Menu Zoeken English

Dr. Jacqueline van Kruiningen

Lector Taalontwikkeling

Jacqueline van Kruiningen gaat zich richten op de ontwikkeling van kennis over de academische en vakspecifieke taalvaardigheid van studenten in het hoger onderwijs, en over manieren om hun taalvaardigheidsontwikkeling te ondersteunen.

Over de lector

Van Kruiningen was hiervoor werkzaam als docent, onderzoeksbegeleider en teamleider aan de NHL Stenden Hogeschool en als docent aan de Open Universiteit. Eerder werkte ze als universitair docent bij de opleidingen Neerlandistiek en Communicatie- & Informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Aan die universiteit coördineerde zij tevens diverse onderwijsvernieuwingsprojecten op het gebied van vakgeïntegreerd communicatieonderwijs. In haar onderzoek richtte ze zich op de professionele en academische schrijfvaardigheid van studenten, op schrijfdidactiek en op docentprofessionalisering.

In 2010 promoveerde Van Kruiningen op een onderzoek naar docentprofessionalisering en onderwijsverandering, met als titel: Onderwijsontwerp als conversatie: probleemoplossing in interprofessioneel overleg.

Overige werkzaamheden

Op dit moment is Van Kruiningen als co-promotor betrokken bij een onderzoek naar genredidatiek en de verbinding tussen lees- en schrijfonderwijs in het voortgezet onderwijs.

Volg Jacqueline van Kruiningen

Op social media

 

Publicatie(s)

Van Dr. Jacqueline van Kruiningen
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen