Menu English

Demy volgde de workshop Studiekeuze

"Ik heb nu een veel beter beeld van wat bij mij past en wat ik wil."

Hoe komt een studiekiezer tot zijn of haar keuze en hoe kunnen we daar als hogeschool bij helpen? We vroegen het de 16-jarige Demy. Ze volgde de workshop Studiekeuze toen ze in havo-4 zat.

"Ik zag op Instagram dat ik bij Hogeschool Rotterdam een workshop Studiekeuze kon volgen. Via de chatfunctie op de site heb ik met iemand van de hogeschool een afspraak gemaakt voor een workshop. Ik ben blij dat ik het heb gedaan, want ik heb nu een veel beter beeld van wat bij mij past en wat ik wil."

"Voordat ik deelnam aan de workshop had ik geen idee welke kant ik op wilde. Nu wil ik misschien de Politieacademie gaan doen, maar Communicatie lijkt me ook heel erg leuk."

Persoonlijke aandacht

"Weet je wat ik zo goed aan de workshop vond? Er werd niet alleen aandacht besteed aan opleidingen van Hogeschool Rotterdam zelf, maar ook van andere hogescholen. Verder vond ik het erg prettig dat ik veel persoonlijke aandacht kreeg, er werd goed naar mij geluisterd. Ik raad andere studiekiezers deze workshop dan ook zeker aan. Tip: ga er open in en richt je niet op één opleiding, maar kijk heel breed om je heen."

Minder stress

"Tijdens de workshop moest ik kaartjes maken met daarop mijn interesses. Die legde ik in verschillende vakjes: wel leuk, tussenin en niet leuk. Dat heeft mij goed geholpen, want zo werd het voor mij visueel wat ik wel en niet leuk vind. Ik had dat natuurlijk wel in mijn hoofd zitten, maar als je het voor je ziet liggen, wordt het allemaal een stuk duidelijker. Dat zorgt bij mij voor veel minder stress, omdat ik nu weet wat ik wil."

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen