Ga direct naar de content

Agenda

Vanuit praktijkgericht onderzoek
 • 30 mrt

  Symposium Verloskunde Academie Rotterdam

  Tijdens dit symposium wordt teruggeblikt op tien jaar Verloskunde Academie Rotterdam. Verschillende sprekers presenteren de opbrengsten van de nauwe samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam en Erasmus MC.

 • 30 mrt

  Openbare les Hanneke Torij

  Op 30 maart zal lector Verloskunde en Geboortezorg Hanneke Torij haar openbare les 'Een goed begin is het halve werk; verloskunde in de kern van preventie' presenteren.

 • 03 apr

  Kennisbijeenkomst thema Jeugd door Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

  Hebben wij voldoende zicht op de drie decentralisaties binnen het sociaal domein? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat we elkaar op de hoogte houden via de Werkplaats Sociaal Domein? De Werkplaats en betrokken hogescholen organiseren diverse kennisbijeenkomsten over onder andere de decentralisaties.

 • 04 apr

  Presentatie 'Professional Learning Community on Inclusive International Classroom teaching'

  Op het Nuffic Jaarcongres 2017 zullen RBS-hoofddocent Cheryl Gerretsen en onderwijskundige Edward van Os een presentatie verzorgen waarin zij resultaten delen van hun onderzoeksproject ‘Inclusive International Classroom’.

 • 06 apr

  Kick-off Koplopers - Psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken

  Jongeren met psychische kwetsbaarheid vallen eerder uit in het onderwijs, komen moeilijker aan stage of werk en ervaren belemmeringen in hun dagelijkse leven. Project Koplopers gaat op zoek naar oplossingen voor dit probleem.

 • 06 apr

  Lezingen 'verplegen in de mist?'

  De Honours Society of Nursing organiseert op 6 april lezingen over verpleegkundige documentatie en het gebruik van standaarden en methodieken. Hoofddocent Erica Witkamp is één van de sprekers.

 • 10 apr

  International Internet of Things Days

  Op 10 en 11 april vindt de zesde Rotterdamse editie van de International Internet of Things Days plaats. Het centrale thema van deze tweedaagse editie is "Wishful world, wishful thinking?". Hoofddocent Eric Kamst is spreker.

 • 11 apr

  Symposium ’Wat als langer thuis niet langer gaat’

  Ouderen willen het liefst zo lang mogelijk thuis wonen en zelfstandig blijven. Maar wat als dat niet kan? Hogeschool Rotterdam en de ouderenbonden organiseren het symposium 'Wat als langer thuis niet langer gaat?'.

 • 04 mei

  Dialoogsessie 'Wat verstaan we onder vitaliteit, veerkracht en positieve gezondheid?'

  Tijdens deze dialoogsessie worden de betekenis en de bruikbaarheid van begrippen zoals positieve gezondheid, vitaliteit en veerkracht voor professionals uit zorg, welzijn en andere disciplines samen verkend. Lector AnneLoes van Staa is mede-organisator.

 • 11 mei

  Derde uitwisselingsbijeenkomst Werkplaats Sociaal Domein

  De werkgroep Doorontwikkeling Sociale Wijkteams van de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid nodigt betrokkenen en geïnteresseerden in 2017 meerdere keren uit om van en met elkaar te leren bij de doorontwikkeling van sociale wijkteams.

 • 12 mei

  Symposium Verpleegkunde 2017

  Op 12 mei wordt de Dag van de Verpleging wereldwijd gevierd. Tijdens het Symposium Verpleegkunde in het Erasmus MC worden actuele ontwikkelingen besproken en maken deelnemers kennis met innovatieve regionale projecten.

 • 18 mei

  Conferentie Werkend leren, lerend werken

  De werkplaats is een jaar aan de slag! Tijdens deze bijeenkomst blikt de werkplaats terug op de resultaten van het afgelopen jaar. Netwerken, energie en een lerende houding staan centraal.

 • 18 mei

  Studenten verzorgen break-out sessie bij Venture Café

  Op 18 mei geven studenten van Hogeschool Rotterdam een presentatie over het onderzoek dat zij deden naar Europese incubators. Zij doen dit in een break-out sessie tijdens het Venture Café van het Cambridge Innovation Center.

 • 22 jun

  Gezamenlijke openbare les Mariëlle Theunissen en Ellen Klatter

  Op 22 juni vindt de gezamenlijke openbare les plaats van lector Samen Opleiden Mariëlle Theunissen en lector Studiesucces Ellen Klatter van Kenniscentrum Talentontwikkeling.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.