Ga direct naar de content

Agenda

Vanuit praktijkgericht onderzoek
 • 27 okt

  ST-RAW Kennisatelier: Hoe bereik je migrantengroepen in jeugdhulpketen?

  Op donderdag 27 oktober organiseert de Academische Werkplaats ST-RAW een kennisatelier over psychische problematiek bij migrantenkinderen.

 • 01 nov

  Symposium 'De hiërarchie voorbij'

  Op 1 november stellen we de vraag centraal hoe organisaties kunnen worden begeleid als de ‘ontmanaging’ doorzet. De beweging van ‘de hiërarchie voorbij’ is volop gaande en begeleidingskunde lijkt in dat proces een onmisbare medespeler te worden.

 • 02 nov

  Verzekeringsgeneeskundige Dagen

  Van 2 tot en met 4 november 2016 vinden de Verzekeringsgeneeskundige Dagen plaats in Almere. Lector Harald Miedema geeft hier een presentatie over zijn promotieonderzoek.

 • 03 nov

  Inspiratiesessie A New Business Model

  Sociale en maatschappelijke problemen kunnen invloed op de organisatie hebben. Het aanpakken van deze problemen is complex en vereist een multidisciplinaire aanpak. Een oplossing kan alleen gevonden worden door het met verschillende stakeholders, met vaak met tegenstrijdige doelen, samen te werken. Ron Ainsbury vertelt in deze inspiratiesessie hoe deze problemen opgelost kunnen worden door samen te werken met de concurrentie.

 • 04 nov

  Dag van de Fysiotherapeut

  Op vrijdag 4 november vindt de Dag van de Fysiotherapeut plaats in Utrecht. Lector Arbeid en Gezondheid Harald Miedema is één van de sprekers.

 • 07 nov

  International Week of Risk Management Gaming

  Risk management has become more necessary as a tool to keep organisations alive. This was proven by several financial scandals back in the 1990s, but especially since the 2007 credit crisis. Getting staff involved in the risk management process is key to successfully assessing and mitigating risks, hence modules on risk management are offered in higher education.

 • 08 nov

  Minisymposium Zorgtechnologie

  Ruim 50 studenten vanuit de zorg- en techniekopleidingen van Hogeschool Rotterdam hebben de afgelopen maanden samengewerkt aan slimme oplossingen voor kleine en grote vragen uit de zorg. Op 8 november presenteren zij de resultaten van hun onderzoek en demonstreren ze hun slimme oplossingen.

 • 09 nov

  Studiemiddag Binding met studenten

  Hoe sluit je als docent aan bij jouw studenten en bij de grootstedelijke studentenpopulatie? Welke pedagogische en didactische vaardigheden gebruik je? Welke interactie met studenten stimuleert het leren? Hoe bevorder je binding tussen studenten onderling? Hoe zorg je dat je niet ongewild studenten buitensluit?

 • 17 nov

  Peter Ester spreker op How To Get There Summit

  Lector Human Capital Peter Ester spreekt op 17 november op het grote innovatie evenement 'How To Get There Summit'. Samen met medeauteur Arne Maas vertelt hij in een ‘How To Session’ over hun boek en het onderzoek dat zij daarvoor deden naar de ondernemerscultuur in Silicon Valley.

 • 19 nov

  Camp COOL Congresfestival

  Op 19 november organiseert Camp COOL een congresfestival in Amersfoort om het succes van tien jaar Camp COOL te vieren. Jongeren, oud-deelnemers en professionals zijn welkom op deze dag.

 • 21 nov

  Promotie Ton de Kraay

  Op maandag 21 november 2016 promoveert Ton de Kraay op zijn proefschrift 'Differentiation to improve the articulation between levels in the teaching of English in primary and secondary education in the Netherlands'

 • 24 nov

  Symposium Chronisch musculoskeletale pijn in de fysiotherapeutische praktijk: Van onderzoek naar innovatie naar betere zorg

  Het jaarlijkse symposium van Kenniscentrum Zorginnovatie en de opleiding Fysiotherapie staat dit keer in het teken van praktijkgericht onderzoek. Locatie is de RDM Campus in Rotterdam.

 • 13 dec

  De Grote Thuiszorgdag 2016

  Wegens succes wordt De Grote Thuiszorgdag herhaald, op dinsdag 13 december in Eindhoven. Lector Henk Rosendal neemt de aanwezigen mee in de actuele ontwikkelingen in de thuiszorg.

 • 30 mrt

  Openbare les Hanneke Torij

  Op 30 maart zal lector Verloskunde en Geboortezorg Hanneke Torij haar openbare les geven.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.