Menu
  English

  Dr. Erna Hooghiemstra

  lector Sociale Innovatie

  Erna Hooghiemstra richt zich op de kennisontwikkeling over sociale innovaties binnen het sociaal domein. Zij levert hiermee een bijdrage aan de ambitie van Hogeschool Rotterdam om onderwijs, onderzoek en het verbeteren en vernieuwen van de (regionale) beroepspraktijk intensiever met elkaar te verbinden.

  Erna Hooghiemstra aan het woord over haar lectoraat

  Over de lector

  Het werkterrein van Erna is het sociale domein. Al sinds haar jeugd is ze maatschappelijk gedreven, beschouwend, altijd op zoek naar het waarom. Erna heeft zich op haar hele loopbaan lang gericht op kennisontwikkeling, onder andere over migratie, emancipatie, jeugd en gezin. Haar kennisgebied is uitgegroeid tot de volle breedte van sociale vraagstukken.  

  Werken aan oplossingen in de praktijk, spreekt Erna aan. Weten in combinatie met doen. Dat stimuleerde haar als onderzoeker, directeur bestuurder, als lector en in haar eigen bedrijf. Ze gelooft in de kracht van verbinding tussen praktijk, onderzoek en beleid. Om samen meer te betekenen voor en met de mensen waar je het voor doet. Ze schakelt graag tussen verschillende partijen, niveaus, domeinen. 

  Overige werkzaamheden

  Hooghiemstra was hiervoor werkzaam als landelijk voorzitter van de Werkplaatsen Sociaal Domein, procesbegeleider van de kennis- en onderzoeksagenda sociaal werk, lid van o.a.  de Adviescommissie Centres of Expertise voor de Vereniging Hogescholen. Eerder was zij directeur/bestuurder van kennisorganisaties en lector bij Avans en Fontys en onderzoeker bij het Sociaal en Cultureel Planbureau en Tranzo. Momenteel is Erna lid van het wetenschappelijke board van Platform31 en lid cq voorzitter van twee Raden van Toezicht in Brabant.

  Openbare les

  Renovatie van het Sociale: een ontdekkingsreis
  Sociale innovatie als middel om sociale samenhang te versterken en de unieke rol van sociaal werk daarin

  Lees meer over de openbare les

  Volg Erna Hooghiemstra

  Op social media

    LinkedIn                

  Project(en)

  Van Dr. Erna Hooghiemstra

  Publicatie(s)

  Van Dr. Erna Hooghiemstra