Menu English

Onderwijstypen

Voor elke student een opleiding die past

De studenten van Hogeschool Rotterdam hebben verschillende achtergronden (van havo tot jarenlange werkervaring) en verschillende behoeften om hun kennis en vaardigheden uit te breiden. Daarom kun je kiezen uit diverse onderwijstypen.

Associate degree

Een Associate degree opleiding (Ad) duurt twee jaar en richt zich vooral op professionals en afgestudeerden uit het mbo. Met een Ad ben je direct klaar voor de arbeidsmarkt. Heb je de smaak van studeren te pakken gekregen, dan kun je na de Ad-opleiding doorstuderen bij een bacheloropleiding.

Bachelor

In vier jaar haal je een bachelordiploma. Je begint met een propedeuse van een jaar en gaat verder met de hoofdfase van drie jaar, waarin je een minor (specialisatie) volgt en één of meerdere stages loopt. Als je al een bepaalde vooropleiding hebt gedaan of werkervaring hebt, kun je wellicht een verkorte opleiding volgen. Met je bachelor op zak kun je soms doorstromen naar een master.

Master

Een masteropleiding volg je na het afronden van een bacheloropleiding. Al onze masteropleidingen worden internationaal erkend. De meeste masters duren één of twee jaar. Sommige opleidingen zijn Engelstalig.

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen