Menu English

Lectoraat Sociale Innovatie

Het lectoraat Sociale Innovatie richt zich op het vernieuwend werken aan versterking van het sociaal weefsel in de samenleving. Door te vertrekken vanuit de verhalen van mensen zelf, aan te sluiten bij informele krachten in buurten en op een gelijkwaardige manier met elkaar samen te werken.

De problemen waar professionals in het Sociaal Domein oplossingen voor zoeken zijn doorgaans hardnekkig. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als ‘sociale samenhang in wijken’, ‘eenzaamheid’, ‘polarisatie’ en ‘armoede’. Deze tijd vraagt om nieuwe manieren van werken en nieuwe perspectieven op complexe problemen: meer met elkaar dan naast elkaar; aansluiten op de leefwereld van de mensen om wie het gaat. Het vraagt ook om nieuwe manieren van onderzoeken: co-creatief en lerend. Dit alles valt onder de noemer van Sociale Innovatie: werken aan vernieuwing van sociale methodieken, producten en processen.

Dit is een prachtig moment om aan dit lectoraat te beginnen. De coronacrisis heeft nogmaals het belang van ‘het sociale’ laten zien. Maar ook de complexiteit van de samenleving en de grote verschillen tussen groepen. Ik zie doorbraken bij het vinden van oplossingen als grenzen worden overschreden en we tegelijkertijd dicht bij het gewone leven blijven. Ik ben ervan overtuigd dat sociaal werk hierin een cruciale rol kan spelen. Daarmee aan de slag gaan, met het sterke team dat er al is, in zo’n boeiende stad, voelt als een voorrecht

Dr. Erna Hooghiemstra Lector Sociale Innovatie

Medewerkers

betrokken bij dit lectoraat

Alle lectoraten van Kenniscentrum Talentontwikkeling

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen