Ga direct naar de content

Agenda

Vanuit praktijkgericht onderzoek
 • 07 mrt

  De politiek, dat ben ik!

  Politici in Den Haag of in het Witte Huis, zijn dat niet gewoon procesmanagers, ver weg van de werkelijkheid? Waarom bepalen zij of "onze 'integratie' gelukt is" en in hoeverre wij solidair zijn met elkaar of niet? In deze editie van het Diversiteitscafé gaan we in gesprek over wat het betekent om samen vorm te geven aan onze diverse samenleving.

 • 13 mrt

  Congres Jeugd in Onderzoek

  Op maandag 13 maart 2017 wordt voor de 13e keer het congres Jeugd in Onderzoek georganiseerd. Het thema van deze editie is ‘Werken met het beste bewijs’. Een aantal onderzoekers van Kenniscentrum Zorginnovatie spreekt op het congres.

 • 13 mrt

  Conferentie UDL: It’s Time to Talk About the ‘Why’?

  Op deze conferentie in Dublin zijn diverse sprekers aanwezig uit meerdere landen, die elkaar inspireren om inclusiviteit en diversiteit in het onderwijs te stimuleren. Onder de sprekers zijn ook lector Mieke Cardol en onderzoeker Sander Hilberink.

 • 15 mrt

  Maatwerk in het onderwijs van nu

  Ieder jaar vindt de ‘Schoolopleidersdag’ van de Lerarenopleidingen vo/bve plaats. Deze dag biedt schoolopleiders vanuit het werkveld en Lero HR de gelegenheid om elkaar te ontmoeten om over verschillende ontwikkelingen met elkaar in gesprek te gaan. Mariëlle Theunissen, lector Samen Opleiden verzorgt de opening van de bijeenkomst.

 • 16 mrt

  Congres voor Lerarenopleiders 2017

  Op donderdag 16 en vrijdag 17 maart 2017 vindt het jaarlijkse VELON Congres voor Lerarenopleiders plaats. Thema dit jaar is ‘Opleiden voor Diversiteit en Verbinding’. Lectoren en onderzoekers van Kenniscentrum Talentontwikkeling geven workshops.

 • 17 mrt

  Jaarsymposium Transitiepsychiatrie

  Op 17 maart wordt in Utrecht het derde jaarsymposium Transitiepsychiatrie georganiseerd. Clinici en ervaringsdeskundigen bespreken hier de actualiteiten in onderzoek en de praktijk. Lector AnneLoes van Staa is betrokken bij het symposium als lid van een expertpanel over transitiepsychiatrie.

 • 20 mrt

  Derde uitwisselingsbijeenkomst Werkplaats Sociaal Domein

  De werkgroep Doorontwikkeling Sociale Wijkteams van de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid nodigt betrokkenen en geïnteresseerden in 2017 meerdere keren uit om van en met elkaar te leren bij de doorontwikkeling van sociale wijkteams.

 • 20 mrt

  Urban Health Week

  In de week van 20 maart organiseert het Instituut voor Gezondheidszorg (IvG) van Hogeschool Rotterdam de Urban Health Week voor studenten en medewerkers. Lectoren Connie Dekker-van Doorn en Linda Wauben zijn expert speakers tijdens deze week.

 • 21 mrt

  Professionals in verbinding!

  Op dinsdag 21 maart vindt de vijfde Focusdag voor jeugdprofessionals van de gemeente Rotterdam plaats. Kenniscentrum Talentontwikkeling geeft diverse workshops waarbij onderzoeksprojecten uit de praktijk worden gepresenteerd.

 • 24 mrt

  Jaarcongres Ergotherapie

  Op 24 maart 2017 organiseert Ergotherapie Nederland haar jaarcongres, dit keer tevens het zestigjarig jubileum. Lector Mieke Cardol is key-note spreker en praat over Disability Studies.

 • 24 mrt

  Netwerkbijeenkomst Kennispunt opleiden in de school

  Samen opleiden vraagt om het goed verweven van leren en werken; van praktijk en theorie. Maar hoe gaat dit in de praktijk in z'n werk? Lector Marielle Theunissen vertelt over de werkwijze in Rotterdam tijdens deze netwerkbijeenkomst.

 • 30 mrt

  Change and Social Innovation

  Congres om de kennisuitwisseling tussen masteropleidingen te bevorderen.

 • 30 mrt

  Symposium Verloskunde Academie Rotterdam

  Tijdens dit symposium wordt teruggeblikt op tien jaar Verloskunde Academie Rotterdam. Verschillende sprekers presenteren de opbrengsten van de nauwe samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam en Erasmus MC.

 • 30 mrt

  Openbare les Hanneke Torij

  Op 30 maart zal lector Verloskunde en Geboortezorg Hanneke Torij haar openbare les 'Een goed begin is het halve werk; verloskunde in de kern van preventie' presenteren.

 • 10 apr

  Vierde uitwisselingsbijeenkomst Werkplaats Sociaal Domein

  De werkgroep Doorontwikkeling Sociale Wijkteams van de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid nodigt betrokkenen en geïnteresseerden in 2017 meerdere keren uit om van en met elkaar te leren bij de doorontwikkeling van sociale wijkteams.

 • 12 mei

  Symposium Verpleegkunde 2017

  Op 12 mei wordt de Dag van de Verpleging wereldwijd gevierd. Tijdens het Symposium Verpleegkunde in het Erasmus MC worden actuele ontwikkelingen besproken en maken deelnemers kennis met innovatieve regionale projecten.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.