Menu English

Gezondheidszorg

Jij hebt alles onder controle

Jouw handen zijn goud waard. Of ze nu helpen om een baby ter wereld te komen of worden gebruikt om ouderen te verzorgen; ze zijn hard nodig. Welkom in de wereld van de gezondheidszorg.

Helpende hand

In de gezondheidszorg zijn er ontelbaar prachtige beroepen. Je kunt mensen helpen om van lichamelijke of mentale klachten af te komen, nieuwe technieken inzetten om een revalidatieproces te versnellen, een luisterend oor bieden aan mensen die daar behoefte aan hebben, vrouwen begeleiden tijdens hun zwangerschap, noem maar op. De lijst is bijna eindeloos lang. De gemende deler: jij biedt de helpende hand. En daarvoor is de maatschappij je erg dankbaar.

Bekijk onze opleidingen in de gezondheidszorg

Kom naar de open dag of volg online voorlichtingenVan dromen naar carrière

Jenske Salomons, vierdejaarsstudent Logopedie

Jenske Salomons, vierdejaarsstudent Logopedie

"M’n ouders en opa’s werkten allemaal in het onderwijs, dus dat ik logopedie studeer verbaast niemand. De opleiding is al vrij breed, maar toch wil ik me verder ontwikkelen in dit vak. Niet als leraar, maar wel als begeleider. Ik leer niet zo makkelijk dus de stap van mbo naar hbo was zwaar. Gelukkig kreeg ik alle hulp van m’n docenten en hielpen ze me bij het maken van een planning zodat ik optimaal voorbereid was op m’n tentamens. Voor mij was het duidelijk, maar als je twijfelt over je studie kan je liever iets kiezen dat bij je past. En als het uiteindelijk niet voor jou is, of je bent er niet klaar voor, dan begin je opnieuw. Zolang het goed voor jou voelt."

Steven van Eijk, vierdejaarsstudent Fysiotherapie

Steven van Eijk, vierdejaarsstudent Fysiotherapie

"Vroeger deed ik aan judo en had ik veel te maken met een fysiotherapeut. De behandeling en vooral de begeleiding kon naar mijn mening beter. Daarom wil ik sporttherapeut worden voor kinderen waarbij plezier voorop staat. Dan komen de prestaties vanzelf. Fysiotherapie is meer dan de behandeling van het lichaam. Je patiënten hebben ook coaching nodig en zo leidt de hogeschool ons op. Na m’n diploma wil ik verder studeren voor m’n master in sport en fysiotherapie. Blijf altijd je droom volgen. Ook als het niet meteen loopt zoals je voor ogen had. Werk hard en praat met de mensen om je heen. Een hbo-studie doe je niet alleen, maar met je leraren, klasgenoten en familie."

Tijdens en na je studie

Ervaringen van studenten en alumni

Rondleiding locatie Rochussenstraat

In deze vlog neemt student Seda je mee langs haar vijf favoriete plekken op locatie Rochussenstraat, de thuisbasis van onze zorgopleidingen. Wil je weten waar je straks gaat studeren? Bekijk dan de vlog!

Waarom Gezondsheidszorg? Luister naar het verhaal van Margo

Oud-student Margo, alumna van de opleiding Verpleegkunde, vertelt over haar beroep als Wijkverpleegkundige.

Projecten waar we trots op zijn

Laat je inspireren
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen