Ga direct naar de content

Over de hogeschool

Alles over onze hogeschool

Het onderwijs op Hogeschool Rotterdam is nauw verweven met de stedelijke en regionale ontwikkelingen in de regio Rotterdam. In een voortdurende wisselwerking en samenwerking delen wij kennis, kunde en ervaring met het bedrijfsleven, instellingen en overheid.

Over ons

Hogeschool Rotterdam

Vacatures

Kom werken bij Hogeschool Rotterdam

Locaties

Waar kom je Hogeschool Rotterdam tegen?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Nieuws en opinie

Actuele berichten van Hogeschool Rotterdam
 • Aankomende leraren debatteren met politici over het onderwijs

  Nieuws

  Met het oog op de landelijke verkiezingen organiseert het Instituut voor Lerarenopleidingen een verkiezingsdebat met de onderwijswoordvoerders van verschillende politieke partijen. Doel van het debat is het politiek besef van studenten van de lerarenopleidingen basis- en voortgezet onderwijs te vergroten.

 • Kenniscentrum Business Innovation maakt nieuwe start

  Nieuws

  Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap gaat voortaan verder als Kenniscentrum Business Innovation. Op woensdag 8 februari lanceerde het kenniscentrum tijdens een seminar de nieuwe naam en nieuwe onderzoekslijnen.

 • Studenten Social Work onderzoeken zelfredzaamheid dakloze jongeren

  Nieuws

  Hoe is het om geen eigen huis te hebben of sterker nog, hoe is het als je moet struggelen voor een slaapplek? Een stijgend aantal dakloze jongeren heeft hier dagelijks mee te maken. Acht studenten Social Work (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) zijn voor het radioprogramma Chicks And The City van RTV Rijnmond op zoek gegaan naar de zelfredzaamheid van deze kwetsbare doelgroep.

Blog van Ron Bormans

Voorzitter College van Bestuur
 • Ontmoeting 87 | toegankelijkheid hoger onderwijs onder druk

  Blog

  Begin februari van dit jaar werd bekend hoeveel nieuwe eerstejaarsstudenten zich in september 2016 hebben ingeschreven bij hogescholen en universiteiten. Er was veel belangstelling voor deze informatie want in het hbo was het aantal nieuwe studenten in 2015 met 8.500 gedaald ten opzichte van 2014. In 2016 volgde een herstel met 4.800 nieuwe studenten. Deze cijfers spelen een belangrijke rol in het politieke en maatschappelijke debat over de invoering van de studiefinanciering nieuwe stijl.

 • Ontmoeting 86 | onze culturele dode hoek

  Blog

  Trump is niet ver weg. Basale waarden van het hoger onderwijs komen in het gedrang door 'framing' en het 'verzinnen' van alternatieve feiten. Neem bijvoorbeeld de toegankelijkheid van het hoger onderwijs. Is deze nu wel of niet op orde na de cijfers van afgelopen week? Het gebeurt ook subtieler, laat Ron Bormans zien als hij het heeft over onze 'culturele dode hoek'.

 • Ontmoeting 85 | over taalfierheid, klare taal en jeukwoorden

  Blog

  Taal verbindt en sluit buiten, taal kan zowel verbinding scheppen als verwarring. Als je er op gaat letten welke rol taal speelt kun je veel tegenkomen. Ron Bormans doet een poging.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.