Menu English

Studie- en profielkeuzeactiviteiten

Informatie voor decanen en mentoren

Hogeschool Rotterdam biedt diverse studiekeuzeactiviteiten en diensten aan die leerlingen van havo, vwo en mbo ondersteunen bij hun studie- en profielkeuze.

Contact

Heb je vragen of wil je gewoon eens van gedachten wisselen?

Sven Eberwijn (relatiemanager VO & MBO)

Overzicht activiteiten

Wat biedt Hogeschool Rotterdam?

Ben je in het bezit van het lespakket Profielkeuze, dan vind je op deze plaats de films die gebruikt kunnen worden.

Studeren in het hbo

Introductie Rotterdams beroepenspel

Als je meer invulvellen wilt printen dan vind je die hier.

Als er nog vragen zijn dan horen wij het graag. Je kunt ons per e-mail bereiken.

Heb je zin om met jouw leerlingen bij ons op de hogeschool op bezoek te komen? Voor 4 -en 5 havo organiseren wij het Kies Bewust programma. De leerlingen krijgen alle ins en outs te horen over studeren in het hbo. Daarnaast maken ze laagdrempelig kennis met de verschillende studierichtingen die wij bieden en is er de gelegenheid om vragen te stellen aan studenten. Ook krijgen ze een rondleiding door de school, zodat ze echt even sfeer kunnen proeven! Heb je interesse en wil je meer weten over de mogelijkheden?  

Stuur een e-mail voor meer informatie

Voorlichting 'Studeren in het hbo'

Wij komen graag bij jou op school langs om jouw leerlingen wegwijs te maken in de wereld van het hbo. We geven informatie over o.a. opleidingsvormen- en types, hbo-vaardigheden, ons opleidingsaanbod en nog veel meer!

Opleidingsspecifieke voorlichting

In onderling overleg wordt afgestemd welke vervolgopleidingen in de voorlichting aan eindexamenkandidaten onder de aandacht moeten worden gebracht. De voorlichter geeft een presentatie en beantwoordt vragen.

Voorlichtingsmarkt

Het geven van voorlichting op een voorlichtingsmarkt behoort ook tot de mogelijkheden.

Neem contact met ons op als je interesse hebt in een van de opties. Vermeld hierbij wat je wensen zijn en wat de doelgroep is.

Stuur een e-mail

Wijs je leerlingen op onze open dagen. Deze organiseren we meerdere keren per jaar op onze locaties. Daarnaast bieden we online voorlichtingsactiviteiten aan.

Bekijk alle info over de open dagen

Het is mogelijk om bij ons een dag(deel) te proefstuderen. Jouw leerling volgt dan een vooraf samengesteld programma waarin er een beeld geschetst wordt van hoe de opleiding in elkaar zit. 

Bekijk meer info over proefstuderen

Bij een aantal opleidingen is het mogelijk om een dagje mee te lopen met een student. Zo krijgt jouw leerling een goed idee of de opleiding een goede match is. Check hr.nl/opleidingen om te zien hoe dit per opleiding is georganiseerd.  

Heb jij een leerling die nét dat extra zetje nodig heeft? Verwijs naar onze gratis studiekeuzeworkshop! Tijdens de workshop kijken we aan de hand van opdrachten naar hun interesses en de sectoren/opleidingen die matchen.

Hulp bij je studiekeuze

Hebben je leerlingen vragen over opleidingen, toelatingsvoorwaarden of de aanmeldprocedure? Of hebben ze behoefte aan extra hulp bij de studiekeuze? Laat ze dan contact opnemen met onze studievoorlichters.

Hogeschool Rotterdam organiseert speciaal voor ouders/verzorgers voorlichtingen en workshops

Bekijk de ouderactiviteiten

Aankomende voorlichtingsactiviteiten

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen