Menu English

Alex volgde de workshop Studiekeuze

“De workshop heeft mij heel erg geholpen bij het vergelijken van opleidingen.”

Hoe komt een studiekiezer tot zijn of haar keuze en hoe kunnen we daar als hogeschool bij helpen? We vroegen het de 22-jarige Alex, die de workshop Studiekeuze volgde.

“Nadat ik op het Grafisch Lyceum de mbo-opleiding Media Technologie had gevolgd kwam ik er in een tussenjaar achter dat ik verder wilde studeren. Maar ik wist niet welke studie ik wilde gaan volgen. Het werd een lange zoektocht."

"Gelukkig kwam ik op een gegeven moment op de site van Hogeschool Rotterdam terecht, waar ik via de chatfunctie met iemand van de afdeling Studievoorlichting in contact kwam. Hij adviseerde me de studiekeuzeworkshop te volgen.”

Begeleiding van professionals biedt meer inzichten

“De workshop heeft mij heel erg geholpen bij het vergelijken van opleidingen. Als je dat zelfstandig doet, bestaat de kans dat je dingen over het hoofd ziet. Als je begeleiding krijgt van professionals, krijg je andere inzichten. Bovendien ging de begeleiding verder dan alleen de workshop. De medewerker van Studievoorlichting heeft me ook geholpen bij het oriënteren op mijn studie. Zo regelde hij een call met docenten om meer over de opleiding te weten te komen.”

Een studie kiezen is niet niks

“De studie Entrepreneurship leek me interessant, maar ik wist niet goed wat die precies inhield. Dankzij de workshop kreeg ik een duidelijk beeld van de structuur: hoe internationaal de opleiding is, wat voor studenten de opleiding volgen en wat je elk jaar voor ontwikkeling doormaakt. Iedereen dacht goed met mij mee, dat heeft heel erg geholpen bij het maken van mijn keuze. Ik raad dan ook elke studiekiezer aan om deel te nemen aan de studiekeuzeworkshop. Die keuze is tenslotte niet niks!” 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen