Ga direct naar de content

Agenda

Vanuit praktijkgericht onderzoek
 • 28 sep

  Openbare les Maarten Schmitt Bewegen naar gezondheid: 'het kan, het moet en het heeft effect'

  Tijdens zijn openbare les schetst Maarten Schmitt, lector Bewegen naar Gezondheid, de verschillende kanten van gezond en ongezond beweeggedrag en van belemmeringen bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

 • 02 okt

  Kenniscafe Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

  Hebben wij voldoende zicht op de drie decentralisaties binnen het sociaal domein? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat we elkaar op de hoogte houden via de Werkplaats Sociaal Domein? Als Werkplaats en als Hogescholen organiseren we diverse kenniscafés over onder andere drie decentralisaties; Jeugdwet, Participatiewet en Wmo. Deze editie gaat over beleidsontwikkeling in het sociale domein.

 • 05 okt

  Townhall - Vrijwilligers en de tegenprestatie

  Zorgt de tegenprestatie ervoor dat iedereen meer meedoet? En wat zijn de gevolgen voor ’normaal’ vrijwilligerswerk? Tijdens de townhall meeting bespreken we wat er goed gaat en wat er beter kan. Praat mee!

 • 06 okt

  Studiedag Fysiotherapie bij KANS

  Wat is er in de vijf jaar na publicatie van de richtlijn KANS veranderd op het gebied van diagnostiek en behandeling bij mensen met klachten aan nek, arm en schouders? Harald Miedema is één van de sprekers op deze studiedag.

 • 12 okt

  Social Theory, Politics, and the Arts conference

  De universiteit van Minnesota en de University of St. Thomas organiseren vanuit hun kunst- en cultuuropleidingen deze conferentie voor onderzoekers, beleidsmakers, beroepsbeoefenaars in kunst en cultuur en studenten. Hoofddocent Jeannette Nijkamp geeft een presentatie. De conferentie vindt plaats in Minneapolis in de VS.

 • 13 okt

  Kick-off consortium sociale ontwikkeling van kinderen

  Het nieuw gevormde consortium gaat werken aan optimalisatie van sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren in Rotterdam. Onder andere lectoren Patricia Vuijk en Chris Kuiper nemen hieraan deel.

 • 25 okt

  Promotie Susanne van Hooft

  Op woensdag 25 oktober zal Susanne van Hooft haar proefschrift verdedigen bij het Erasmus MC Rotterdam. Zij deed onderzoek naar verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement.

 • 26 okt

  Conferentie 'Doe, leer en inspireer!'

  Doen, leren en inspireren om zo meer te betekenen voor bewoners en wijken. De Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid nodigt je, samen met andere professionals, beleidsmakers, docenten, studenten en vertegenwoordigers van bewoners uit op donderdagmiddag 26 oktober.

 • 02 nov

  Symposium en Boekpresentatie 'Aan het werk met Hannah Arendt'

  In het werk van Hannah Arendt zijn vele aanzetten te vinden voor het verder doordenken van het werk van professionals in het onderwijs, de zorg en het sociaal werk. Het denken van Arendt wordt tijdens dit symposium gekoppeld aan het dagelijks werk van de professional.

 • 02 nov

  Openbare les Arjen van Klink

  Op donderdag 2 november houdt lector Next Strategy Arjen van Klink zijn openbare les in Rotterdam. Tijdens deze les presenteert Van Klink zijn onderzoeksprogramma voor de komende jaren.

 • 03 nov

  Nationaal Gerontologiecongres

  Op vrijdag 3 november 2017 wordt voor de veertiende keer het Nationaal Gerontologiecongres georganiseerd. Lector Ton Bakker is voorzitter van één van de symposia.

 • 09 nov

  Risk & Resilience Festival

  Tijdens dit festival worden onderzoek, kennis, inzichten en ervaringen op alle gebieden van risk en resilience bij elkaar gebracht door middel van presentaties, demonstraties, colleges, workshops, ronde tafel gesprekken, postersessies en meer. Lector Gedragseconomie Arie de Wild is spreker.

 • 09 nov

  Kennisatelier e-mental health

  Op 9 november presenteert het team van het project FLOW A.L.I.B.I., de serious game voor kinderen met autismespectrumproblemen. De bijeenkomst vindt plaats in Rotterdam.

 • 14 nov

  Conferentie lectoraat Duurzame Talentontwikkeling

  Deze conferentie, die wordt georganiseerd door het lectoraat Duurzame Talentontwikkeling van De Haagse Hogeschool in samenwerking met de Dialogical Self Academy, verkent hoe reflectiviteit met creativiteit verbonden kan worden. Lector Michiel de Ronde geeft een workshop.

 • 17 nov

  Slotbijeenkomst programma Zichtbare Schakel

  Verpleegkundigen, beleidsmakers en opleiders worden bijgepraat over wat er door het programma veranderd is voor de wijkverpleging en de hbo-V. Kenniscentrum Zorginnovatie was deelnemer van dit programma.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.