Menu English

Beroepsbeeld Sociaal werk

Beschrijving en illustratie van het beroepsbeeld sociaal werk, voor studenten en docenten opleiding Social Work
Publicatiedatum: 22 mei 2022

Sociaal werk is een veelzijdig beroep, met een breed profiel en een grote diversiteit aan functies. Dat maakt het voor opleidingen Social Work niet altijd makkelijk om een concreet beeld te hebben van waartoe uiteindelijk opgeleid wordt. Het lectoraat Professionele identiteit van de sociaal werker en de opleiding Social Work werken in een projectgroep samen om het beroepsbeeld van de sociaal werker te beschrijven. Dit resulteert o.a. in een document Beroepsbeeld sociaal werk en illustratieve beroepsbeeldfilmpjes sociaal werk.

Over het project

Projectbeschrijving

In 2017 is een nieuw landelijk opleidingsdocument Sociaal werk opgesteld. Voor de opleiding Social Work van Hogeschool Rotterdam is nu het moment om de opleiding te herijken op basis van het landelijke opleidingsdocument, en om recente ontwikkelingen binnen sociaal werk mee te nemen in de bijstelling van het opleidingsprofiel. Het lectoraat Professionele identiteit van de sociaal werker participeert in de projectgroep die het beroepsbeeld en opleidingsprofiel her(r)ijkt. Tevens worden producten ontwikkeld om het beroepsbeeld te illustreren, zoals beroepsbeeldfilmpjes.

Het project Beroepsbeeld en opleidingsprofiel sociaal werk is onderdeel van het traject Samen op koers van het Instituut Sociale Opleidingen, Hogeschool Rotterdam.

(Beoogde) resultaten

  • Beroepsbeeld en eindkwalificaties Social Work Hogeschool Rotterdam
  • Flyer / folder Beroepsbeeld en eindkwalificaties Social Work Hogeschool Rotterdam
  • Beroepsbeeldfilmpjes sociaal werk

Samenwerkingen

Het projectteam bestaat uit docenten en onderwijsmanagers Social Work, naast de lector Professionele identiteit sociaal werk. De producten van de projectgroep worden geimplementeerd in de docententeams en het curriculum.

Financiering is vanuit het Instituut voor Sociale Opleidingen en Kenniscentrum Talentontwikkeling.

ProjectfeitenLooptijd

2021 -  2022


Financiering

Instituut voor Sociale Opleidingen en Kenniscentrum Talentontwikkeling


Lectoraat

Lectoraat Professionele identiteit van de sociaal werker


Thema

Inclusie

Beroepsbeeldfilmpjes

sociaal werk

Publicaties

Medewerkers betrokken bij dit project

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen