Over de hogeschool

Alles over onze hogeschool

Het onderwijs op Hogeschool Rotterdam is nauw verweven met de stedelijke en regionale ontwikkelingen in de regio Rotterdam. In een voortdurende wisselwerking en samenwerking delen wij kennis, kunde en ervaring met het bedrijfsleven, instellingen en overheid.

Nieuws en opinie

Actuele berichten van Hogeschool Rotterdam

Blog van Ron Bormans

Voorzitter College van Bestuur

Ontmoeting 115 | Het heerlijke nietsdoen gaat beginnen

Blog

We gaan richting zomer. Alhoewel, we zitten er al weken in, meteorologisch gezien dan… Maar qua drukte nog niet echt. Maar ook die échte zomer staat eraan te komen. Die heerlijke tijd dat het tempo er wat uit gaat. Dat je soms ook even niets kan doen, niets moet doen. Of juist de dingen waar je normaal gesproken te weinig aan toe komt. Zoals in mijn geval: heerlijk met de fiets op pad, lange tochten maken, liefst slingerend door een mooi landschap. Is een vorm van nietsdoen, zij het op een heel actief niveau.

Ontmoeting 114 | Best een aardige spanning, die 24 volt

Blog

“Ik denk dat ik ga proberen de komende weken net wat meer ‘thuis’ te zijn.” Met die verzuchting eindigde ik twee weken geleden mijn laatste blog en ging het weekeinde in. Dat was na twee weken die heel erg in het teken hadden gestaan van de ‘grote verhalen’. Nu blijf ik wat dichter bij huis, met een bezoek aan een aantal van onze opleidingen.

Ontmoeting 113 | De huismeester met zwemdiploma moet dweilen

Blog

Het waren twee weken van grote verhalen. Weken met relatief veel ontmoetingen buiten de hogeschool, met vraagstukken die een zeker abstractieniveau hebben. Noodzakelijk, omdat die vraagstukken van enorm belang zijn, zeker voor de wat langere termijn. Maar ze kunnen je ook wat (te veel) op afstand plaatsen van de alledaagse werkelijkheid van de hogeschool zelf. Hetzelfde gevoel dat je soms hebt als je een bepaalde periode te veel van huis bent…

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.