Menu English

Dr. Dominique Sluijsmans

Lector Integrale Curriculumontwikkeling

Dominique Sluijsmans gaat zich richten op de kennisontwikkeling over het ontwerpen en ontwikkelen van samenhangende, doceer- en studeerbare curricula. Zij levert hiermee een bijdrage aan de ambitie van Hogeschool Rotterdam om onderwijs, onderzoek en het verbeteren en vernieuwen van de (regionale) beroepspraktijk intensiever met elkaar te verbinden.

Over de lector

Als gepromoveerd onderwijskundige is Sluijsmans sinds 1997 actief op het terrein van onderwijsontwerp, met bijzondere aandacht voor toetsen en beoordelen. Daarbij is zij geïnteresseerd in de waarde die toetsing kan hebben voor de ontwikkeling van leerlingen en studenten.

In haar werk heeft Sluijsmans met verschillende mensen samengewerkt binnen diverse onderwijssectoren. Zij haalt energie uit het werken met scholen en opleidingen waar ze samen met het team en met een kritische blik het curriculum en de wijze van toetsing onder de loep willen nemen.

Haar ervaring als zowel onderzoeker, adviseur en spreker helpen Sluijsmans om research-informed te werken, zonder de specifieke context van een school of opleiding en de daar ervaren vraagstukken uit het oog te verliezen.

Overige werkzaamheden

Sluijsmans is tevens als docent werkzaam bij de master Curriculumontwikkeling van de Faculteit Pedagogische Wetenschappen en Onderwijswetenschappen van de Radboud Universiteit. Hiervoor is zij werkzaam geweest als lector bij Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Zuyd Hogeschool en als universitair (hoofd)docent bij de Universiteit Maastricht en de Open Universiteit. Sluijsmans is in 2002 gepromoveerd bij de Open Universiteit met een onderzoek naar het ontwikkelen van peer assessment vaardigheden bij aanstaande leraren.

 

Openbare les

Het versterken van het curriculair denken en werken binnen Hogeschool Rotterdam: de kracht van samenhang en verbinding.

Lees meer over de openbare les

Volg Dominique Sluijsmans

Op social media

 

Project(en)

Van Dr. Dominique Sluijsmans

Publicatie(s)

Van Dr. Dominique Sluijsmans
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen