Menu English

Dr. Patricia Vuijk

Lector Meisjes en mentaal welbevinden

Orthopedagoge Dr. Patricia Vuijk is sinds 2013 lector Meisjes en mentaal welbevinden bij de Kenniscentra Talentontwikkeling en Zorginnovatie. Samen met haar onderzoeksgroep doet zij onderzoek naar preventieve oplossingen om risicovolle (sekse-specifieke) ontwikkelingspaden naar psychopathologie bij kinderen en jongeren om te kunnen buigen naar gezonde ontwikkelingspaden.

Patricia Vuijk heeft orthopedagogiek gestudeerd aan de Universiteit Leiden en deed eerder de Lerarenopleiding Basisonderwijs aan Hogeschool Rotterdam. Ze heeft als leerkracht jarenlang in het speciaal basisonderwijs gewerkt. 

Daarnaast is Patricia lid van diverse beoordelingscommissies (ZonMw GGZ en Funding Red Noses) en is ze redactielid van Kind en Adolescent Praktijk.

Promotieonderzoek

Patricia Vuijk promoveerde in 2006 aan Erasmus MC op een onderzoek naar seksespecifieke ontwikkelingspaden naar psychopathologie bij jeugdigen.

Podcast

In gesprek met Patricia Vuijk: lector, onderzoeker en expert op het gebied van depressies bij meisjes. “Vriendschappen zijn helpend. Maar tot een bepaalde hoogte.”

Beluister de podcast

Volg Patricia Vuijk

Op social media

Project(en)

Van Dr. Patricia Vuijk

Publicatie(s)

Van Dr. Patricia Vuijk
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen