Menu Zoeken English

Dr. Erna Hooghiemstra

lector Sociale Innovatie

Erna Hooghiemstra gaat zich richten op de kennisontwikkeling over innovaties in het sociaal domein. Zij levert hiermee een bijdrage aan de ambitie van Hogeschool Rotterdam om onderwijs, onderzoek en het verbeteren en vernieuwen van de (regionale) beroepspraktijk intensiever met elkaar te verbinden.

Over de lector

Het werkterrein van Erna is het sociale domein. Al sinds haar jeugd is ze maatschappelijk gedreven, beschouwend, altijd op zoek naar het waarom. Erna heeft lang onderzoek gedaan en nog steeds met onderzoek en kennis bezig over migratie, emancipatie, jeugd en gezin. Haar onderzoek is uitgegroeid tot de volle breedte van sociale vraagstukken.  

Werken aan oplossingen in de praktijk, spreekt Erna aan. Weten in combinatie met doen. Dat stimuleerde haar als directeur bestuurder, als lector en nu nog steeds in haar eigen bedrijf. Ze gelooft in de kracht van verbinding tussen praktijk, onderzoek en beleid. Om samen meer te betekenen voor en met de mensen waar je het voor doet. Ze schakelt graag tussen verschillende partijen, niveaus, domeinen. 

Overige werkzaamheden

Hooghiemstra was hiervoor werkzaam als landelijk voorzitter van de Werkplaatsen Sociaal Domein, procesbegeleider van de kennis- en onderzoeksagenda sociaal werk, lid van o.a.  de Adviescommissie Centres of Expertise voor de Vereniging Hogescholen. Eerder was zij directeur/bestuurder van kennisorganisaties en lector bij Avans en Fontys.

 

Volg Erna Hooghiemstra

Op social media

  LinkedIn                

Project(en)

Van Dr. Erna Hooghiemstra

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen