Ga direct naar de content

Over de hogeschool

Alles over onze hogeschool

Het onderwijs op Hogeschool Rotterdam is nauw verweven met de stedelijke en regionale ontwikkelingen in de regio Rotterdam. In een voortdurende wisselwerking en samenwerking delen wij kennis, kunde en ervaring met het bedrijfsleven, instellingen en overheid.

Over ons

Hogeschool Rotterdam

Vacatures

Kom werken bij Hogeschool Rotterdam

Locaties

Waar kom je Hogeschool Rotterdam tegen?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Nieuws en opinie

Actuele berichten van Hogeschool Rotterdam
 • Advies Review Commissie over prestatieafspraken Hogeschool Rotterdam

  Nieuws

  Hogeschool Rotterdam heeft vandaag het advies ontvangen van de Reviewcommissie Hoger Onderwijs (Reviewcommissie) over de realisatie van de in 2012 met het ministerie van OC&W gemaakte prestatieafspraken. Het oordeel van de commissie is positief, behalve op het onderdeel 'studiesucces'. De hogeschool gaat in gesprek met de minister over het oordeel van de commissie en de consequenties daarvan.

 • Blauwdruk ontwikkeld voor het verbeteren van zorg rondom kwetsbare zwangeren

  Nieuws

  Het Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte Zuidwest Nederland heeft een blauwdruk ‘Psychosociale zorg en Samenwerking met Veilig Thuis’ ontwikkeld voor het structureren van zorg rondom kwetsbare zwangeren.

 • Uitkomst vervolgonderzoek Rotterdam Business School

  Nieuws

  Zoals op 13 september jl. aangekondigd, heeft in opdracht van het College van Bestuur een vervolgonderzoek plaatsgevonden naar mogelijke onregelmatigheden in de financiële administratie en facturering bij het instituut RBS en de eventuele betrokkenheid van de directeur-voorzitter daarbij.

Blog van Ron Bormans

Voorzitter College van Bestuur
 • Ontmoeting 79 | de diversiteitcocktail

  Blog

  Geen opleiding is hetzelfde qua studentpopulatie. Er is diversiteit in de brede betekenis van het woord: naar sekse, etnische achtergrond, leerstijl, cultuur, etc. Ron Bormans noemt dat de 'diversiteitcocktail'. In deze blog ruimschoots aandacht voor de onvermijdelijke én onwenselijke gevolgen daarvan.

 • Ontmoeting 78 | professionals aan zet

  Blog

  De boodschap van radicale decentralisatie, docententeams in the lead, roept verwarring op bij de organisatie. Een nieuwe visie kan pas ruimte krijgen als de oude manier van werken wordt losgelaten. Verder is er trots over de opbrengsten van het project 10voordeleraar en laat een bezoek aan Brussel eens te meer zien dat oplossingen voor studiesucces in de klas gezocht moeten worden.

 • Ontmoeting 77 | 'radicale decentralisatie'

  Blog

  De eerste werkweek start voor Ron Bormans met het gesprek over het belang van decentralisatie, de bal bij docententeams en een inclusieve school. De publicatie van zijn essay en de opening van het hogeschooljaar, waar prijzen werden uitgereikt aan studenten en de nieuwe agenda met opdrachten voor de komende jaren werd gepresenteerd.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.