Menu
  English

  Het Zelfmanagement Web

  Hoe gaat een patiënt met een chronische aandoening om met uitdagingen voor zelfmanagement op verschillende levensgebieden?

  Publicatiedatum: 01 november 2021

  Het Zelfmanagement Web is een gesprekshulpmiddel dat is ontwikkeld samen met verpleegkundigen en patiënten om te achterhalen hoe een patiënt met een chronische aandoening omgaat met uitdagingen voor zelfmanagement op verschillende levensgebieden.

  Over het project

  Projectbeschrijving

  Het Zelfmanagement Web is ontwikkeld binnen het project NURSE-CC. Deze tool geeft patiënten de mogelijkheid om de agenda van het consult met de zorgverleners te bepalen. Hiermee kan de eigen regie worden versterkt en verlenen zorgverleners zorg op maat.

  Het Zelfmanagement Web is vrij te gebruiken zonder aanpassingen. Hieronder is de tool te downloaden.

  Voor verpleegkundig specialisten en gespecialiseerd verpleegkundigen is een e-learning ‘Oplossingsgericht werken met het Zelfmanagement Web’ ontwikkeld.

  In de aanZET-studie van Erasmus MC is de effectiviteit van het zelfmanagementondersteuningsprogramma onderzocht.

  Download hier de flyer en scan de QR code

  E-learning

  In de e-learning Zelfmanagementondersteuning leer je hoe je als verpleegkundig specialist of gespecialiseerd verpleegkundige de eigen regie van je patiënten kunt versterken. Je wordt uitgedaagd om oplossingsgericht te werken met het Zelfmanagement Web. Deze aanpak kun je direct in de praktijk brengen!

  Voor wie is deze e-learning?
  De e-learning is bedoeld voor verpleegkundig specialisten en gespecialiseerd verpleegkundigen die werken met patiënten met chronische aandoeningen bijvoorbeeld op poliklinieken of in de huisartsenpraktijk.

  Opzet van de e-learning
  De e-learning bestaat uit drie delen waarin theorie en vragen worden afgewisseld met video’s waarin de toepassing van zelfmanagementondersteuning concreet wordt gemaakt aan de hand van twee patiëntencasussen.

  Accreditatie: 4 accreditatiepunten (Kwaliteitsregister V&V en het Verpleegkundig Specialisten Register)

  Schrijf je in via deze link Bekijk de flyer

  Publicaties

  In de media

  Samenwerkingen

  • Erasmus MC
  • Cradeq
  • V&VN

  Projectfeiten  Looptijd

  2019 - 2023 


  Financiering

  ZonMw


  Lectoraat

  Lectoraat Transities in Zorg

  Producten

  Medewerkers

  betrokken bij dit project