Menu English

Dr. Roos de Wildt

Lector Effectief beschermen van kinderen in onveilige gezinnen

Roos de Wildt is lector bij Kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogeschool Rotterdam. Ze richt zich op de jeugdbeschermingsketen ter bevordering van een gezonde ontwikkeling van kinderen in onveilige opvoedingssituaties.

Over de lector

Roos de Wildt heeft Culture Antropologie gestuurd aan de Universiteit Utrecht. Zij is gepromoveerd in Criminologie aan de Universiteit Utrecht en Universität Hamburg op onderzoek naar mensenhandel tijdens de VN vredesmissie in Kosovo. Na haar promotie is zij werkzaam geweest als project coördinator en onderzoeker bij kinderrechtenorganisatie Defence for Children en als docent bij de secties Culturele Antropologie en Criminologie bij de Universiteit Utrecht. Vervolgens is zij aan de slag gegaan als senior onderzoeker bij het Verwey-Jonker Instituut, een functie die zij naast haar rol als lector zal blijven uitvoeren. In deze hoedanigheid heeft zij de laatste jaren in binnen- en buitenland kwalitatief onderzoek verricht. Het doorbreken van geweld in afhankelijkheidsrelaties, zoals huiselijk geweld, seksueel geweld en mensenhandel, staat veelal centraal in haar werk. Zo heeft zij recentelijk onderzoek gedaan naar laagdrempelige hulp voor slachtoffers en plegers van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Op dit moment onderzoekt zij de nieuwe gezinsgerichte manier van werken in verschillende proeftuinen die worden ondersteund door het Toekomstscenario Kind- en Gezinsbescherming. In haar nieuwe rol als lector voor Hogeschool Rotterdam richt De Wildt zich op de jeugdbeschermingsketen ter bevordering van een gezonde ontwikkeling van kinderen in onveilige gezinnen.  

Andere activiteiten

Naast lector is Roos de Wildt senior onderzoeker bij het Verwey-Jonker Instituut. Centraal in haar werk staat het doorbreken van geweld in afhankelijkheidsrelaties, zoals huiselijk geweld, seksueel geweld en mensenhandel. Een terugkerende vraag hierbij is: hoe kunnen we geweld in relaties en gezinnen voorkomen en bestrijden, en hoe kunnen we de veiligheid versterken?

“Het vangnet voor kinderen in onveilige gezinnen moet sterk en verbonden zijn, oog hebben voor elk gezinslid, als een stevige schouder die hen ondersteunt en waar ze op kunnen vertrouwen.”

Dr. Roos de Wildt Lector Effectief beschermen van kinderen in onveilige gezinnen

Post-War Prostitution: Human Trafficking and Peacekeeping in Kosovo

Roos de Wildt is in 2018 gepromoveerd bij het Willem Pompe Instituut voor strafrecht en criminologie van de Universiteit Utrecht en bij de Universität Hamburg in Duitsland. Haar promotieonderzoek richtte zich op sekswerk en mensenhandel tijdens VN vredesmissies. Hiertoe deed zij twaalf maanden empirisch onderzoek in Kosovo, voerde daar tientallen gesprekken met vrouwen en meisjes werkzaam in de seksindustrie en volgde hen in hun dagelijks leven. Dit onderzoek is bij Springer gepubliceerd onder de titel ‘Post-War Prostitution: Human Trafficking and Peacekeeping in Kosovo’.  

Lees het proefschrift van Roos de Wildt

Volg Roos de Wildt

Op social media

 LinkedIn                

Verwey-Jonker Instituut

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen