Menu English

Ik twijfel tussen een paar richtingen of opleidingen

Dingen die je kunt doen die je helpen bij je studiekeuze

Je bent al een stap verder met je studiekeuze. Super! Je weet al welke richting je op wilt of je hebt misschien zelfs al een paar opleidingen in gedachten. Welke stappen neem je nu om nog iets dichter bij je studiekeuze te komen?

Wat kun je doen?

Tips

Wat je ook kunt onderzoeken

De studenten van Hogeschool Rotterdam hebben verschillende achtergronden (van havo tot jarenlange werkervaring) en verschillende behoeften om hun kennis en vaardigheden uit te breiden. Daarom kun je kiezen uit diverse onderwijstypen als Associate degree, bachelor en master.

Bekijk de typen opleidingen

De meeste studenten hebben een mbo-, havo- of vwo-diploma en beginnen met een reguliere bacheloropleiding van 4 jaar of een Associate degree-opleiding van 2 jaar. Sommigen stromen door naar een masteropleiding. Anderen willen hun studie combineren met hun werk. Bij Hogeschool Rotterdam kun je daarom voltijd, deeltijd en duaal studeren.

Check de verschillende vormen

Als je een opleiding wilt volgen, is het belangrijk om te weten of je toelaatbaar bent. Met een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) ben je in principe toelaatbaar. Soms moet je eindexamen hebben gedaan in een bepaald vak of worden er eisen gesteld aan je havo-/vwo-doorstroomprofiel.

Check de toelatingseisen

Let op: voor sommige opleidingen gelden extra eisen en/of afwijkende aanmelddata. Check deze goed.

Contact over je studiekeuze

Chat, mail, bel of kom langs!

We zijn op maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 15.00 uur geopend. Tijdens deze tijden kun je met ons chatten, bellen of langskomen (op afspraak). Buiten die tijden kun je via e-mail of het contactformulier met ons contact opnemen.

  Chat met ons. De chatknop vind je bovenaan deze pagina.

  Stuur een e-mail.

  Gebruik het contactformulier:

Stel je vraag

  Bel ons: (010) 794 4400

  Kom langs voor een persoonlijk gesprek op onze locatie Museumpark.  Bel ons wel eerst even voor het maken van een afspraak!

Weet jij al wat jij wilt?

Ben je al een stap verder of wil je nog een stap terug?
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen