Ik heb nog geen idee welke studie ik wil kiezen

Wat kun je doen om je te oriënteren?

Heb je nog geen idee welke kant je op wilt? Geen probleem! Zo is iedereen een keer begonnen. Je kunt verschillende dingen doen om erachter te komen wat je leuk vindt en wat bij je past.

Wat kun je doen?

Welke richting past bij jou?

Hogeschool Rotterdam biedt opleidingen in een aantal richtingen aan. Om een eerste idee van het aanbod van hbo-opleidingen te krijgen, kun je kijken welke richtingen dat zijn en welke opleidingen daarbij horen.

Kun je praktisch denken, ben je ondernemend, heb je gevoel voor cijfers en kun je goed met mensen omgaan? Wil je een boeiend beroep, waarin elke dag ánders is? Dan zit je goed als je kiest voor één van onze economische opleidingen. Het aanbod van economische opleidingen van Hogeschool Rotterdam is erg breed. Commercieel, financieel, internationaal, het kan allemaal. Uitgangspunt in alle opleidingen is de praktijk.

Bekijk alle opleidingen in de richting Economie

Je hebt belangstelling voor mensen, je wilt graag iets voor ze betekenen. Dan zoek je een opleiding waarin je leert om op een professionele manier met mensen te werken. Hogeschool Rotterdam heeft verschillende Gedrag en Maatschappijopleidingen die je voorbereiden op uiteenlopende beroepen. Op uitvoerend,maar ook op leidinggevend niveau. Denk bijvoorbeeld aan gezinscoach in het wijkteam, woonbegeleider met (verstandelijk) gehandicapten, groepsleider in de (jeugd)detentie of jongerenwerker.

Bekijk alle opleidingen in de richting Gedrag en Maatschappij

Je kunt in de gezondheidszorg aan de slag binnen of buiten de muren van een instelling. Als verpleegkundige bijvoorbeeld, als fysiotherapeut of als medisch hulpverlener. Hogeschool Rotterdam biedt verschillende gezondheidszorgopleidingen aan die je voorbereiden op uiteenlopende beroepen.

Bekijk alle opleidingen in de richting Gezondheidszorg

Je vindt op de Willem de Kooning Academie zowel opleidingen op het gebied van beeldende kunst, media en vormgeving als opleidingen die met de kunsten verwant zijn. Je kunt hier studeren voor alle beroepen in de kunsten, van beeldend kunstenaar tot ruimtelijk ontwerper, van modeontwerper tot virtueel reality-ontwerper. Bij de Rotterdam Academy kun je de tweejarige opleiding Arts & Crafts volgen.

Voor alle opleidingen van de Willem de Kooning Academie en voor de opleiding Arts & Crafts geldt een selectieprocedure. Kijk voor meer informatie over deze procedure op www.wdka.nl

Bekijk alle opleidingen in de richting Kunst

Moet je als bedrijf gebruik maken van Facebook of andere online social networks? Welke programmeertaal heb je nodig voor je bedrijf en hoe kun je gebruik maken van de mogelijkheden van het digitale tijdperk? Binnen de media & ICT volgen de ontwikkelingen elkaar razendsnel op. Tijd dus voor echte professionals die weten waar het over gaat. Binnen deze opleidingen maak je kennis met de hedendaagse digitale technieken en leer je deze op de juiste wijze toe te passen.

Bekijk alle opleidingen in de richting Media en ICT

Vind je het leuk om met kinderen of met jongeren om te gaan? Heb je er lol in om ze dingen te vertellen of te leren? Dan is het wat voor jou om leraar te worden. Een leraar moet wel tegen een stootje kunnen en je moet boeiend genoeg zijn om de aandacht vast te houden. Je bent bovendien verantwoordelijk voor een belangrijke fase in hun leven.

Bekijk alle opleidingen in de richting Onderwijs (lerarenopleidingen)

Je wilt weten hoe dingen in elkaar zitten. Je bent goed in exacte vakken en je bent creatief in het vinden van oplossingen voor ingewikkelde problemen. Je bent niet bang voor een muis (heel veel ingenieurswerk wordt namelijk achter de computer verricht). Wellicht is een opleiding in de techniek dan iets voor jou.

Bekijk alle opleidingen in de richting Techniek

Direct naar alle opleidingen

Contact over je studiekeuze

Chat, mail of bel met een voorlichter

Heb je behoefte aan hulp bij je studiekeuze? Heb je vragen over opleidingen, toelatingsvoorwaarden of de aanmeldprocedure? Neem dan contact op met onze voorlichters. Dat kan op verschillende manieren:

Chat met ons. De chatknop vind je bovenaan deze pagina.

Gebruik het contactformulier.

Bel ons: (010) 794 4400

Stuur een e-mail.

Volg ons op Instagram

Ontvang actuele informatie over onze voorlichtingsactiviteiten

Weet jij al wat jij wilt?

Ben je al een stap verder met je studiekeuze?