Menu English

Economie

Stap in de wereld van business

Wil je een spannend beroep in de economische sector? Dan zit je hier goed. Commercieel, financieel, internationaal? Het kan allemaal!

Stap in de wereld van business

Dus jij wilt de wereld veroveren? Dat is mooi, want onze economische opleidingen zorgen ervoor dat je daar niet alleen over kunt dromen, maar ook dat het werkelijkheid wordt. Ben je ondernemend? Heb je gevoel voor cijfers? Kun je goed met mensen omgaan? Dan zit je hier goed. Het mooie is dat je alles gelijk in de praktijk leert. Een betere voorbereiding op de arbeidsmarkt is er niet. Let’s go!

Bekijk onze economische opleidingen

Kom naar de open dag of volg online voorlichtingen

Van dromen naar carrière

Prewien, derdejaarsstudent Business IT & Management

Prewien, derdejaarsstudent Business IT & Management

"Ik koos voor business & IT omdat ik hier de meeste kansen zag. Na m’n studie wil ik eerst een aantal jaar praktijkervaring als consultant opdoen voordat ik m’n eigen bedrijf begin. Als je die ambitie hebt, lijkt me enige kennis van IT wel handig omdat je er sowieso te maken mee krijgt. De stap naar het hbo beviel me goed omdat de havo heel algemeen was. Nu leer je een specifiek vak dat ik echt wil begrijpen. Als je jezelf breed wil oriënteren zit je goed bij de opleiding Business IT & Management. Je krijgt les in verschillende onderwerpen zonder er heel erg diep op in te gaan. Daarnaast is Rotterdam een ontzettend inspirerende stad voor ondernemers. De dagelijkse handel die je hier zit motiveert me enorm."

Brinne, vierdejaarsstudent Bedrijfskunde

Brinne, vierdejaarsstudent Bedrijfskunde

"Ik droom van een carrière als Strategy Director bij een groot internationaal bedrijf. Het liefst in de fast moving consumer goods-branche omdat je continu bezig bent met vernieuwing, verbetering en innovatie. Je moet steeds opnieuw uitvinden hoe je de consument bereikt. Dat creatieve vind ik heel erg leuk. Ik koos voor Hogeschool Rotterdam omdat ik in de praktijk wilde werken, maar ondertussen zoek ik ook de theoretische diepgang. Naast mijn bacheloropleiding Bedrijfskunde volg ik een pre-master Strategy aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna wil ik de master Strategy gaan doen. Na m’n afstuderen hoop ik een werkgever te vinden die een master aan de Nyenrode Business University wil financieren. Via een stage hoop ik een ingang te vinden en daarna aan de slag te gaan als trainee. Puur om op die manier het wereldje binnen te rollen."

Rondleiding locatie Kralingse Zoom

Ontdek waar je straks gaat studeren

In deze vlog neemt student Merel je mee langs haar vijf favoriete plekken op locatie Kralingse Zoom, de thuisbasis van de Hogeschool Rotterdam Business School (HRBS). Op deze locatie vind je onze economische opleidingen. Wil je weten waar je straks gaat studeren? Bekijk dan de vlog!

Welke mogelijkheden zijn er in de wereld van business?

Projecten waar we trots op zijn

Laat je inspireren
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen