Agenda

Vanuit praktijkgericht onderzoek
23 mei

Symposium 'Bouwstenen voor de toekomst' van Jong en Oud Samen Goud

Tijd om op een andere manier te kijken naar uitdagingen zoals langer zelfstandig thuis wonen, eenzaamheid of het ondersteunen van mantelzorgers. Om samen te komen tot onverwachte oplossingen. Hogeschool Rotterdam en de ouderenbonden organiseren daarom het symposium ‘Bouwstenen voor de toekomst’. Tijdens deze bijeenkomst gaan ouderen met toekomstige professionals - de studenten – op een praktische en creatieve manier oplossingen bedenken voor uitdagingen waar ouderen tegenaan lopen.

24 mei

Openbare les Leo Klienbannink

Tijdens zijn openbare les zal Leo Klienbannink, lector Internationalisering, het belang schetsen van internationalisering en in het bijzonder voor Hogeschool Rotterdam.

24 mei

VNG-atriumlezing De gezonde stad

Welke factoren zijn in een stad van belang voor een gezonde leefstijl en hoe kunnen we deze factoren beïnvloeden zodat gezondheidsverschillen worden verkleind? Vragen waar de laatste tijd veel onderzoek naar is gedaan. Om deze inzichten met elkaar te delen organiseert de VNG in samenwerking met Platform Stad en Wijk op 24 mei 2018 een lezing over ‘De gezonde stad’.

08 jun

Symposium 'onderzoek naar inclusief theater' |8 juni

Theater Babel Rotterdam en het lectoraat werken samen om onderzoek te doen naar inclusief theater, waarbij acteurs met en zonder een beperking samenwerken. Op vrijdag 8 juni worden de resultaten van het afgelopen jaar gepresenteerd.

11 jun

Congrestival | Je zult ‘t maar vergeten!

Op 11 juni 2018 wordt in de Centrale bibliotheek in Rotterdam een uniek evenement georganiseerd voor iedereen die op een of andere manier met dementie te maken heeft: mensen met geheugenproblemen of dementie, hun mantelzorgers én professionals uit zorg en welzijn.

14 jun

Minisymposium ‘Roken tijdens de zwangerschap’

Op donderdag 14 juni 2018 organiseert het Regionaal Consortium Zwangerschap en Geboorte Zuidwest Nederland een minisymposium met als thema ‘Roken tijdens de zwangerschap’.

19 jun

Openbare Les Tina Rahimy

Op 19 juni 2018 vindt de openbare les ‘Schillen van het verschil’ van Tina Rahimy, lector Sociaal werk in de superdiverse stad plaats. Tijdens deze les verwoorden en verbeelden Rahimy, dramadocent René Akkermans én studenten van de opleiding Social Work van Hogeschool Rotterdam hun visie op inclusie en uitsluiting in het stedelijke bestaan.

19 jun

Kick-off event | Platform Personalised Health

Op dinsdag 19 juni 2018 vindt het kick-off event plaats met betrekking tot het Platform Personalised Health.

20 jun

Afstudeersymposium Ouders in de spotlights

Tijdens dit symposium presenteren afstudeerders van de sociale opleidingen samen met onderzoekers van het lectoraat Ouders in Rotterdam Zuid en met het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie hun nieuwe inzichten over dit onderwerp.

22 jun

European Doctoral Conference in Nursing Science

Tijdens de 17e editie van de European Doctoral Conference in Nursing Science zal Susan Hupkens haar methode bediscussiëren. Deze methode maakt gebruik van een ‘Ervaren Baat Benadering’. Wat zijn voordelen van deze benadering en hoe kan de kwaliteit van het onderzoek bevorderd worden?

27 jun

Congres | Regionale impact hogescholen

De derde editie van het 'Impactcongres voor Hogescholen' zal zich richten op de vraag hoe Hogescholen hun Maatschappelijke Impact kunnen vergroten door samenwerkingen binnen de regio.

20 sep

Symposium Vitale Delta

Save the date. Meer informatie volgt nog.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.