Ga direct naar de content

Kenniscentrum Business Innovation

Kennis maken voor de nieuwe economie

Kenniscentrum Business Innovation is dé kennisplek op het gebied van innovatie en economie. Door het verrichten en ondersteunen van praktijkgericht onderzoek voor het Economisch Domein en het bedrijfsleven, ondersteunt het kenniscentrum bedrijven en studenten van Hogeschool Rotterdam.

Kenniscentrum Business Innovation koppelt onderwijs, onderzoek en praktijk aan elkaar. Dit gebeurt aan de hand van concrete bedrijfsproblemen die nu spelen of eerder gespeeld hebben. Enerzijds werken we samen met grote en kleine bedrijven die een innovatief idee hebben en dat naar de markt willen brengen. Anderzijds werken we samen met bedrijven die hun managementprocessen (financieel, organisatorisch) willen verbeteren. Bij het kenniscentrum werken lectoren die hun sporen in het bedrijfsleven of in het publieke domein hebben verdiend. Onderzoekers en (hoofd-)docenten ondersteunen hen in het onderzoek.

Onderzoekslijnen

van Kenniscentrum Business Innovation
 • Circular Economy

  Hoe kunnen ondernemingen het verbruik van materialen en energie terugdringen en een kringloopeconomie ontwikkelen?

 • Digital Economy

  Hoe kunnen ondernemingen hun productieketen en productieproces digitaliseren en kansen van nieuwe technologie benutten?

 • Start-up Economy

  Hoe kunnen starters succesvol groeien en hoe kan maatschappelijk ondernemerschap worden ontwikkeld?

Actuele projecten

Actueel en interessant
 • Innovatieve financieringsvormen

  Als gevolg van de kredietcrisis zijn door de banken de duimschroeven aangedraaid. Hierdoor konden en kunnen starters en ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf moeilijk aan financiering komen. Ze worden gedwongen te zoeken naar nieuwe, innovatieve vormen van financieren.

 • Smart Industry

  Slimme manieren bedenken om efficiënter, goedkoper en duurzamer te werken. Dat is waar Smart Industry om draait. Wat hebben Rotterdamse maakbedrijven nodig om hun succes rate voor groei met Smart Industry te vergroten?

 • Ondernemende houding

  De beroepspraktijk verwacht steeds meer dat werknemers meedenken in kansen en actief handelen. In dit onderzoek wordt gekeken naar start ups en scale ups en wat zij verwachten voor ondernemende houding van hun medewerkers.

Verbinding met het onderwijs

Verbinding tussen onderwijs en praktijkgericht onderzoek


Praktijkgericht onderzoek is voor Hogeschool Rotterdam belangrijk om het geambieerde eindniveau van het bacheloronderwijs te realiseren. De verbinding tussen onderwijs en praktijkgericht onderzoek krijgt vorm in de samenwerking tussen opleidingen en kenniscentra.

Meer informatie

Nieuws

Actueel binnen het kenniscentrum
 • Kenniscentrum Business Innovation maakt nieuwe start

  Nieuws

  Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap gaat voortaan verder als Kenniscentrum Business Innovation. Op woensdag 8 februari lanceerde het kenniscentrum tijdens een seminar de nieuwe naam en nieuwe onderzoekslijnen.

 • Award voor paper van Peter Ester over vrouwelijke ondernemers

  Nieuws

  Van 18 tot en met 21 januari vond in Lüneburg, Duitsland, de Leuphana Conference on Entrepreneurship plaats. Lector Peter Ester presenteerde hier zijn paper dat hij schreef met Associate Professor Entrepreneurship dr. Amelia Roman van Hogeschool van Amsterdam. De paper over vrouwelijke ondernemers in Europa werd zeer goed ontvangen en viel zelfs in de prijzen. Zij ontvingen hiervoor de ‘Best Entrepreneurship Paper Award’.

 • Hogeschool Rotterdam benoemt Arjen van Klink tot lector Next Strategy

  Nieuws

  Nieuwe instrumenten en werkwijzen voor strategieontwikkeling en -uitvoering die goed aansluiten bij de omgevingsdynamiek en de kenmerken van het mkb.

 • Gezond op weg met de nudging app voor diabetes

  Nieuws

  De minor Zorgtechnologie organiseerde in november een minisymposium waar studenten van onder andere Ergotherapie, Industrieel Ontwerpen en Gezondheidszorg Technologie hun onderzoeksresultaten deelden met de buitenwereld. In opdracht van lector gedragseconomie Arie de Wild voerden twee tweetallen studenten onderzoek uit naar toepassingen van nudging in de gezondheidszorg en presenteerden op het minisymposium hun concept.

Activiteiten

Van het kenniscentrum
 • 27 mrt

  Inspiratiesessie Scheepsfinanciering

  Op maandag 27 maart verzorgt Arjen van Klink een inspiratiesessie over scheepfinanciering. In deze inspiratiesessie komen de rauwe randen van de scheepvaart aan de orde.

 • 04 apr

  Presentatie 'Professional Learning Community on Inclusive International Classroom teaching'

  Op het Nuffic Jaarcongres 2017 zullen RBS-hoofddocent Cheryl Gerretsen en onderwijskundige Edward van Os een presentatie verzorgen waarin zij resultaten delen van hun onderzoeksproject ‘Inclusive International Classroom’.

 • 18 mei

  Studenten verzorgen break-out sessie bij Venture Café

  Op 18 mei geven studenten van Hogeschool Rotterdam een presentatie over het onderzoek dat zij deden naar Europese incubators. Zij doen dit in een break-out sessie tijdens het Venture Café van het Cambridge Innovation Center.

Locatie

Hier zijn we te vinden

Kralingse Zoom

Kralingse Zoom 91 3063 ND Rotterdam

Kenniscentrum Business Innovation

Telefoonnummer: 010 - 794 4441
E-mailadres: businessinnovation@hr.nl

U vindt ons kenniscentrum op de eerste etage van het C-gebouw, kamer KZ.C1.302. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

Postadres

Hogeschool Rotterdam
Kenniscentrum Business Innovation
Postbus 25035 
3001 HA Rotterdam

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.