Menu Zoeken English

Agenda

Vanuit praktijkgericht onderzoek
21 jun

Mini-Symposium "010 - 020": Opgroeien, opvoeden en onderwijzen, hoe doen ze dat in Amsterdam en Rotterdam?

Op 21 juni organiseren de Hogeschool Rotterdam en de Hogeschool van Amsterdam samen de eerste kennisdelingsbijeenkomst “010-020”: Opgroeien, opvoeden en onderwijzen, hoe doen ze dat in Amsterdam en Rotterdam?” De bijeenkomst vindt plaats op 21 juni, 15.00-18.00 uur, in de Kohnstammzaal van het Kohnstammhuis, Wibautstraat 2-4 in Amsterdam.

27 jun

Ellen Klatter keynote speaker bij de ORD 2019

Op de ORD2019 presenteren onderwijsonderzoekers hun werk. Het thema dit jaar is Onwijs Onderwijs! In dat onwijs onderwijs proberen we de kloof tussen onderzoek en praktijk te dichten door een brug te slaan tussen het onderzoek gepresenteerd op de ORD en het onderwijsveld. Om dit handen en voeten te geven heeft de ORD al een aantal jaren een extra programmaonderdeel ‘KOM OVER DE BRUG’. In dit onderdeel wordt vooral vanuit best practices gekeken naar hoe we het onderwijs op basis van onderzoek en in samenwerking met onderzoekers verder kunnen ontwikkelen, verbeteren en vernieuwen.

27 jun

Openbare Les Mortaza Shoae Bargh

Op donderdagmiddag 27 juni 2019 verzorgt dr. ir. Mortaza Shoae Bargh, lector Privacy en Cybersecurity bij Kenniscentrum Creating 010 van Hogeschool Rotterdam, zijn openbare les.

28 jun

Afstudeersymposium: presentaties praktijkgericht onderzoek

Derde- en vierdejaars logopediestudenten van Hogeschool Rotterdam zijn op dit moment bezig met de uitvoering van hun praktijkgericht onderzoek. Op vrijdag 28 juni presenteren de studenten hun resultaten middels zowel mondelinge- als posterpresentaties.

02 jul

Symposium KOPP/KVO

Kinderen van ouders met psychische problemen (KOPP) en kinderen van verslaafde ouders (KVO) lopen een verhoogd risico om zelf ook psychische of verslavingsproblemen te ontwikkelen. Gezien de omvang van de KOPP/KVO-doelgroep en de ernstige gevolgen is het essentieel dat gemeenten, zorgverzekeraars, zorgaanbieders en naasten samenwerken om te zorgen dat deze problematiek, die van generatie op generatie doorgaat, wordt voorkomen.

03 jul

Ontbijtsessie Werkplaats Nieuwe Bedrijvigheid

Er komen steeds meer initiatieven aan de oppervlakte om het aanbod van ondernemende studenten en de vraag van externe partijen te stroomlijnen in het hogeschool systeem. In deze sessie pakken we graag door op deze ontwikkeling.

16 aug

Lowlands 'De Dooie Hoek'

Van 16 t/m 18 augustus 2019 vindt het festival Lowlands plaats. Ook dit jaar is er op het festival weer een wetenschapsprogramma, waar de wetenschappers van LL Science verschillende vragen proberen te beantwoorden. Het LL Science programma is een samenwerking van Lowlands, BKB | Het Campagnebureau en New Scientist NL waarbij universiteiten en hogescholen uit heel Nederland Lowlands als proeftuin gebruiken.

20 sep

Symposium 'Zelfmanagement: hoe dan?'

Het platform Zelfmanagement richt zich specifiek op het ontwikkelen van kennis en oplossingen waarmee kwetsbare groepen gezondheidsvaardigheden ontwikkelen met als resultaat meer gezond gedrag, een betere gezondheid en verbetering van de kwaliteit van leven. Het platform bestaat uit een stuurgroep en drie werkgroepen met een open karakter: Kennis- en onderzoeksagenda, Onderwijs en Visie.

26 sep

Minisymposium RC Zwangerschap & Geboorte

Het Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte is een groep van organisaties waarin bijna alle ketenpartners in de geboortezorg in regio Zuidwest Nederland samenwerken aan het bereiken van gezamenlijke doelen. Eén van die doelen is het verbeteren van de kwaliteit van de geboortezorg door middel van het uitwisselen en toegankelijk maken van kennis.

03 okt

Samenwerken met ouders in de vve

Reserveer donderdag 3 oktober alvast in je agenda voor Inspiratiefestival ‘Samenwerken met ouders in de VVE’.

03 okt

Soft Control Congres

De afgelopen twee jaar hebben de Hogeschool Rotterdam en de Hogeschool van Amsterdam samengewerkt aan een onderzoek naar het gebruik en toepassing van soft controls in het mkb. Op dit eindseminar wordt de met dit onderzoek ontworpen Soft Control Scan gelanceerd.

15 okt

Openbare les Koen Dittrich

Op dinsdag 15 oktober vindt de openbare les van lector Circulaire Economie Koen Dittrich plaats. Tijdens deze les presenteert Koen Dittrich zijn onderzoeksprogramma voor de komende jaren.

15 okt

Dag van Praktijkgericht Onderzoek 2019

Op 15 oktober organiseert Hogeschool Rotterdam de Dag van Praktijkgericht Onderzoek. De dag is bedoeld voor iedereen die onderzoek doet, wil gaan doen of praktische tips wil om de resultaten van onderzoek in het onderwijs en de praktijk te integreren. Het thema van de dag is #Durftevragen.

15 okt

Rotterdam GovJam 2019

Dinsdag 15 oktober t/m donderdag 17 oktober

28 nov

Minisymposium RC Zwangerschap & Geboorte

Het Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte is een groep van organisaties waarin bijna alle ketenpartners in de geboortezorg in regio Zuidwest Nederland samenwerken aan het bereiken van gezamenlijke doelen. Eén van die doelen is het verbeteren van de kwaliteit van de geboortezorg door middel van het uitwisselen en toegankelijk maken van kennis.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.