Ga direct naar de content

Over de hogeschool

Alles over onze hogeschool

Het onderwijs op Hogeschool Rotterdam is nauw verweven met de stedelijke en regionale ontwikkelingen in de regio Rotterdam. In een voortdurende wisselwerking en samenwerking delen wij kennis, kunde en ervaring met het bedrijfsleven, instellingen en overheid.

Over ons

Hogeschool Rotterdam

Vacatures

Kom werken bij Hogeschool Rotterdam

Locaties

Waar kom je Hogeschool Rotterdam tegen?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Nieuws en opinie

Actuele berichten van Hogeschool Rotterdam
 • Beroep 'medisch hulpverlener' erkend: betere kansen op arbeidsmarkt

  Nieuws

  Studenten en afgestudeerden van de bachelor Medische Hulpverlening kregen goed nieuws afgelopen week. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft besloten het beroep Medisch hulpverlener te erkennen met een BIG-registratie. Door het ontbreken van de erkenning konden studenten tot nu toe moeilijk een stageplek vinden, afgestudeerden vonden niet snel een baan.

 • Studenten Communication and Multimedia Design en gemeente ontwerpen voor een ‘inclusive society’

  Nieuws

  Hogeschool Rotterdam en de gemeente Rotterdam gaan een duurzame samenwerking aan op het gebied van de inclusieve samenleving. Studenten van de opleiding Communication and Multimedia Design bijten zich het komende jaar vast in complexe, grootstedelijke vraagstukken zoals diversiteit. Hierbij zetten zij innovatieve, interactieve technieken in om tot oplossingen voor de stad Rotterdam te komen.

 • Els de Bock nieuwe directeur Instituut voor Lerarenopleidingen

  Nieuws

  Het College van Bestuur is verheugd Els de Bock te kunnen benoemen als directeur van het Instituut voor Lerarenopleidingen, na een gelijktijdig interne en externe procedure. Zij zal per 1 juni 2017 in haar nieuwe functie starten.

Blog van Ron Bormans

Voorzitter College van Bestuur
 • Ontmoeting 91: de Nederlandse taal is van ons allemaal

  Blog

  Een uitspraak van een collega van de hogeschool over hoe om te gaan met taal leidde tot een politiek debat, in Rotterdam en in 'Den Haag'. Los van de opschudding die dit veroorzaakte is Ron Bormans van mening dat een breder debat over Nederlandse taal noodzakelijk is.

 • Ontmoeting 90 | verborgen heldendom

  Blog

  Leraren die je uitnodigen je blik te verruimen zijn van onschatbare waarde. Het is ook belangrijk dat leraren hun klas kennen. Collega's ontdekten een methode waarmee je als lerarenteam een beter zicht krijgt op klassen en hun studenten waardoor je kunt pedagogisch beter kunt inspelen op de behoeften van die specifieke klas. Verder in deze blog aandacht voor 'nee zeggen' als het gaat om de formulering van prestatieafspraken.

 • Ontmoeting 89 | stroop, kaas en een inclusieve school

  Blog

  Hoe iets eenvoudigs als een boterham met stroop en kaas een uiting kan zijn van cultuur, historie en identiteit. Verder het belang van doorstroomprogramma's om de kloof tussen mbo en hbo te dichten.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.