Menu English
Toon:

Er is een fundamentele herbezinning nodig op de werking van de economie. We staan namelijk voor enorme maatschappelijke veranderopgaven, onder andere door de klimaatcrisis en de digitale revolutie. Het bedrijfsleven is daarop geen uitzondering.

Sterker nog, wij zien juist een hoofdrol voor mkb-bedrijven in de transitie. Wat nodig is, is aanpassingsvermogen, inspelen op moderne technologieën, en zorgen dat de beste mensen zich aansluiten. Een stevig, toekomstbestendig en wendbaar mkb in en rondom de Maasstad.

Wij kunnen daarbij helpen.

“Hoe creëer je als ondernemer nieuwe, duurzame waarde?”

Wij helpen die vraag beantwoorden.

Onze missie

Onze missie is om enerzijds het bedrijfsleven te inspireren met kennis over vernieuwing in het mkb, terwijl we tegelijkertijd bijdragen aan een toekomstgericht hoger economisch onderwijs.


Door middel van praktijkgericht onderzoek ontwikkelen we inzichten en praktische toolboxen die het aanpassingsvermogen van het mkb versterken. We focussen hierbij op het verandervermogen van bedrijven om technologische en maatschappelijke ontwikkelingen te vertalen naar duurzame concurrentiekracht. Het fundament van onze onderzoeksagenda zijn vragen over (strategisch) leiderschap, digitalisering, circulaire- & betekeniseconomie.

Daar stopt het niet. 

Ons onderzoek heeft impact

De actuele casussen en input vanuit het werkveld, vertalen we namelijk door binnen het curriculum. Zo creëren we een inspirerende en uitdagende leercontext voor onze studenten, de echte change agents van morgen.

Samen kennis maken voor de nieuwe economie

Wij zoeken regelmatig bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname aan onze onderzoeken. Bijvoorbeeld op het gebied van data monetization, of strategisch leiderschap. Heb je zelf een vraag of casus waarvoor je onderzoek wilt inzetten? 

Word kennispartner 

Adviesraad

Kenniscentrum Business Innovation heeft een eigen adviesraad. Deze geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het kenniscentrum over het onderzoeksprogramma en de wijze van werken. Er zijn regelmatig vergaderingen met de groep van lectoren. Daarnaast hebben individuele adviesraadleden rechtstreeks contact met lectoren en onderzoekers over nieuwe en lopende projecten. De drie doelgroepen van het kenniscentrum – werkveld, onderwijs en wetenschap – zijn vertegenwoordigd in de adviesraad. De adviesraad bestaat uit:

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen