbod

Kijk wat het beste aansluit bij jouw situatie

Studiekeuzeworkshop

Studiekeuzeworkshop (online)

Er zijn 3 verschillende workshops. Deze workshops zijn bedoeld voor leerlingen uit havo 4/5, vwo 5/6 en mbo 4 studenten. Kijk welke workshop bij jouw situatie past: 

Voor de ene student is het de inhoud van een opleiding, voor de ander de reistijd, en voor jou misschien de baangarantie. In deze workshop maak je een overzicht van de dingen die jij leuk vindt en die jij belangrijk vindt bij het maken van een studiekeuze.

Deze workshop kun je onafhankelijk van de andere workshops volgen en duurt 1 uur.

Kies je voor de economische sector? Of misschien wil je de kunstzinnige kant op. En waar word je enthousiast van? In deze workshop krijg je antwoord op die vraag.

In deze workshop ga je jouw favoriete interessegebieden (bv. gezondheidszorg, techniek, enz.) ontdekken en onderzoeken. Met de ontdekte informatie kun je verder met je studiekeuzeproces.

Deze workshop kun je onafhankelijk van de andere workshops volgen en duurt 1 uur. 

In deze workshop ga je opleidingen/beroepen met elkaar vergelijken. Je checkt of de opleidingen die je nu aanspreken ook goed passen bij je wensen.

Weten waar je voor kiest en waar je niet voor kiest. Een bewuste keuze maken, daar gaat het om!

Let op! Voor deze workshop kun je je alleen inschrijven als je ten minste één van de workshops 'Wat bepaalt jouw studiekeuze?' of 'Welke richting ga jij op?' hebt gevolgd. Deze workshop duurt 1 uur.

Kies hieronder een datum en meld je aan.

Workshop Studiedip of Studiestop

Workshop Studiedip of Studiestop (online)

Deze online workshop is alleen toegankelijk voor studenten van Hogeschool Rotterdam.

Zit je met je opleiding in een dip? Twijfel je of je nog wilt doorgaan met je studie, of dat je beter kunt stoppen? En wil je dit graag onderzoeken tijdens een workshop? Meld je dan aan voor de workshop ‘Studiedip of Studiestop’.

Twijfelen over je studiekeuze kan heel vervelend zijn. Weet dat je niet de enige bent die met twijfels rondloopt! In deze workshop onderzoek je waarom je twijfelt. Door het maken van een quickscan bekijk je de mogelijke oorzaken van jouw twijfels. Ook reflecteer je op je opgedane studie-ervaringen. Waar zit jouw onvrede precies? Dit helpt je bij het maken van een keuze: stoppen of doorgaan. Aan het einde van de workshop heb je helder wat jouw vervolgstappen zijn om je twijfels achter je te laten. De online workshop duurt 2 uur. 

Bekijk ook het artikel in Profielen over de Workshop Studiedip of Studiestop

Kies hieronder een datum en meld je aan.

Cursus heroriëntatie

Cursus heroriëntatie (online)

Deze cursus is bedoeld voor studenten met ervaring in het hoger onderwijs.

Je twijfelt over je huidige studie. Of je bent al gestopt. Maar wat nu? In deze online cursus gaan we in een klein groepje, onder begeleiding van een studiekeuzebegeleider, op zoek naar een passende nieuwe studie.

Tijdens 3 bijeenkomsten (1 bijeenkomst per week) gaan we intensief en actief op zoek naar jouw interesses, talenten en toekomstwensen. Je leert hoe een goed keuzeproces in elkaar zit, wie je bent, wat je wilt en waar je goed in bent. Met behulp van testen, oefeningen en informatiemateriaal begeleiden we je bij je persoonlijke zoektocht. De meerwaarde van een cursus is ook dat de andere deelnemers je kunnen helpen.

Kies hieronder een datum en meld je aan.

Individuele studiekeuzebegeleiding

Individuele studiekeuzebegeleiding 

Het individueel studiekeuzetraject is bedoeld voor iedereen die een studie wil kiezen in het hoger beroepsonderwijs en verder op weg geholpen wil worden in het studiekeuzeproces. Je voert bij dit traject één of meerdere (online) gesprekken met een studiekeuzebegeleider.

Heb je interesse? Neem dan contact met ons op via chat, telefoon of e-mail. Onze contactgegevens vind je hierboven.

Studiekeuzeworkshop

Kies een datum en meld je aan

Workshop Studiedip of Studiestop

Kies een datum en meld je aan

Cursus heroriëntatie

Kies een datum en meld je aan

Sharon over haar deelname aan de cursus heroriëntatie

Bekijk haar ervaring

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen