Menu English

Inschrijving

Van aanmelden tot studeren

Leuk dat jij je wilt inschrijven voor een opleiding aan Hogeschool Rotterdam. Je inschrijving bestaat uit een aantal stappen. Ook krijg je te maken met het betalen van collegegeld.

Aanmelden en studiekeuzecheck

Het aanmeldtraject start bij het aanmelden voor de opleiding van je keuze via Studielink, hierna word je per e-mail ge├»nformeerd over de toelatingseisen die voor jou van toepassing zijn en ontvang je een uitnodiging voor de studiekeuzecheck.  Bij opleidingen met een numerus fixus (selectieprocedure) of aanvullende eisen gelden andere procedures.

Bekijk het stappenplan om je in te schrijven


Collegegeld en betalen

Vanaf eind mei wordt de hoogte van je collegegeld bepaald op basis van informatie die wij krijgen van DUO en Studielink. Vanaf dat moment kun je de betaling van het collegegeld gaan regelen via Studielink.

Bereken je collegegeld met de collegegeldwijzer


Uitschrijven

Wanneer jij je hebt aangemeld voor een studie bij ons, maar hiermee toch niet wilt beginnen dan kun jij je aanmelding weer intrekken via Studielink. Ook gedurende het studiejaar heb je de mogelijkheid om via Studielink een verzoek tot uitschrijving in te dienen voor je opleiding.

Afgewezen

Het kan gebeuren dat Hogeschool Rotterdam jouw verzoek tot (her)inschrijving voor het komende studiejaar heeft afgewezen en dat je het niet eens bent met de reden(en) van afwijzing. In een aantal gevallen kun je een bezwaar indienen. 

Ik wil een bezwaar indienen