Menu English

Aansluiting

Uw aanspreekpunt over aansluiting vo/mbo - hbo

De adviseurs Aansluiting vo / mbo gaan graag met u in gesprek om de aansluiting vo / mbo te verbeteren. Het opbouwen van een duurzame relatie en het bevorderen van de samenwerking tussen vo / mbo en Hogeschool Rotterdam is hierbij ons doel.

Adviseurs Aansluiting vo / mbo

U kunt bij ons terecht voor:

 • vragen met betrekking tot doorstroom van het voortgezet onderwijs of mbo naar Hogeschool Rotterdam.
 • informatie over aansluiting, studiekeuze, onderwijsroutes en doorlopende leerlijnen.
 • de terugkoppeling van studieresultaten van oud-leerlingen van uw vo- of mbo-school. Deze rapportage geeft informatie over de achtergrond van de leerlingen, doorstroom naar het hbo, de eventuele uitval, switch en studierendement.

In onze samenwerking met het vo en mbo richten we ons op de drie aansluitingspijlers:

 • Loopbaan, Oriëntatie en Begeleiding (LOB)
  Het kiezen; optimaliseren van de vormgeving van studiekeuzeactiviteiten in relatie tot programma’s LOB op het vo en mbo. Voorbeelden: de Studiebeurs Rotterdam en het LOB-ontwikkelteam.
 • (Hbo-) vaardigheden
  Het kunnen; het verbeteren van de aansluiting op eindniveau vaardigheden vo/mbo op de eerste 100 dagen in het hbo. Voorbeelden: profielwerkstukondersteuning (psw site), ondersteuning bij begeleiding van profielwerkstuk, werkgroep mbo keuzedeel voorbereiding hbo.
 • Vakinhoudelijke aansluiting
  Het kennen; het delen van kennis over vakken en onderwijsprogramma’s binnen vo en mbo. Voorbeelden: docentendagen vo/mbo-hbo, sectoroverleg mbo-hbo, taalplatform mbo-hbo.
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen