Ga direct naar de content

Verpleegkunde deeltijd

Driejarige bachelor in het Nederlands, start in september

Ben je mbo-verpleegkundige en ben je toe aan een volgende stap in jouw loopbaan? Dan is de deeltijdopleiding Verpleegkunde iets voor jou!

Als deeltijdstudent Verpleegkunde aan Hogeschool Rotterdam word je in drie jaar opgeleid tot verpleegkundige op hbo-niveau. Je volgt een intensief programma, waarbij je werk en studie combineert.

Als hbo-verpleegkundige ben je breed inzetbaar. Je kunt onder andere aan de slag als wijkverpleegkundige of als verpleegkundige in de jeugdgezondheidszorg. Maar ook als verpleegkundige in de ouderenzorg of in de zorg voor mensen met een psychiatrisch ziektebeeld.

De gezondheidszorg maakt een aantal grote veranderingen door. De zorg sluit meer en meer aan op de vraag van de cliënt. Cliënten zijn vaak goed op de hoogte van hun ziekte en het gevolg daarvan op hun leven. Als hbo-verpleegkundige ben je in staat om samen met de cliënt te bepalen welke ondersteuning nodig is. Dit vraagt om goede communicatie. Daarnaast draag je zorg voor een goede afstemming met andere disciplines, om zo de kwaliteit van de zorg te waarborgen. Cliënten met complexe en/of meervoudige zorgvragen (bijvoorbeeld chronisch zieken en ouderen) hebben veel baat bij deze 'ketens van zorg', waarin jij als toekomstige hbo-verpleegkundige een belangrijke schakel vormt. De nieuwe technologische ontwikkelingen ondersteunen je hierbij.

 

Vraag de brochure aan

Brochure aanvragen

Woon je in het buitenland? Vraag dan de brochure(s) aan via e-mail.

Verpleegkunde deeltijd

  Meer brochures toevoegen (max 5)

  Opbouw

  Hoe is de opleiding opgebouwd?
  Onderwijsvisie

  Bij de opleidingen van Hogeschool Rotterdam voelt iedereen zich welkom en hoort iedereen erbij. Studenten en docenten kennen elkaar en weten elkaar te vinden. De docenten doen er alles aan om je te begeleiden bij je studie op een manier die bij jou past. Dit vraagt van jou betrokkenheid en een actieve inzet. Samen maken we het onderwijs.

  Kenmerkend voor het onderwijs van Hogeschool Rotterdam is de aandacht voor:

  • De kennisbasis van het beroep
  • Handelen in de beroepspraktijk
  • Je eigen professionele identiteit

  Al deze elementen komen steeds aan bod tijdens de opleiding. Studenten (en medewerkers) hebben invloed op de manier waarop dit gebeurt in medezeggenschapsraden

  In het begin van je studie ligt de nadruk op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden, maar direct komt ook de praktijk aan bod. Je leert reële beroepsvraagstukken aan te pakken, in samenwerking met medestudenten, docenten, professionals uit de praktijk en praktijkgerichte onderzoekers. In het begin krijg je veel begeleiding van je docent, later neem je steeds meer het heft in eigen handen. Tijdens je studie leer je jezelf steeds beter kennen en ontdek je wat jouw unieke kwaliteiten zijn als beroepsbeoefenaar.

  Het eerste jaar

  Het eerste leerjaar is een combinatie van onderwijs uit het reguliere voltijds 1e en 2e jaars HBO-V programma. Je oriënteert je op het werk van de hbo-verpleegkundige. De basis van het vak verpleegkunde staat centraal. Daarnaast volg je vakken als geneeskunde, onderzoeksvaardigheden en sociale vaardigheden.

  Na het eerste jaar

  De hoofdfase is gericht op verdieping en verbreding van de competenties die je tijdens de propedeuse hebt opgedaan. Gaandeweg ontwikkel jij je in de verschillende rollen van de hbo-verpleegkundige. Gedurende de opleiding blijf je binnen je eigen instelling en afdeling werken. Daar maak je ook de praktijkgerichte opdrachten. In de laatste fase van de opleiding volg je een minor en werk je aan een afstudeeropdracht.

  Werk en studie

  Bij deze opleiding stellen we eisen aan je werkervaring en/of werksituatie. De exacte eisen vind je onder de toelatingsvoorwaarden.

  Keuze en ondersteuning

  Keuze

  Tijdens je opleiding kun je kiezen uit zo'n driehonderd keuzevakken. Dit biedt je de kans om over de grenzen van je eigen opleiding heen te kijken en om invulling te geven aan je specifieke leerbehoeften. Via een minor in de laatste fase van je studie kun je bij de meeste deeltijdopleidingen kiezen voor een bepaald profiel waarmee je jezelf kunt onderscheiden. Ook de afstudeeropdracht die je kiest, geeft een persoonlijke inkleuring aan je opleiding.

  Ondersteuning

  Iedere student is uniek en heeft zijn eigen ideeën over wat hij in zijn studie wil bereiken. In onze ondersteuning maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student krijg je ook een coach (docent) die je begeleidt en de studievoortgang in de gaten houdt.

  Minors

  In de laatste fase van je opleiding verdiep je je door middel van een minor in je vakgebied of verbreed je je kennis in een door jou gewenste richting.

  Bekijk de minors

  Vakken

  Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten

  Onderwijsvorm

  Hoe is het onderwijs ingericht?
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  2 dagen school per week
  20 uren zelfstudie per week
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  Legenda
  Praktijk
  Keuzeruimte
  Theorie
  Begeleiding

  Na je studie

  Wat kun je doen na je opleiding?
  Na je afstuderen

  Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor of Science (BSc) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren. 

  Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

  Beroepen

  Een hbo-verpleegkundige is breed inzetbaar. Op dit moment is er werkgelegenheid in onder andere de ouderenzorg en de thuiszorg. Daarnaast zijn afgestudeerden werkzaam in ziekenhuizen of in de psychiatrie, zowel in een klinische als in een poliklinische setting. Andere beroepsmogelijkheden voor een verpleegkundige zijn instellingen voor verstandelijk beperkten, de GGD, het Centrum voor Jeugd en Gezin en de verslavingszorg.

  Doorstuderen

  Na het behalen van deze opleiding kun je doorstromen naar de masteropleiding Advanced Nursing Practice van Hogeschool Rotterdam. Hiermee word je opgeleid tot verpleegkundig specialist. Om te kunnen starten met de master moet je wel minimaal twee jaar relevante werkervaring hebben.

  Locatie

  Waar ga je studeren?
  • Rochussenstraat

  • Rotterdam: stad om te studeren en te wonen

  Niet op zoek naar deze opleiding?

  Kijk ook eens naar deze opties
  • Management in de Zorg deeltijd

   De zorg verandert en groeit de komende jaren sterk. Met de opleiding Management in de Zorg van Hogeschool Rotterdam kun je de uitdagingen aan!

  • Leraar Gezondheidszorg en Welzijn deeltijd

   Wil jij als leraar aan de slag in de gezondheidszorg of de welzijnssector? Volg dan de Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn vo/bve op Hogeschool Rotterdam.

  • Onderwijsondersteuner Gezondheidszorg en Welzijn deeltijd

   In de zorg zijn veel mensen nodig. Wil jij helpen deze mensen op te leiden? Volg de Ad Onderwijsondersteuner Gezondheidszorg en Welzijn aan Hogeschool Rotterdam.

  We gebruiken cookies om de website te verbeteren.