Menu English

Gedrag & Maatschappij

Met kleine gebaren grote impact maken

Wat is er mooier dan een ander een beter leven gunnen en daar een steen(tje) aan bijdragen? Is het antwoord ‘niets’, dan is een studie in de wereld van Gedrag & Maatschappij echt iets voor jou.

Klein gebaar, grote impact

Het zit vaak in de kleine dingen. Even een hand op iemands schouder. Een luisterend oor bieden. Of even lekker met elkaar lachen. Kleine gebaren hebben grote impact op mensen bij wie het leven niet altijd even gemakkelijk is. Dat jij hen wilt helpen is bewonderingswaardig. Het zit in je, het is jouw missie. Daar helpen we je als Hogeschool Rotterdam natuurlijk graag bij.

Bekijk onze opleidingen in gedrag & maatschappij

Kom naar de open dag of volg online voorlichtingen

Van dromen naar carrière

Justin, derdejaarsstudent Social Work

Justin, derdejaarsstudent Social Work

"In m’n jeugd kreeg ik veel te maken met maatschappelijk werkers. Ik bewonderde ze altijd waardoor ik op vroege leeftijd al wist dat dit m’n droombaan was. Na een aantal stages op het mbo en hbo weet ik wat dit vak betekent. Het is zwaar maar wel bevredigend. Het verandert je ook als mens. Ik liep stage bij het wijkteam van de gemeente Rotterdam. Ik kwam veel buurtbewoners tegen die nog aan het begin van de keten stonden. Het verhaal achter de mensen begon te leven en achter elk ziektebeeld zat ook een familie die ik voorheen niet zag. Je leert veel over andere culturen, achtergronden en waarden. Die komen niet altijd overeen met die van jezelf, dus daar moet je goed mee omgaan."

Kayleigh, derdejaarsstudent Social Work

Kayleigh, derdejaarsstudent Social Work

"Ik heb niet echt een droombaan, maar ik weet wel dat ik in de slachtofferhulp wil werken. Op dit moment loop ik met veel plezier stage bij de kindertelefoon, maar ik houd m’n opties open binnen Social Work. Als ik afstudeer ben ik 22. Dat vind ik wel erg jong om meteen te werken, dus ga ik wellicht nog een master doen. Soms heb je van jongs af aan een carrière in gedachte, totdat die studie toch niet bij je past. Dat kan teleurstellend voelen, maar je hoeft nog niet alles van jezelf te weten. Neem je tijd en ontdek jezelf. Doe vooral wat jij wil en blijf dat ook doen."

Waarom Social Work? Luister naar het verhaal van Youssef

Derdejaarsstudent Youssef vertelt waarom hij voor de opleiding Social Work heeft gekozen, wat de opleiding hem tot nu toe heeft gebracht en hoe hij denkt straks als social worker het verschil te maken.

Rondleiding locatie Museumpark

Ontdek waar je straks gaat studeren

Ben je benieuwd waar je straks komt te studeren? In deze vlog laat student Talha zijn vijf favoriete plekken zien op locatie Museumpark, de thuisbasis van onze sociale opleidingen.

Andere studenten aan het woord

Ervaringen in de studierichting Gedrag & Maatschappij