Ga direct naar de content

Studeren in Rotterdam

Studeren en op kamers in een wereldstad!

Rotterdam is een jonge stad met veel moderne architectuur. Een verrassende stad om te studeren en te wonen!

De indrukwekkende skyline geeft de stad aan de Maas een prachtige uitstraling. Een internationale stad die wereldberoemd is om zijn grote haven en een stad die continu in beweging is. Elke keer als je de stad bezoekt is er weer iets nieuws gebouwd of word je verrast door een nieuw cultureel of sportief evenement. En 'last but not least' maakt het gevarieerde aanbod aan winkels, Rotterdam een shopstad bij uitstek.

In Rotterdam is altijd wat te doen

 • Rotterdam, de festivalstad van Nederland

  Er worden volop culturele festivals en verbluffende, sportieve evenementen georganiseerd. Met festivals als Robin Rotterdam (voorheen Zomercarnaval en Dunya Festival), het North Sea Jazz Festival en de Wereldhavendagen is Rotterdam dé festivalstad van Nederland. Bekijk de complete festivalagenda.

 • Shop till you drop

  Je kunt het hele jaar door, zeven dagen per week shoppen in het centrum van Rotterdam. Wil je weten waar zich de betere winkelstraten bevinden? De vele shoplocaties vind je op de website van Rotterdam Tourist Information.

 • Ontdek Rotterdam 'by night'

  Naast de vele gezellige terrassen en restaurants biedt Rotterdam ook veel op het gebied van uitgaan. In de Maasstad kan je terecht voor een bruisend uitgaansleven met veel hippe en stijlvolle discotheken, café's en lounges. Laat je inspireren en bekijk de diverse uitgaanslocaties van Rotterdam.

Op kamers in Rotterdam

Wil je gedurende je voltijdstudie op kamers in Rotterdam? Het vinden van een kamer in Rotterdam is makkelijker dan in Utrecht, Amsterdam of andere studentensteden. Begin alleen wel op tijd met zoeken.

Tips huren kamer

Kijk op de site van de Gemeente Rotterdam. Daar vind je belangrijke aandachtspunten en verschillende manieren om aan woonruimte te komen.

 • Schrijf je zo snel mogelijk in bij een woningstichting. De wachtlijst is vaak lang (jaren).
 • Benut je eigen netwerk voor het vinden van een kamer.
 • Let goed op verborgen kosten en louche huisjesmelkers. Met andere woorden, lees je contract goed!
 • Heb je het vermoeden dat je huurprijs te hoog is? Laat dit (binnen de eerste zes maanden) toetsen door de huurcommissie.

Wil je meer lezen over de verschillende wijken in Rotterdam? Ga dan naar de pagina met wijkinformatie van Rotterdam.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.