Ga direct naar de content

Verpleegkunde deeltijd

Tweeënhalfjarige bachelor in het Nederlands, start in september

Ben je mbo-verpleegkundige en ben je toe aan een volgende stap in jouw loopbaan? Dan is de deeltijdopleiding Verpleegkunde iets voor jou!

Als deeltijdstudent Verpleegkunde aan Hogeschool Rotterdam word je in tweeënhalf jaar opgeleid tot verpleegkundige op hbo-niveau. Je volgt een intensief programma, waarbij je werk en studie combineert.

De gezondheidszorg maakt een aantal grote veranderingen door. De zorg sluit meer en meer aan op de vraag van de cliënt. Cliënten zijn vaak goed op de hoogte van hun ziekte en het gevolg daarvan op hun leven. Als hbo-verpleegkundige ben je in staat om samen met de cliënt te bepalen welke ondersteuning nodig is. Dit vraagt om goede communicatie. Daarnaast draag je zorg voor een goede afstemming met andere disciplines, om zo de kwaliteit van de zorg te waarborgen. Cliënten met complexe en/of meervoudige zorgvragen (bijvoorbeeld chronisch zieken en ouderen) hebben veel baat bij deze 'ketens van zorg', waarin jij als toekomstige hbo-verpleegkundige een belangrijke schakel vormt. De nieuwe technologische ontwikkelingen ondersteunen je hierbij.

 

Vraag de brochure aan

Brochure aanvragen

Woon je in het buitenland? Vraag dan de brochure(s) aan via e-mail.

Verpleegkunde deeltijd

  Opbouw

  Hoe is de opleiding opgebouwd?
  Onderwijsvisie

  Bij de opleidingen van Hogeschool Rotterdam voelt iedereen zich welkom en hoort iedereen erbij. Studenten en docenten kennen elkaar en weten elkaar te vinden. De docenten doen er alles aan om je te begeleiden bij je studie op een manier die bij jou past. Dit vraagt van jou betrokkenheid en een actieve inzet. Samen maken we het onderwijs.

  Kenmerkend voor het onderwijs van Hogeschool Rotterdam is de aandacht voor:

  • De kennisbasis van het beroep
  • Handelen in de beroepspraktijk
  • Je eigen professionele identiteit

  Al deze elementen komen steeds aan bod tijdens de opleiding. Studenten (en medewerkers) hebben invloed op de manier waarop dit gebeurt in medezeggenschapsraden

  In het begin van je studie ligt de nadruk op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden, maar direct komt ook de praktijk aan bod. Je leert reële beroepsvraagstukken aan te pakken, in samenwerking met medestudenten, docenten, professionals uit de praktijk en praktijkgerichte onderzoekers. In het begin krijg je veel begeleiding van je docent, later neem je steeds meer het heft in eigen handen. Tijdens je studie leer je jezelf steeds beter kennen en ontdek je wat jouw unieke kwaliteiten zijn als beroepsbeoefenaar.

  Het eerste jaar

  De opleiding bestaat uit negen modules. In het eerste jaar start je met twee modules klinisch redeneren. Daarna volg je een module kwaliteit en veiligheid en je sluit het jaar af met een module over de oudere patiënt. 

  Iedere module bestaat uit een kennisdeel, vaardigheidsdeel en praktijkdeel. In alle delen ga je aan de slag met onderzoeksvaardigheden. In het praktijkdeel maak je ieder kwartaal een praktijkproduct zoals een complexe patiëntcasus of een kwetsbaarheidsanalyse. Verder werk je aan je competentieontwikkeling. Je doet dit op basis van het nieuwe competentieprofiel van de Bachelor of Nursing 2020 (BN2020). 

  Na het eerste jaar

  In het tweede jaar zijn er vier modules met de volgende thema’s: zelfmanagement, preventie, de reflectieve casestudy en diversiteit. Daarna ben je klaar om af te studeren.

  Afstuderen

  Tijdens je stage in het laatste studiejaar werk je aan een afstudeeropdracht in de vorm van een praktijkgericht onderzoek. 

  Werk en studie

  Bij deze opleiding stellen we eisen aan je werkervaring en/of werksituatie. De exacte eisen vind je onder de toelatingsvoorwaarden.

  Ondersteuning

  Iedere student is uniek en heeft zijn eigen ideeën over wat hij in zijn studie wil bereiken. In onze ondersteuning maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student krijg je ook een coach (docent) die je begeleidt en de studievoortgang in de gaten houdt.

   

  Vakken

  Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten

  Onderwijsvorm

  Hoe is het onderwijs ingericht?
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  1 dag les per week
  20 uren zelfstudie per week
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  Legenda
  Praktijk
  Keuzeruimte
  Theorie
  Begeleiding

  Na je studie

  Wat kun je doen na je opleiding?
  Na je afstuderen

  Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor of Science (BSc) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren. 

  Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

  Beroepen

  Een hbo-verpleegkundige is breed inzetbaar. Op dit moment is er werkgelegenheid in onder andere de ouderenzorg en de thuiszorg. Daarnaast zijn afgestudeerden werkzaam in ziekenhuizen of in de psychiatrie, zowel in een klinische als in een poliklinische setting. Andere beroepsmogelijkheden voor een verpleegkundige zijn instellingen voor verstandelijk beperkten, de GGD, het Centrum voor Jeugd en Gezin en de verslavingszorg.

  Doorstuderen

  Na het behalen van deze opleiding kun je doorstromen naar de masteropleiding Advanced Nursing Practice van Hogeschool Rotterdam. Hiermee word je opgeleid tot verpleegkundig specialist. Om te kunnen starten met de master moet je wel minimaal twee jaar relevante werkervaring hebben.

  Locatie

  Waar ga je studeren?

  Niet op zoek naar deze opleiding?

  Kijk ook eens naar deze opties

  We gebruiken cookies om de website te verbeteren.