Menu English

Onderzoek naar studievaardigheden: monitoringstudie naar het Keuzedeel Voorbereiding HBO (K0125) in het economisch domein

Publicatie van Kenniscentrum Talentontwikkeling
M. Bruijn-Smolders,de, E.B. Klatter | Rapport | Publicatiedatum: 15 juli 2020

tussenrapportage - eerste cohort 2018-2019

Drie Rotterdamse regionale opleidingscentra en twee hogescholen geven vanaf cohort 2018/2019 gezamenlijk invulling aan het Keuzedeel Voorbereiding HBO (K0125) ten behoeve van doorstroom in het economisch domein (www.gelijke-kansen.nl). Het integrale programma ter bevordering van de aansluiting in het economisch domein is gedefinieerd onder de titel ‘De Rotterdamse Aanpak’. De lectoraten Studiesucces van Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Inholland hebben gezamenlijk in een monitoring onderzoek met een pretestposttest design, onderzocht in hoeverre dit keuzedeel bijdraagt aan de kwaliteit van studiekeuzeprocessen en de ontwikkeling van studievaardigheden, ten gunste van de doorstroom van het MBO naar het HBO.

Auteur(s) - verbonden aan Hogeschool Rotterdam

Betrokken bij deze publicatie
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen