Menu English

Lectoraat Complexe Pijn

Het lectoraat draagt bij aan de verbetering van de zorg aan mensen met complexe pijn. Ondanks het feit dat we steeds meer weten over het fenomeen pijn en het aantal behandelvormen ook steeds verder uitbreidt, blijkt het nog steeds moeilijk om mensen met complexe pijn op een goede manier te helpen. Velen zijn namelijk ontevreden over de hulp die hen wordt aangeboden.

Over het lectoraat

Het lectoraat ‘complexe pijn’ bekijkt enerzijds welke biopsychosociale ‘mechanismen’ een rol spelen bij complexe ervaring. Daarnaast wordt er onderzoek uitgevoerd naar de pijnstillende effecten van fysiotherapeutische behandelingen waarin met name speciale aandacht uitgaat naar het gebruik van ‘bewegen’. Het lectoraat besteedt ook veel aandacht aan de wijze waarop praktijkinnovaties succesvol geïmplementeerd kunnen worden in grootstedelijke hulpverleningspraktijken waar mensen met diverse sociaal-culturele achtergronden hulpverleners bezoeken. Hiervoor wordt in een Academische Werkplaats Fysiotherapie samengewerkt met hulpverleningspraktijken voor mensen met complexe pijn.

Samenwerking

Het lectoraat werkt samen met Pain in Motion, International Research GroupErasmus Medisch Centrum, afdelingen Huisartsgeneeskunde en Orthopedische geneeskundeVrije Universiteit Amsterdam, Vrije Universiteit BrusselUniversiteit GentUniversiteit AntwerpenKoninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie‘Lijn 2’ Gezondheidscentrum, Rotterdam-Zuid

Medewerkers lectoraat

Alle lectoraten

van Kenniscentrum Zorginnovatie