Over de hogeschool

Alles over onze hogeschool

Het onderwijs op Hogeschool Rotterdam is nauw verweven met de stedelijke en regionale ontwikkelingen in de regio Rotterdam. In een voortdurende wisselwerking en samenwerking delen wij kennis, kunde en ervaring met het bedrijfsleven, instellingen en overheid.

Nieuws en opinie

Actuele berichten van Hogeschool Rotterdam

Blog van Ron Bormans

Voorzitter College van Bestuur

Ontmoeting 119 | “Ach, het is maar een oliebollenwedstrijd”

Blog

Welk belang moeten we hechten aan rankings zoals die van de Keuzegids Hbo die afgelopen week verscheen? Ron Bormans vraagt het zich af en stelt zich daarnaast kritisch op over het beheer van big data, algoritmes en kunstmatige intelligentie. Naar zijn mening moet de ‘machinekamer’ van de dataverzameling en –hantering zo open en toegankelijk mogelijk zijn, zodat we wanneer nodig zelf correcties kunnen initiëren.

Ontmoeting 118 | De kinderen zijn op

Blog

Met een enorme hoeveelheid afspraken in Ron Bormans' agenda blijken bij een groot aantal daarvan de tekorten op de arbeidsmarkt een rol te spelen. In Dordrecht spreekt hij over het tekort aan verpleegkundigen, in Rotterdam over wat de komende tijd aandacht moet krijgen om de tekorten op te vangen. En daarbij komen heel wat paradoxen kijken, waarover in deze blog eveneens meer...

Ontmoeting 117 | Rijkdom, een terugblik op de jaaropening

Blog

Afgelopen donderdag openden we het hogeschooljaar, altijd weer een moment om terug te kijken naar hoe we het gedaan hebben en waar we staan. Het woord dat me steeds door het hoofd schiet als ik er de afgelopen dagen aan terugdenk, is ‘rijkdom’. Ik heb het woord zelf een aantal keer gebruikt en ook uit de monden van mijn collega’s Angelien Sanderman en Zakia Guernina heb ik het mogen horen. Rijkdom in de zin van talentvolle studenten, bevlogen onderwijscollega’s, contextrijk onderwijs, dat we samen vormgeven met bedrijven en organisaties die midden in de Rotterdamse samenleving staan, en betekenisvol onderzoek.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.