Ga direct naar de content

Agenda

Vanuit praktijkgericht onderzoek
 • 04 mei

  Dialoogsessie 'Wat verstaan we onder vitaliteit, veerkracht en positieve gezondheid?'

  Tijdens deze dialoogsessie worden de betekenis en de bruikbaarheid van begrippen zoals positieve gezondheid, vitaliteit en veerkracht voor professionals uit zorg, welzijn en andere disciplines samen verkend. Lector AnneLoes van Staa is mede-organisator.

 • 11 mei

  Derde uitwisselingsbijeenkomst Werkplaats Sociaal Domein

  De werkgroep Doorontwikkeling Sociale Wijkteams van de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid nodigt betrokkenen en geïnteresseerden in 2017 meerdere keren uit om van en met elkaar te leren bij de doorontwikkeling van sociale wijkteams.

 • 11 mei

  Regiobijeenkomst Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte Zuidwest Nederland

  Onlangs is het vervolgprogramma Zwangerschap en geboorte is van start gegaan bij ZonMw. Op donderdag 11 mei willen de consortiumleden met u van gedachten wisselen over de afgelopen vier jaar en de toekomst van het Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte Zuidwest Nederland.

 • 12 mei

  Symposium Verpleegkunde 2017

  Op 12 mei wordt de Dag van de Verpleging wereldwijd gevierd. Tijdens het Symposium Verpleegkunde in het Erasmus MC worden actuele ontwikkelingen besproken en maken deelnemers kennis met innovatieve regionale projecten.

 • 17 mei

  Evenementen Urban Health Centres Europe

  Urban Health Centres Europe (UHCE) organiseert in mei twee evenementen over kwaliteit van leven voor ouderen, die plaatsvinden in Brussel. Verschillende lectoren en onderzoekers van Kenniscentrum Zorginnovatie zullen hier presenteren.

 • 18 mei

  Studenten verzorgen break-out sessie bij Venture Café

  Op 18 mei geven studenten van Hogeschool Rotterdam een presentatie over het onderzoek dat zij deden naar Europese incubators. Zij doen dit in een break-out sessie tijdens het Venture Café van het Cambridge Innovation Center.

 • 22 mei

  Workshop 'Professionele identiteit op het spel!'

  In de onderwijsvisie die de HR in 2016 publiceerde, is ‘professionele identiteit’ als één van de bouwstenen van ons onderwijs opgevoerd. Aangezien professionele identiteit een wat abstract begrip is, ontwikkelde Martin Reekers het Professionele Identiteitspel. Het spel en bijbehorend boekje worden aan de hand van deze workshop geïntroduceerd.

 • 07 jun

  WEON 2017

  Dit jaar wordt voor de 41e keer de WEON conferentie gehouden, deze keer in Antwerpen. Doel is om epidemiologen en onderzoekers uit Nederland en Vlaanderen bij elkaar te brengen. Onderzoekers van de SPRiNG studie van Kenniscentrum Zorginnovatie zullen een mondelinge en een posterpresentatie geven.

 • 21 jun

  Ouders in de spotlights

  Afstudeerders van de sociale opleidingen presenteren samen met onderzoekers van het lectoraat Ouders in Rotterdam Zuid hun nieuwe inzichten voor organisaties die mét en vóór ouders werken, opdrachtgevers van de studenten, docenten, studenten, onderzoekers en overige geïnteresseerden.

 • 22 jun

  Gezamenlijke openbare les Mariëlle Theunissen en Ellen Klatter

  Op 22 juni vindt de gezamenlijke openbare les plaats van lector Samen Opleiden Mariëlle Theunissen en lector Studiesucces Ellen Klatter van Kenniscentrum Talentontwikkeling.

 • 13 sep

  Studiedag Geriatrische Revalidatiezorg

  Waar staat de geriatrische revalidatiezorg anno 2017 en waar is er ruimte voor verbetering? En hoe kan de meerwaarde zo goed mogelijk inzichtelijk worden gemaakt? Tijdens deze studiedag worden dit soort vragen behandeld. Marleen Goumans, lector Samenhang in de Ouderenzorg, is dagvoorzitter.

 • 15 sep

  18th Nursing Ethics Conference

  Tijdens de Nursing Ethics Conference wordt uitgebreid gereflecteerd op ethiek en verpleegkundig handelen. Kenniscentrum Zorginnovatie is ruim vertegenwoordigd; verschillende lectoren en onderzoekers geven presentaties

 • 26 okt

  Conferentie Werkend leren, lerend werken

  De werkplaats is een jaar aan de slag! Tijdens deze bijeenkomst blikt de werkplaats terug op de resultaten van het afgelopen jaar. Netwerken, energie en een lerende houding staan centraal.

 • 09 nov

  Risk & Resilience Festival

  Tijdens dit festival worden onderzoek, kennis, inzichten en ervaringen op alle gebieden van risk en resilience bij elkaar gebracht door middel van presentaties, demonstraties, colleges, workshops, ronde tafel gesprekken, postersessies en meer. Lector Gedragseconomie Arie de Wild is spreker.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.