Menu English

Onderwijsvormen

Studeren zoals jij dat wilt

De meeste studenten hebben een mbo-, havo- of vwo-diploma en beginnen met een reguliere bacheloropleiding van vier jaar. Sommigen stromen door naar een masteropleiding. Anderen willen hun studie combineren met hun werk. Bij Hogeschool Rotterdam kun je daarom voltijd, deeltijd en duaal studeren.

Voltijd

De voltijdopleidingen duren in principe vier jaar (bachelor) of 2 jaar (Associate degree). Ze zijn bedoeld voor studenten die net hun diploma op zak hebben. Met sommige mbo-diploma's of vwo-doorstroomprofielen is sneller afstuderen mogelijk. Check de toelatingsvoorwaarden.

Deeltijd

De deeltijdopleidingen zijn over het algemeen bedoeld voor mensen die al werken en toe zijn aan een volgende stap in hun loopbaan. Bijvoorbeeld als je een leidinggevende, commerciële of researchfunctie wilt gaan vervullen, waarvoor een hbo-diploma vereist is. In vier jaar tijd (Associatie degree: twee jaar) kun je naast je baan een hbo-opleiding afronden.

Duaal

Duaal wil zeggen: werken en leren. Voor de meeste opleidingen zijn de eerste twee jaar gelijk aan de voltijdopleiding (bachelor); je bent dan volledig met studeren bezig. Daarna ga je één of twee dagen naar school en de rest van de week werk je op je duale werkplek.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen