Menu English

Dr. Ellen Klatter

Lector Versterking Beroepsonderwijs en Lector Studiesucces

Ellen Klatter studeerde Onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte na haar promotie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen als onderzoeker bij de Erasmus Universiteit Rotterdam en als lector Didactiek van Techniekonderwijs bij Fontys.

Als lector Versterking Beroepsonderwijs aan Hogeschool Rotterdam doet zij onderzoek op de scharnierpunten van het beroepsonderwijs, aansluiting en doorstroom. Klatter adviseert studenten, docenten en lerarenopleiders in de uitvoering van praktijkonderzoek en begeleidt masterstudenten en promovendi aan het hbo en wo.

Tevens werkt Klatter als lector Studiesucces aan onderzoek van onderwijskwaliteit. Ze geeft leiding aan een onderzoeksgroep gericht op ‘onderzoekend werken aan onderwijskwaliteit’, en ondersteunt daarin het ontwerpen van onderwijs- en leerprocessen. Van haar hand verscheen o.a. het adviesrapport Grip op Studiesucces en diverse wetenschappelijke en vakpublicaties over doorstroom, pedagogiek en studiesucces.

Andere activiteiten

Daarnaast is Klatter landelijk actief in diverse raden en wetenschappelijk lid van de programmacommissie Aansluiting (beroeps)Onderwijs en Arbeidsmarkt onder auspiciën van NRO.   

Openbare les: Professionele identiteit in perspectief

De professionele identiteit van de docent in het beroepsonderwijs

 Lees meer over de openbare les

Openbare les: Studiesucces

Wat is binnen Hogeschool Rotterdam nodig om onze studenten effectief te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun talenten als aankomend professionals?

 Lees meer over de openbare les

Volg Ellen Klatter

Op Social Media

Project(en)

Van Dr. Ellen Klatter

Publicatie(s)

Van Dr. Ellen Klatter
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen