Menu
  English

  Aanmeldtraject

  Het stappenplan tot aan je inschrijving

  Wat leuk dat je je wilt aanmelden bij een opleiding van Hogeschool Rotterdam. We maken het je graag zo gemakkelijk mogelijk en hebben daarom de stappen van het aanmelden hieronder voor je op een rij gezet. Het is zo geregeld!

  1. Check je aanmelddeadline

  Tot wanneer kun je je aanmelden?

  De uiterste aanmelddatum verschilt per opleiding.

  • Voor veel bacheloropleidingen en Associate degrees meld je je bij voorkeur vóór 1 mei aan, maar uiterlijk 31 juli. Aanmelden is mogelijk vanaf 1 oktober. Dat doe je via Studielink. Na aanmelding nodigen deze opleidingen je uit voor een studiekeuzecheckLet op: meld je je ná 1 mei aan, dan kun je een bindend negatief studiekeuzeadvies krijgen. Je kunt dan niet starten met de studie.
  • Bij opleidingen met een numerus fixus (selectieprocedure) is de deadline 15 januari. 
  • Voor opleidingen met aanvullende eisen zijn er verschillende deadlines.

  Bekijk de aanmelddeadline en -procedure per opleiding

  Wil je een masteropleiding volgen, bekijk dan de betreffende opleidingspagina voor de aanmelddeadline en -procedure. 

  2. Meld je aan via Studielink

  Gemakkelijk online

  Je aanmelden voor een studie gaat gemakkelijk in drie stappen:

  1. Om je aan te melden, moet je eerst een DigiD aanvragen*. Regel dit nu al. De aanvraag duurt ongeveer een week.
  2. Meld je aan via Studielink. Bekijk de aanmelddeadlines.
  3. Om je toelating af te ronden, moet je uiterlijk 31 augustus aan alle toelatingsvoorwaarden voldoen, inclusief de betalingsverplichting van het collegegeld.

  * Als je een buitenlands adres hebt kun jij je ook aanmelden via Studielink. In dit geval vraag je via Studielink een gebruikersnaam en wachtwoord aan om in te loggen. Zodra je in Nederland woont en bij de gemeente staat ingeschreven kun je een DigiD aanvragen waarmee je in de toekomst op Studielink kunt inloggen.

  3. Check de voorwaarden voor inschrijving

  Waar moet je aan voldoen?

  Checklist voorwaarden

  Nadat jij je hebt aangemeld voor de studie van je keuze, ontvang je informatie over de toelatingsvoorwaarden die voor jou van toepassing zijn. Ook ontvang je de uitnodiging om je Hogeschool account te activeren. Hiermee kun je inloggen op alle systemen van de hogeschool. Je kunt de aanmeldstatus opvragen via Osiris Student, waar je precies ziet aan welke voorwaarden je (nog) moet voldoen om ingeschreven te worden voor je opleiding.

   

  Studiekeuzecheck

  Het is voor jou belangrijk dat je een bewuste keuze maakt en meteen de studie kiest die echt bij je past. Daarom is bij Hogeschool Rotterdam de studiekeuzecheck verplicht (voor opleidingen met een numerus fixus (selectieprocedure) of aanvullende eisen geldt een andere procedure). Hoe de studiekeuzecheck eruit ziet, is afhankelijk van de opleiding. Kijk daarom op mijn.hr.nl, dan zie je precies uit welke onderdelen jouw studiekeuzecheck bestaat.

  Bekijk meer informatie over de studiekeuzecheck

  Je woont op de Caribische eilanden

  Na je aanmelding ontvang je een brief met instructies over de studiekeuzecheck. Voor vragen kun je een e-mail sturen naar studiekeuzecheckcariben@hr.nl.

  Studievisum

  Indien je nog in het buitenland verblijft en in aanmerking wilt komen voor een verblijfsvergunning met als doel 'Studie aan Hogeschool Rotterdam', heb je een studievisum nodig.

  Diploma behaald voor 1 september, maar pas na die datum beschikbaar

  Wanneer jij je mbo of buitenlands diploma voor 1 september behaalt, maar niet voor 1 september ontvangt, dan kunnen wij je uitstel geven tot en met 21 september om een gewaarmerkte kopie van je diploma in te leveren. Hiervoor moet je uiterlijk op 31 augustus aan onderstaande voorwaarden voldoen.

  Voorwaarden

    1. Je diploma moet uiterlijk 31 augustus zijn behaald.
    2. Je moet uiterlijk 31 augustus een verklaring van afstuderen én een gewaarmerkte kopie van een definitieve cijferlijst inleveren. Let op: je diploma moet op mbo-niveau 4 zijn behaald, met niveaus 1-3 kun je niet toegelaten worden tot het hbo. Als je een buitenlands diploma hebt, dan moet deze vergelijkbaar zijn met het vereiste Nederlandse diploma én je moet de Nederlandse taal voldoende beheersen. Je dient hiervoor gebruik te maken van het formulier verklaring van afstuderen.
    3. Je moet uiterlijk 31 augustus aan alle overige toelatingseisen voldoen, inclusief de betalingsverplichting van het collegegeld. 

  Het ingevulde en ondertekende formulier 'Verklaring van afstuderen' moet uiterlijk 31 augustus door het Studenten Service Center zijn ontvangen.

  Postadres
  Hogeschool Rotterdam
  T.a.v. Studenten Service Center
  Postbus 25035
  3001 HA Rotterdam

  Bezoekadres
  Alleen op afspraak:
  Rochussenstraat 198
  3015 EK Rotterdam
  SSC-balie RS.14.280

  Studiestart informatie op intranet

  Inloggen op HINT

  Wil je vast weten wat de boekenlijst is? Of wanneer de introductieweek plaatsvindt? Of ben je op zoek naar je eerste rooster? Kijk dan op het intranet van de hogeschool, HINT. Je kunt inloggen met de inloggegevens die je na je aanmelding via Studielink ontvangen hebt. Op HINT vind je alle informatie die je aan het begin van je studie nodig hebt, maar ook daarna is HINT een belangrijke plek voor informatie tijdens je studie.