Ga direct naar de content

Over de hogeschool

Alles over onze hogeschool

Het onderwijs op Hogeschool Rotterdam is nauw verweven met de stedelijke en regionale ontwikkelingen in de regio Rotterdam. In een voortdurende wisselwerking en samenwerking delen wij kennis, kunde en ervaring met het bedrijfsleven, instellingen en overheid.

Over ons

Hogeschool Rotterdam

Vacatures

Kom werken bij Hogeschool Rotterdam

Locaties

Waar kom je Hogeschool Rotterdam tegen?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Nieuws en opinie

Actuele berichten van Hogeschool Rotterdam
 • Dag van Praktijkgericht Onderzoek: Onderwijs gericht op de ‘Next Professional’

  Nieuws

  Kenniscentra Hogeschool Rotterdam schotelen docenten toekomstscenario ‘arbeidsmarkt 2030’ voor.

 • Positieve cijfers voor Hogeschool Rotterdam

  Nieuws

  Ron Bormans, voorzitter van het College van Bestuur, is zeer te spreken over instroomcijfers en studieresultaten van Hogeschool Rotterdam. In zijn jongste column, die afgelopen maandag verscheen, schrijft Bormans dat dergelijke getallen geen indicaties zijn van kwaliteit, maar omvang en groei zegt wel wat.

 • Een trappenhuis is een enorme mogelijkheid

  Nieuws

  Op donderdag 28 september geeft lector Maarten Schmitt, lector bewegen naar gezondheid, een openbare les. ‘Mensen gaan eerder dood door diabetes en hart- en vaatziekten omdat ze eenvoudigweg niet genoeg bewegen’, luidt hij de noodklok. In een interview geeft hij meteen het goede voorbeeld, hij doet het gesprek wandelend naar de 15e etage van RS.

Blog van Ron Bormans

Voorzitter College van Bestuur
 • Ontmoeting 99 | getallen, getallen en nog eens getallen

  Blog

  Een getal kan mooi zijn. Mooi in zichzelf. Ik vind 99 – het getal dat gekoppeld is aan deze blog - zo’n mooi getal. Nét niet 100, nét niet perfect, maar wel stevig. En nog eens mooi symmetrisch ook. Dat vraagt om een blog die over getallen gaat, waarin het getal centraal staat. Over instroom- en rendementsgetallen en positief op weg zijn.

 • Ontmoeting 98 | terugblik op de jaaropening

  Blog

  Vorige week openden we op Hogeschool Rotterdam het hogeschooljaar. Het was een bijzondere editie, met niet alleen de traditionele prijsuitreiking aan studenten die een uitzonderlijke prestatie neerzetten en een speech van de Collegevoorzitter of externe spreker, maar deze keer ook de opening van ons nieuwe, duurzame onderwijsgebouw. En het afscheid van Collegelid Jan Roelof en de bekendmaking van zijn opvolger.

 • Ontmoeting 97 | studenten eruit, busjes erin

  Blog

  Over de werkweken rondom en in de vakantieperiode: voor sommigen tijd om te genieten van vrije tijd, voor anderen tijd om te verbouwen, te verhuizen en het nieuwe studiejaar voor te bereiden. Een ding is zeker: er wordt voor het nieuwe studiejaar weer een hogere instroom verwacht.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.