Menu Zoeken English

Kenniscentrum Business Innovation

Praktijkgericht onderzoek met impact
Toon:

Wij helpen ondernemers!

Kenniscentrum Business Innovation doet praktijkgericht onderzoek samen met mkb-bedrijven, netwerkorganisaties, onderzoeksinstellingen en overheden. De focus van onze projecten en relaties liggen in de regio Rotterdam.

Ben jij ondernemer en voel jij dat jouw onderneming zich moet aanpassen aan de toekomst, maar weet je nog niet waar te beginnen? Kenniscentrum Business Innovation biedt laagdrempelige, praktische en onafhankelijke hulp waarmee je jouw leiderschap kan versterken. Dat doen we met wetenschappelijk verantwoorde methoden en in samenwerking met studenten, docenten en andere ondernemers.

Voorbeelden

Meld je vandaag nog aan voor onderstaande onderzoeken

Door kennispartner te worden van Kenniscentrum Business Innovation bieden we jou een omgeving waar je zelf met je eigen vraagstuk of probleem aan de slag kan. Momenteel staan de volgende projecten in de steigers waarvoor je je nog kunt aanmelden. 

In dit twee-jarig onderzoek, gaan we in op de uitdagingen die leidinggevenden hebben op het gebied van innovatie. Want in deze rol ben je alles tegelijk. Eigenaar. Ondernemer. Manager. Leider. De balans tussen het exploiteren van het huidige business model en het exploreren van vernieuwing van het business model. Een lastige situatie die  de vraag oproept: Hoe kan ik met het oog op een duurzame positie van het bedrijf in de toekomst aan de slag gaan met vernieuwing? 

Meer informatie over innovatief & strategisch leiderschap

Genereert jouw bedrijf veel data? Maar zet je dat nog niet in om écht waarde uit die gegevens te halen? En wil je jouw data omzetten in financiële waarden? Wij zoeken bedrijven die graag aan de slag willen met data monetization. Zo brengen wij in kaart wat bedrijven tegenhoud en helpen we jou op weg met je data.  

Meer informatie over Data Monetization

Circulair bouwen wordt steeds belangrijker, maar is nog geen vanzelfsprekendheid. Ken jij bouwbedrijven, sociale woningbouwverenigingen, architecten of gemeenten die nu al duurzaam bouwen/renoveren of die dat juist overwegen? Bijvoorbeeld met gebruikte of bio-based materialen? Neem dan deel aan ons consortium om de schaalbaarheid van circulaire projecten te faciliteren. Zo helpen we circulair bouwen toegankelijk te maken!

Meer over Circulair bouwen

Andere vraagstukken?

Kenniscentrum Business Innovation biedt een omgeving waar je zelf met je eigen vraagstuk of probleem aan de slag kan. Wij bieden lectoren, onderzoekers, docenten en studenten om je hierbij te begeleiden. Zo maken en delen wij nieuwe kennis over hoe dit soort processen begeleid moeten worden en zo vind jij voor jouw bedrijf nieuwe kansen en mogelijkheden.

Meer informatie? Neem dan vooral contact op!

Samenwerken

Met Kenniscentrum Business Innovation

Kennispartners

Het mkb is vaak bezig met de waan van de dag. Logisch ook, want er is genoeg te doen. Toch is in deze snel veranderende wereld aanpassingsvermogen nodig. Nieuwe technieken, circulariteit, tendensen, klimaat etc. hebben invloed op jouw bedrijf. 

Kennispartner

Door kennispartner te worden van Kenniscentrum Business Innovation bieden we jou een omgeving waar je zelf met je eigen vraagstuk of probleem aan de slag kan. Wij bieden lectoren, onderzoekers, docenten en studenten aan om je hierbij te begeleiden. Zo maken en delen wij nieuwe kennis over hoe dit soort processen begeleid moet worden en zo vind jij voor jouw bedrijf nieuwe kansen en mogelijkheden.

Onderwijs

Wij voeren ons onderzoek uit in nauwe samenwerking met het onderwijs. Studenten en docenten participeren tijdens een onderzoek en de kennis die vanuit onze onderzoeken ontstaat, wordt vertaald naar publicaties of nieuwe curricula. Daardoor zal het onderwijs zich blijven ontwikkelen en versterken. 

Zo bieden wij onze studenten de mogelijkheid aan om ervaring met onderzoek op te doen in de praktijk en leiden wij hen tegelijkertijd toekomstgericht op. We leren hen hiermee een kritische en onderzoekende houding aan te nemen, wat bijdraagt aan de innovatie van het mkb. Dat doen we in de vorm van minors, living labs en fieldlabs.

 

Ook samenwerken?

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen