Menu English

SMILE

Zelfmanagementondersteuning door verpleegkundige leiders op leerafdelingen

Binnen het project SMILE (Self Management support In clinical Leaders and Education) ondersteunen verpleegkundigen en verzorgenden het zelfmanagement van patiënten tijdens de dagelijkse zorg. Klinische leiders kunnen een rolmodel voor zelfmanagementondersteuning worden door extra support, om zo studenten en andere zorgprofessionals te inspireren.

Over het project

Projectbeschrijving

In dit participatieve actieonderzoek werken de verpleegkundige en verzorgende leiders op leerafdelingen in ziekenhuizen, de wijk, de ouderenzorg of psychiatrie. Zij begeleiden studenten die zich nadrukkelijk met ondersteunen van zelfmanagement bezig houden.

De leiders worden van verschillende kanten uitgedaagd om zich als rolmodel te ontwikkelen. De goede voorbeelden van rolmodellen worden verzameld om zo studenten, en andere zorgprofessionals, te inspireren. Studenten zien wat zelfmanagementondersteuning in de praktijk concreet inhoudt en hoe het vorm gegeven kan worden. Daardoor zal de kloof tussen theorie en praktijk kleiner worden.

(Beoogde) resultaten

  • Inzicht in de kenmerken en ondersteuningsbehoeften van rolmodellen
  • Inzicht in de ervaringen van studenten Verpleegkunde, patiënten en verpleegkundigen
  • Wetenschappelijke artikelen

Samenwerkingen

Volg ons nu ook op Instagram

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SMILE onderzoek (@smile_onderzoek)

Producten

ProjectfeitenLooptijd

2021 - 2024


Financiering

    ZonMw    


Lectoraat

Lectoraat Tranisities in Zorg

Actueel

Onderzoek updates & highlights

Medewerkers

betrokken bij dit project
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen