Menu Zoeken English

Dr. Ellen Klatter

Lector Versterking Beroepsonderwijs en Lector Studiesucces

Ellen Klatter is als onderwijskundige afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en gepromoveerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In haar loopbaan heeft zij diverse onderzoeken uitgevoerd op de scharnierpunten van het Nederlands onderwijssysteem.

Vanuit het lectoraat Didactiek van het Techniekonderwijs (Fontys) hield Ellen Klatter zich de laatste jaren bezig met onderzoek naar de didactiek van (technisch) beroepsonderwijs, onderwijsontwikkeling, professionalisering en onderzoek. Vanuit die functie was zij in opdracht van de Vereniging Hogescholen voorzitter van de redactie Kennisbasis Docent technische beroepen. Vanaf 2011 werkt zij in opdracht van het min. OCW als voorzitter Sectorale Vernieuwingscommissie Techniek voor de Vernieuwing Beroepsgerichte programma’s VMBO. Het lectoraat Studiesucces combineert Klatter met haar aanstelling als lector Versterking Beroepsonderwijs, beide bij Kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogeschool Rotterdam. 

Andere activiteiten

  • Adviseur curriculumraad opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn

Openbare les: Professionele identiteit in perspectief

De professionele identiteit van de docent in het beroepsonderwijs

 Lees meer over de openbare les

Openbare les: Studiesucces

Wat is binnen Hogeschool Rotterdam nodig om onze studenten effectief te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun talenten als aankomend professionals?

 Lees meer over de openbare les

Volg Ellen Klatter

Op Social Media

Project(en)

Van Dr. Ellen Klatter

Publicatie(s)

Van Dr. Ellen Klatter

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen