Ga direct naar de content

Instituten

Opleidingen logisch geordend in instituten

Het opleidingsaanbod van Hogeschool Rotterdam is zeer breed en gevarieerd. Organisatorisch vraagt dat om een ordening van opleidingen in instituten die zo veel mogelijk aansluit op de arbeidsmarkt.

Weten waarmee onze instituten bezig zijn en hoe ze willen samenwerken? Bekijk de mogelijkheden per instituut.

 • Instituut voor Bedrijfskunde

  Alle opleidingen van het instituut hebben één ding gemeen: ze leren studenten een bedrijfskundige visie te ontwikkelen en die toe te passen in de praktijk.

 • Instituut voor Commercieel Management

  Onze studenten werken aan praktijkopdrachten van het Rotterdamse bedrijfsleven op gebieden als bedrijfsopvolging, startende ondernemingen, wijkeconomie, marketing, marktonderzoek en bedrijfsvoering.

 • Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie

  Onze opleidingen leveren een waardevolle bijdrage aan de onbegrensde wereld van communicatie, media en ICT.

 • Instituut voor de Gebouwde Omgeving

  Het instituut richt zich op bouw en (ordening) van de omgeving en verbindt zich aan vraagstukken rond duurzame ontwikkeling van grootstedelijke deltagebieden.

 • Instituut voor Engineering en Applied Science

  Een relevante speler in de regio als het gaat om hoger techniekonderwijs. Onze gemotiveerde bachelorstudenten werken met innovatieve en frisse blik aan technische ontwerpen en oplossingen.

 • Instituut voor Financieel Management

  Het instituut levert onderscheidend onderwijs op de vakterreinen accountancy, bedrijfseconomie, financial services management en fiscaal recht en economie.

 • Instituut voor Gezondheidszorg

  Iedereen heeft recht op goede zorg. Dat vraagt om hoogwaardig opgeleid personeel. Wij leiden studenten op tot vakbekwame zorgprofessionals.

 • Instituut voor Lerarenopleidingen

  Wij leiden competente leraren op voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en beroeps- en volwasseneneducatie.

 • Instituut voor Sociale Opleidingen

  Het instituut leidt studenten op tot bewogen professionals die de complexiteit van de moderne samenleving aan kunnen.

 • Rotterdam Academy

  Rotterdam Academy is het onderdeel van Hogeschool Rotterdam waar Associate Degree opleidingen worden aangeboden. Een tweejarige opleiding op hbo-niveau die praktischer is ingestoken dan de bacheloropleiding.

 • Rotterdam Business School

  Door de interculturele basis van het praktijkonderwijs van de Rotterdam Business School, worden studenten opgeleid tot internationale professionals.

 • Rotterdam Mainport University of Applied Sciences

  De Rotterdam Mainport University biedt vier technische hbo opleidingen aansluitend op de (inter)-nationale scheepvaart- en transportsector en het havenindustriële complex.

 • Willem de Kooning Academie

  De WdKA is een internationaal toonaangevende academie voor bachelor- en masteropleidingen in media, art, design, leisure en education.

Nog geen idee met welke opleiding je wil samenwerken?

We helpen je op weg

Weet je na het bekijken van de informatie van de verschillende instituten en opleidingen nog niet met welke opleiding je wil samenwerken of bij wie jouw opdracht zou kunnen passen? Bel dan met 010 - 794 4444. Let wel via dit telefoonnummer kunnen geen opdrachten worden aangemeld. De wijze van contact, aanmelden en mogelijkheden om samen te werken verschillen namelijk per instituut, we helpen je graag op weg naar de juiste informatie. 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.