Menu English

Over het lectoraat

Een op de mens en zijn naasten gerichte palliatieve zorg betekent een cruciale bijdrage aan de kwaliteit van leven tot aan het levenseinde. Multidimensionaliteit in zorg en ondersteuning, interdisciplinaire samenwerking en aandacht voor zorgverleners zijn thema’s die hierbij een belangrijke rol spelen. Vanuit de overtuiging dat het nooit te vroeg is om na te denken over de laatste levensfase - en dat geldt óók voor professionals - krijgt ook de algemene bespreekbaarheid van palliatieve zorg en het nadenken over wat van waarde is in het leven aandacht binnen het lectoraat.

Iedereen wil als mens gezien worden, óók in de levensfase waarin zorg, kwetsbaarheid en (soms) een levensbedreigende aandoening op de voorgrond staan. De belangrijkste drijfveer van Marieke is om van dit lectoraat een inspirerende broedplaats van kennis en verbinding te maken. Hieraan wil ze invulling geven in samenwerking met het werkveld en door in het onderwijs via praktijkgericht onderzoek bij te dragen aan een samenleving waarin een zieke of kwetsbare persoon gezien en benaderd wordt als een volwaardig mens in plaats van alleen een patiënt. 

Medewerkers lectoraat

Alle lectoraten

van Kenniscentrum Zorginnovatie
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen