Menu Zoeken English

Studievisum

Heb je een studievisum nodig?

Als je een studievisum nodig hebt, zal jij je eerst via Studielink moeten aanmelden voor de studie van jouw keuze alvorens je een verzoek kunt indienen voor een studievisum. De aanvraag van je studievisum is afhankelijk of je een Nederlandstalige of een Engelstalige opleiding gaat volgen.

Indien je een studievisum wilt aanvragen voor studiejaar 2019, dan kun je een e-mail sturen naar coia-studentsupport@hr.nl. Vanaf 1 oktober 2018 kun je je aanmelden voor een opleiding via Studielink. De deadline voor het aanvragen van een studievisum is 1 mei 2019.

Meld jij je aan voor een Engelstalige opleiding?

De aanvraag voor een studievisum voor onze Engelstalige opleidingen verloopt anders. Raadpleeg de Engelstalige website voor meer informatie hierover.

Studievoortgangmonitoring

Wanneer je met een studievisum studeert is de studievoortgangmonitoring van toepassing. Dit is ongeacht of je een Nederlandstalige of een Engelstalige opleiding volgt.

Om je verblijfsvergunning voor studie te behouden, moet je studievoortgang voldoende zijn. Als student moet je minimaal 50% van het aantal studiepunten van een studiejaar behalen.
Hogeschool Rotterdam controleert dit aan het eind van elk studiejaar. Is je studievoortgang onvoldoende? Dan dient Hogeschool Rotterdam dit te melden bij de IND en kan de IND je verblijfsvergunning intrekken.

In geval van bepaalde persoonlijke omstandigheden is het mogelijk om toch je verblijfsvergunning te behouden. Je dient dan een bezwaarschrift in te dienen. De school bepaalt vervolgens of het bezwaar gegrond is.

De Centre of International Affairs (CoIA) co├Ârdineert de studievoortgangmonitoring en voert deze uit in samenwerking met de diverse instituten van Hogeschool Rotterdam.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.