Ga direct naar de content

Kenniscentrum Talentontwikkeling

Talenten bloeien op door aandacht

Kenniscentrum Talentontwikkeling zoekt samen met partners in de beroepspraktijk en het hoger onderwijs antwoord op de vraag hoe talent effectiever ontwikkeld kan worden. Iedereen heeft talent. Mensen helpen hun talenten te gebruiken, ook als de omstandigheden daartoe niet altijd gunstig zijn, is hard werken. In wijken in steden zoals Rotterdam zijn uitmuntende leerkrachten, sociaal werkers en sociale ondernemers daarbij onmisbaar. Deze professionals hebben hiervoor de nieuwste inzichten nodig in de vorm van kennis, inspiratie en aandacht.

Toon:

We richten ons bij Kenniscentrum Talentontwikkeling op de domeinen opvoeding, onderwijs, welzijn, zorg en arbeid. Onze kennis delen we met docenten, studenten én met de praktijk. 

Actuele projecten

Actueel en interessant
 • Gereedschapskist

  Het lectoraat Ouders in Rotterdam Zuid vult een gereedschapskist met beproefde werkwijzen om de samenwerking met ouders te versterken.

 • Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

  Een regionaal samenwerkingsverband gericht op het brede sociale domein in de regio Zuid-Holland Zuid.

 • Pedagogical Empowerment

  Wat zijn volgens docenten 'pedagogische momenten' (kritische situaties) in de klas en hoe gaan zij hiermee om? In dit project gaan onderzoekers het gesprek aan met docenten.

Onderzoekslijnen

van Kenniscentrum Talentontwikkeling
 • Inclusie

  De Onderzoekslijn Inclusie ontwikkelt kennis die professionals helpt om de samenleving inclusiever te maken, zodat iedereen met zijn of haar talenten kan en mag meedoen.

 • Optimalisering leerprocessen

  Onderzoekslijn Optimalisering Leerprocessen helpt leerkrachten en opleiders om het leren van leerlingen en studenten op school te stimuleren.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.