Ga direct naar de content

Over de hogeschool

Alles over onze hogeschool

Het onderwijs op Hogeschool Rotterdam is nauw verweven met de stedelijke en regionale ontwikkelingen in de regio Rotterdam. In een voortdurende wisselwerking en samenwerking delen wij kennis, kunde en ervaring met het bedrijfsleven, instellingen en overheid.

Over ons

Hogeschool Rotterdam

Vacatures

Kom werken bij Hogeschool Rotterdam

Locaties

Waar kom je Hogeschool Rotterdam tegen?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Nieuws en opinie

Actuele berichten van Hogeschool Rotterdam
 • Introductieweek van start: kennismaken met opleiding en studentenverenigingen

  Nieuws

  Op 21 augustus start bij de meeste opleidingen de Introductieweek. Als aankomende student kun je kennismaken met je opleiding; jouw studiegenoten en docenten. Ook begint de Eurekaweek waarin je kunt kennismaken met verschillende studentenverenigingen.

 • Hogeschool Rotterdam weer actief op de Roparun 2018

  Nieuws

  Hogeschool Rotterdam blijft de Roparun ondersteunen. De Roparun is een non-stop estafetteloop van meer dan 500 kilometer vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Deelnemende teams halen zo geld op voor mensen met kanker.

 • Nieuw functiehuis docenten maakt doorgroei schaal 13 mogelijk voor pedagogisch excelleren

  Nieuws

  Bij Hogeschool Rotterdam wordt het vanaf september mogelijk om hoofddocent met pedagogisch/didactische taken te worden in schaal 13. Dat is de uitkomst van de ontwikkeling van een nieuw functiehuis voor docenten, waarbij docenten zelf input gaven voor de invulling ervan.

Blog van Ron Bormans

Voorzitter College van Bestuur
 • Ontmoeting 97 | studenten eruit, busjes erin

  Blog

  Over de werkweken rondom en in de vakantieperiode: voor sommigen tijd om te genieten van vrije tijd, voor anderen tijd om te verbouwen, te verhuizen en het nieuwe studiejaar voor te bereiden. Een ding is zeker: er wordt voor het nieuwe studiejaar weer een hogere instroom verwacht.

 • Ontmoeting 96 | we praten wat af in het hbo

  Blog

  We praten wat af met zijn allen in het hbo. Dat gebeurt vaak tijdens ontmoetingen buiten de reguliere vergaderingen om, zoals congressen, feestelijke bijeenkomsten en workshops. Daar zoeken we naar wat belangrijk is, naar consensus, naar concretisering.

 • Ontmoeting 95 | contextrijk onderwijs

  Blog

  We weten in het hbo precies wat ons te doen staat: zoveel mogelijk jonge mensen de toegang bieden tot een toekomst. Vanuit ontwerp-perspectief leek dat ooit een eenvoudige opgave. Je kijkt naar de beroepen die er zijn, leidt daar de zogeheten eindtermen vanaf, om vervolgens te komen tot een ontwerp van het curriculum. Tegenwoordig is dit niet voldoende, beroepen zijn minder eenduidig en het biedt meerwaarde het onderwijs contextrijker te maken.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.