Menu English

Dr. Monique de Bruijn-Smolders

Hoofddocent

Monique combineert haar werkzaamheden als hoofddocent bij Kenniscentrum Talentontwikkeling met die van onderzoeker aan Rotterdam School of Management, aan Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar promotieonderzoek verrichtte zij bij Kenniscentrum Zorginnovatie.

Monique de Bruijn-Smolders is coördinator van de hogeschoolbrede onderzoekslijn “Onderwijskwaliteit in verbinding”, hoofddocent aan het lectoraat Studiesucces en onderzoeker aan het Centre for Study and Career Success, Rotterdam School of Management.

Onderzoek naar academisch succes en studenten-welzijn

Tot 2017 heeft Monique onderzoek verricht bij Kenniscentrum Zorginnovatie en de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences. Zij combineerde haar onderzoek met het geven van onderwijs aan de Masteropleiding Advanced Nursing Practice. 

Sinds 2017 werkt Monique volledig als onderzoeker bij Kenniscentrum Talentontwikkeling. Ze voert follow up onderzoek uit naar aanleiding van haar dissertatie: Self-Regulated Learning and Academic Performance. A Study among Freshmen (2017). In dit promotie-onderzoek onderzocht Monique welke studievaardigheden het best studiesucces voorspellen in een landelijk onderzoek onder studenten Ergotherapie. Ook onderzocht Monique in hoeverre studieloopbaancoaches in staat zijn een tekort aan studievaardigheid bij eerstejaars studenten te herkennen, hoe ze hen kunnen begeleiden en met welke interventies, voor doorontwikkeling van studievaardigheden voor studiesucces. In haar follow up onderzoek heeft ze de scope van haar onderzoek uitgebreid naar studenten op meerdere onderwijsniveaus en in verschillende disciplines van studiesucces, ook naar studentenwelzijn; naar student succes.

In haar onderzoek werkt Monique ook samen met andere professionals die voorspellers van studiesucces onderzoeken. Het gaat dan bijvoorbeeld om studiekeuze (dr. Jeany van Beelen-Slijper en lector Petra Biemans, Haagse Hogeschool) en aan didactisch coachen (lector Lia Voerman, Hogeschool Rotterdam).

Promotieonderzoek zelfregulerend leren en studiesucces in het hoger onderwijs

Zelfregulerend leren bestaat uit een groot aantal zelfregulerende leerprocessen, bijvoorbeeld: plannen, het toepassen van leerstrategieën en het inschakelen van hulpbronnen. Hoewel een aantal zelfregulerende leerprocessen verband blijkt te hebben met studiesucces op de lange termijn (studievoltooiing), is er nog veel te onderzoeken naar welke zelfregulerende leerprocessen studie drop out en studievertraging in het eerste leerjaar voorspellen. Monique de Bruijn verdedigde op 16 november 2017 haar proefschrift aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

Onderwijs

Monique combineert haar werkzaamheden als hoofddocent bij Kenniscentrum Talentontwikkeling met die van onderzoeker aan Rotterdam School of Management, aan Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar onderzoek aan Rotterdam School of Management gaat over in hoeverre een goal-setting app (artificiële intelligentie) studentenwelzijn en studiesucces verhoogt. Monique werkt in dit onderzoek nauw samen met Izaak Dekker, projectleider van het goal-setting app onderzoek aan Hogeschool Rotterdam.

Volg Monique de Bruijn - Smolders

op social media

Project(en)

Van Dr. Monique de Bruijn-Smolders

Publicatie(s)

Van Dr. Monique de Bruijn-Smolders
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen