Menu Zoeken English

Lectoraat Samenhang in de Ouderenzorg

van dr. Marleen Goumans

"In de ouderenzorg gaat het erom de hele mens te zien."

Marleen Goumans Lector Samenhang in de Ouderenzorg

Meer dan ooit is inhoudelijke en organisatorische samenhang in de ouderenzorg nodig, nu de maatschappij vraagt om zorg die past bij de individuele oudere. Ook de vergrijzing, de oplopende zorgkosten en de teruggang in gekwalificeerd personeel maken betere samenhang nodig. In werkelijkheid is die samenhang vaak nog ver weg door een diversiteit aan thema's en vraagstellingen en een gesegmenteerde aanpak.

Vanuit haar lectoraat ontwikkelt Marleen Goumans innovatieve kennis die zulke belemmeringen uit de weg ruimt, steunend op praktijkgericht onderzoek en verbonden met het beroepsonderwijs. Een belangrijk uitgangspunt in haar werk is het vermogen van mensen zelf sturing te geven aan hun leven. De individuele omstandigheden en de verbanden waarin ouderen leven moeten bepalend zijn, niet de schotten tussen organisaties en de wet- en regelgeving. Zo beoogt het project Even Buurten een integrale wijkaanpak waarbij informele zorg en formele zorg voor ouderen naadloos op elkaar aansluiten. 

Onderzoekslijn

Het lectoraat Samenhang in de Ouderenzorg is ge├»nitieerd en wordt gefinancierd door de Rotterdamse ouderenzorgorganisatie Laurens. Het lectoraat is ge├»nstalleerd binnen de onderzoekslijn Samenhang in Zorg van Kenniscentrum Zorginnovatie. Zo wordt de ideale basis voor verbinding van werkveld en de hogeschool gelegd.

Samenwerking

Zorgorganisatie Laurens.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.