Menu Zoeken English

Aanmeldtraject

Het stappenplan tot aan je inschrijving

Wat leuk dat je je wilt aanmelden bij een opleiding van Hogeschool Rotterdam. We maken het je graag zo gemakkelijk mogelijk en hebben daarom de stappen van het aanmelden hieronder voor je op een rij gezet. Het is zo geregeld!

Belangrijke info over je aanmelding voor 2020-2021

In verband met de omstandigheden rond het coronavirus raden we je aan je zo snel mogelijk aan te melden voor een opleiding. Doe dat in ieder geval uiterlijk 31 juli 2020. Dan houden we je op de hoogte van de zaken die voor jou van belang zijn.

Heb jij studievertraging opgelopen op het mbo, dan ontvang je van jouw mbo-instelling vóór 15 augustus 2020 een onderbouwd afrondingsadvies. Hierin staat vermeld of het redelijkerwijs verwacht wordt dat jij je mbo-diploma vóór 1 januari 2021 haalt. Is dat afrondingsadvies van jouw mbo-instelling positief, dan kun je bij ons starten met je hbo-opleiding in september 2020. Alle overige stappen in het inschrijfproces moet je dan wel vóór 1 september 2020 hebben afgerond. Als je vóór 1 januari 2021 je mbo-diploma hebt gehaald, kun je doorstuderen bij ons.

Lees alle spelregels (pdf)

 

Heb jij studievertraging opgelopen bij je Associate degree-opleiding (Ad), dan is het belangrijk dat je bij je Ad-opleiding een afrondingsadvies aanvraagt. Jouw Ad-opleiding zorgt er vervolgens voor dat jij vóór 1 augustus 2020 een onderbouwd afrondingsadvies ontvangt. Hierin staat vermeld of het redelijkerwijs verwacht wordt dat jij je Ad-diploma vóór 1 januari 2021 haalt. Met een positief afrondingsadvies kun je bij ons starten met je bacheloropleiding in september 2020 als je alle overige stappen van het inschrijfproces vóór 1 september 2020 hebt afgerond. Als je vóór 1 januari 2021 je Ad-diploma hebt gehaald, kun je doorstuderen bij ons.

Lees alle spelregels (pdf)

 

 

Aanmelden in een paar stappen

Het is zo geregeld!

De uiterste aanmelddatum is afhankelijk van de opleiding die je kiest. Je begint met het aanmelden via Studielink. Wij informeren je verder over de toelatingsvoorwaarden die voor jou van toepassing zijn. Ook ontvang jij je inloggegevens voor het hogeschoolnetwerk. Met die gegevens kun je zien welke stappen je nog moet zetten om je inschrijving af te ronden en kun je op het intranet belangrijke informatie vinden die je nodig hebt voordat je start met je opleiding.

1. Check je aanmelddeadline

Tot wanneer kun je je aanmelden?

De uiterste aanmelddatum verschilt per opleiding. Voor veel bacheloropleidingen en Associate degrees geldt een aanmelddeadline van 31 juli 2020. Na aanmelding nodigen deze opleidingen je uit voor een studiekeuzecheck. Bij opleidingen met een numerus fixus (selectieprocedure) is de deadline 15 januari. Voor opleidingen met aanvullende eisen zijn er verschillende deadlines.

Bekijk de aanmelddeadline en -procedure per opleiding 

Wil je een masteropleiding volgen bekijk dan de betreffende opleidingspagina voor de aanmelddeadline en -procedure. 

2. Meld je aan via Studielink

Gemakkelijk online

Je aanmelden voor een studie gaat gemakkelijk in drie stappen:

  1. Om je aan te melden, moet je eerst een DigiD aanvragen*. Regel dit nu al. De aanvraag duurt ongeveer een week.
  2. Meld je aan via Studielink. Bekijk de aanmelddeadlines.
  3. Om je toelating af te ronden, moet je uiterlijk 31 augustus aan alle toelatingsvoorwaarden voldoen, inclusief de betalingsverplichting van het collegegeld.

* Als je een buitenlands adres hebt kun jij je ook aanmelden via Studielink. In dit geval vraag je via Studielink een gebruikersnaam en wachtwoord aan om in te loggen. Zodra je in Nederland woont en bij de gemeente staat ingeschreven kun je een DigiD aanvragen waarmee je in de toekomst op Studielink kunt inloggen.

Voorwaarden voor inschrijving

Waar moet je aan voldoen?

Checklist voorwaarden

Nadat jij je hebt aangemeld voor de studie van je keuze, ontvang je informatie over de toelatingsvoorwaarden die voor jou van toepassing zijn. Ook ontvang je je inloggegevens van Hogeschool Rotterdam. Hiermee kun je inloggen op alle systemen van de hogeschool. Als je inlogt op mijn.hr.nl, zie je precies aan welke voorwaarden je (nog) moet voldoen om ingeschreven te worden voor je opleiding.

Studiekeuzecheck

Het is voor jou belangrijk dat je een bewuste keuze maakt en meteen de studie kiest die echt bij je past. Daarom is bij Hogeschool Rotterdam de studiekeuzecheck verplicht (voor opleidingen met een numerus fixus (selectieprocedure) of aanvullende eisen geldt een andere procedure). Hoe de studiekeuzecheck eruit ziet, is afhankelijk van de opleiding. Kijk daarom op mijn.hr.nl, dan zie je precies uit welke onderdelen jouw studiekeuzecheck bestaat.

Bekijk meer informatie over de studiekeuzecheck

Je woont op de Caribische eilanden

Na je aanmelding ontvang je een brief met instructies over de studiekeuzecheck. Voor vragen kun je een e-mail sturen naar studiekeuzecheckcariben@hr.nl.

Studievisum

Indien je nog in het buitenland verblijft en in aanmerking wilt komen voor een verblijfsvergunning met als doel 'Studie aan Hogeschool Rotterdam', heb je een studievisum nodig.

Studiestart informatie op intranet

Inloggen op HINT

Wil je vast weten wat de boekenlijst is? Of wanneer de introductieweek plaatsvindt? Of ben je op zoek naar je eerste rooster? Kijk dan op het intranet van de hogeschool, HINT. Je kunt inloggen met de inloggegevens die je na je aanmelding via Studielink ontvangen hebt. Op HINT vind je alle informatie die je aan het begin van je studie nodig hebt, maar ook daarna is HINT een belangrijke plek voor informatie tijdens je studie.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen