Menu Zoeken English

Openbare les Erna Hooghiemstra

Renovatie van het Sociale

Op 10 november vindt de openbare les van Erna Hooghiemstra, lector Sociale Innovatie, plaats. In deze bijeenkomst staat sociale samenhang centraal. In de openbare les geeft Erna antwoord op vragen als 'Hoe kan sociale innovatie het sociaal weefsel in de stad versterken? En wat is de cruciale rol van sociaal werk daarbij? Hoe komen we samen verder?

In deze openbare les gaat Erna in op ‘sociale samenhang’. Het is in haar ogen een van de meest urgente vraagstukken van deze tijd. Zeker in de grote steden, ook in Rotterdam, zijn zorgen over zwakker wordende verbindingen tussen mensen. Het sociaal weefsel is aan erosie onderhevig. Terwijl de overheid hiermee worstelt, gonst het tegelijkertijd van de initiatieven van de bewoners zelf. Juist sociaal werkers en juist sociaal innovatieve oplossingen kunnen van grote meerwaarde zijn bij het versterken van het sociale.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen