Ga direct naar de content

Over de hogeschool

Alles over onze hogeschool

Het onderwijs op Hogeschool Rotterdam is nauw verweven met de stedelijke en regionale ontwikkelingen in de regio Rotterdam. In een voortdurende wisselwerking en samenwerking delen wij kennis, kunde en ervaring met het bedrijfsleven, instellingen en overheid.

Over ons

Hogeschool Rotterdam

Vacatures

Kom werken bij Hogeschool Rotterdam

Locaties

Waar kom je Hogeschool Rotterdam tegen?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Nieuws en opinie

Actuele berichten van Hogeschool Rotterdam
 • Film over kinderen met meervoudige beperking in première

  Nieuws

  Op 15 januari ging de film ‘Dit is ons leven’ van BOSK in première. De film gaat over het leven van drie gezinnen met een ernstig meervoudig beperkt kind. Mieke Cardol, lector Disability Studies, was betrokken bij de ontwikkeling van de film.

 • Reinventing Retail - 26 januari 2017

  Nieuws

  Klanten werven met influencer marketing, wegwijs maken met een ShoppingGuide op smartphone, kleding verhalen laten vertellen en stof laten voelen én ‘horen’. Zomaar een greep uit de vele innovatieve projecten die jonge trendgevoelige studenten van Hogeschool Rotterdam het afgelopen jaar ontwikkelden. Van praktische ingrepen, bedacht door studenten Small Business & Retail Management tot spannende speculaties over mogelijke toekomsten van studenten van ontwerpopleidingen, het wordt allemaal gepresenteerd tijdens Reinventing Retail op donderdag 26 januari.

 • Carrière startgaranties voor pabo studenten van Zuid

  Nieuws

  UPDATE - Honderd jongeren van Rotterdam Zuid krijgen een carrièrestartgarantie als ze kiezen voor een opleiding aan een van de drie Rotterdamse pabo’s en deze succesvol afronden. Die afspraak hebben de Rotterdamse schoolbesturen in het primair onderwijs gemaakt met de Thomas More Hogeschool, Hogeschool Inholland, Hogeschool Rotterdam en de roc’s Albeda en Zadkine. Op 10 januari is het convenant hiervoor ondertekend.

Blog van Ron Bormans

Voorzitter College van Bestuur
 • Ontmoeting 84 | afscheid van het jaar 2016

  Blog

  Met een korte terugblik op 2016 nemen we afscheid van het jaar. Een jaar dat ons als hogeschool weer een stap dichterbij onze maatschappelijke opdracht heeft gebracht. Een jaar dat ons gedwongen heeft om na te denken over onze rol in de samenleving, waar we van kunnen leren om ook in 2017 weer vol optimisme verder te kunnen gaan. Fijne feestdagen gewenst en veel gezondheid en geluk voor 2017.

 • Ontmoeting 83 | ontwikkeling studiesucces

  Blog

  Ook afgelopen jaar heeft Hogeschool Rotterdam weer onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van het eigen studiesucces. De conclusie is dat er nog werk aan de winkel is. Het propedeuserendement van het afgelopen jaar laat echter zien dat er zwaluwen zijn, dat het nog geen zomer is, maar dat die er wel gaat komen.

 • Ontmoeting 82 | studenten en ondernemerschap

  Blog

  Een week waarin ondernemerschap centraal staat. Jongeren die zich dagenlang onderdompelen in ondernemerschap. Ondernemend zijn in het onderwijs: actief, avontuurlijk, dapper, creatief en hardwerkend. En dan ook nog een winnend ondernemerschapsinititatief van de hogeschool.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.