Menu
  English

  Honoursprogramma

  Voor studenten die het beste uit zichzelf willen halen

  Zoek je meer uitdaging tijdens je studie? En ben je kritisch ingesteld, nieuwsgierig en een doorzetter? Dan is het honoursonderwijs van Hogeschool Rotterdam misschien iets voor jou!

  Wat is het honoursonderwijs?

  Het honoursonderwijs is een aanvullend traject op je bachelorstudie en biedt je veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Tijdens het honoursonderwijs werk je samen met studenten van andere opleidingen. Je komt in aanraking met vraagstukken uit de Rotterdamse praktijk waar bedrijven, organisaties en de samenleving nog geen antwoorden op hebben. Hierdoor leer je samenwerken over de grenzen van je eigen vakgebied. Zo bouw je tijdens je studie aan een professioneel netwerk.

  Wat kun je verwachten?

  Eerste en tweede jaar

  In het eerste en tweede studiejaar doe je mee aan projecten en activiteiten en kun je honours keuzevakken kiezen. Je start ook met de opbouw van een portfolio rondom je werk binnen het honoursonderwijs. 

  Derde jaar

  In studiejaar drie loop je stage en neem je deel aan bijzondere, en soms ook internationale, projecten. Je kiest voor een minor+ waar je multidisciplinair samenwerkt met studenten, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en kenniscentra.

  Vierde jaar

  In studiejaar 4 kies je een afstudeeronderwerp. Je laat zien dat je hebt geleerd vaste denkpatronen los te laten, over de grenzen van je vakgebied heen te kunnen kijken en samen te kunnen werken aan innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Daarmee heb je jezelf persoonlijk en professioneel ontwikkeld. 

  Afstuderen met een Honours degree

  Op je getuigschrift staat een extra vermelding. Daarnaast ontvang je het Honours degree. Daarmee kun je je onderscheiden op de arbeidsmarkt. 

  Als afgestudeerde met een Honours degree kun je ook meedingen naar de Overtref Jezelf Beurs: als je een innovatief idee hebt waarmee je je verder kunt ontwikkelen, maak je kans op deze jaarlijkse beurs van € 5.000,-.