Menu English

Dr. Leonie le Sage

Lector Professionele Identiteit

Leonie le Sage is in 2020 benoemd tot lector Professionele Identiteit. Voorheen werkte ze als hoofddocent bij het Instituut Sociale Opleidingen (bacheloropleiding Social Work) en Kenniscentrum Talentontwikkeling.

Over de lector

Na haar studie Wijsbegeerte aan de Universiteit Utrecht is Leonie le Sage aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam gepromoveerd op een interdisciplinair onderzoek vanuit de faculteiten Psychologie&Pedagogiek en Rechtsgeleerdheid naar de gewetensontwikkeling van jeugdige delinquenten en het jeugdstrafrecht. Na vier jaar als universitair docent aan de VU gewerkt te hebben, is zij sinds januari 2008 werkzaam aan de Hogeschool Rotterdam, Instituut Sociale Opleidingen en Kenniscentrum Talentontwikkeling. In de functie van hoofddocent is zij voorzitter geweest van de curriculumcommissie Pedagogiek; heeft zij meegewerkt aan het opstellen van het Landelijke en HR Opleidingsdocument van de Social Work opleiding en heeft zij onder andere in de rol van afstudeercoördinator het afstudeerprogramma van de Social Work opleiding vormgegeven met collega’s.

Als onderzoeker bij Kenniscentrum Talentontwikkeling heeft zij onderzoek gedaan naar leer- en gezinsondersteuning. Momenteel is zij betrokken bij een door het Laurensfonds gesubsidieerd onderzoek naar een integrale gezinsaanpak van armoedeproblematiek, in samenwerking met collega’s Mariette Lusse, Liesbeth van Ree en acht praktijkorganisaties. Tevens is Leonie le Sage sinds 2018 bestuurslid van het Landelijk Opleidingsoverleg Social Work.

Volg Leonie le Sage

op social media

 LinkedIn                

 Landelijk Opleidingsoverleg Social Work

Project(en)

Van Dr. Leonie le Sage

Publicatie(s)

Van Dr. Leonie le Sage
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen