Menu English

Dr. Erna Hooghiemstra

lector Sociale Innovatie

Erna Hooghiemstra gaat zich richten op de kennisontwikkeling over innovaties in het sociaal domein. Zij levert hiermee een bijdrage aan de ambitie van Hogeschool Rotterdam om onderwijs, onderzoek en het verbeteren en vernieuwen van de (regionale) beroepspraktijk intensiever met elkaar te verbinden.

Erna Hooghiemstra aan het woord over haar lectoraat

Over de lector

Het werkterrein van Erna is het sociale domein. Al sinds haar jeugd is ze maatschappelijk gedreven, beschouwend, altijd op zoek naar het waarom. Erna heeft lang onderzoek gedaan en nog steeds met onderzoek en kennis bezig over migratie, emancipatie, jeugd en gezin. Haar onderzoek is uitgegroeid tot de volle breedte van sociale vraagstukken.  

Werken aan oplossingen in de praktijk, spreekt Erna aan. Weten in combinatie met doen. Dat stimuleerde haar als directeur bestuurder, als lector en nu nog steeds in haar eigen bedrijf. Ze gelooft in de kracht van verbinding tussen praktijk, onderzoek en beleid. Om samen meer te betekenen voor en met de mensen waar je het voor doet. Ze schakelt graag tussen verschillende partijen, niveaus, domeinen. 

Overige werkzaamheden

Hooghiemstra was hiervoor werkzaam als landelijk voorzitter van de Werkplaatsen Sociaal Domein, procesbegeleider van de kennis- en onderzoeksagenda sociaal werk, lid van o.a.  de Adviescommissie Centres of Expertise voor de Vereniging Hogescholen. Eerder was zij directeur/bestuurder van kennisorganisaties en lector bij Avans en Fontys. Tevens is Erna lid van het wetenschappelijke board van Platform31.

Openbare les

Renovatie van het Sociale: een ontdekkingsreis
Sociale innovatie als middel om sociale samenhang te versterken en de unieke rol van sociaal werk daarin

Lees meer over de openbare les

Volg Erna Hooghiemstra

Op social media

  LinkedIn                

Project(en)

Van Dr. Erna Hooghiemstra

Publicatie(s)

Van Dr. Erna Hooghiemstra
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen