Menu
  English

  Maaike Kragting

  Docent-onderzoeker

  Maaike Kragting is sinds 1997 Fysiotherapeut. Haar werk als Fysio- en manueeltherapeut in een eerstelijns praktijk combineert zij met haar werk als Hogeschooldocent aan de opleiding Fysiotherapie van de Hogeschool Rotterdam. In 2009 rondde zij haar master opleiding Manuele Therapie af. In 2017 is zij, als junior onderzoeker binnen het lectoraat ‘Bewegen naar Gezondheid’, een onderzoekstraject gestart naar de rol van leerprocessen, concrete bewegingscontexten en psychologische factoren bij mensen met a-specifieke nekpijn. In Januari 2019 kreeg zij een promotievoucher van de Hogeschool Rotterdam toegekend met als thema ‘Fysiotherapeutische hulpverlening bij mensen met nekpijn: wetenschappelijke en technologische innovaties vertalen naar de praktijk’.

  In 1997 is Maaike Cum Laude afgestudeerd aan de opleiding Fysiotherapie van de Hogeschool Rotterdam. Daarna is zij als docent gaan werken op de opleiding Fysiotherapie van de Hogeschool Rotterdam en als Fysiotherapeut in de praktijk voor Fysiotherapie in Bergambacht. In 2005 heeft zij cum laude haar opleiding Manuele Therapie aan de SOMT in Amersfoort afgerond. In vervolg hierop heeft zij in 2008 een verkorte Masteropleiding Manuele Therapie gevolgd die ook cum laude werd afgerond.

  Momenteel werkt Maaike als PhD student aan diverse studies binnen het thema ‘Fysiotherapeutische hulpverlening bij mensen met nekpijn: wetenschappelijke en technologische innovaties vertalen naar de praktijk. Dit doet zij binnen het lectoraat ‘Complexe Pijn’ van de Lector Lennard Voogt. Dit combineert zij met haar werk als docent binnen de multidisciplinaire Minor ‘Pain Basics for Health Professionals’. Tevens geeft zij onderwijs aan derdejaars studenten Fysiotherapie. Zij geeft les binnen het thema ‘complexe pijn’ en begeleid studenten in het derde er vierde jaar bij het schrijven van hun case-reports.

   

  Publicatie in voorbereiding:
  Kragting, M., L. Voogt, A. Pool-Goudzwaard, M. Coppieters. Cross-cultural adaptation and validation of the Dutch language version of the Pictorial Fear of Activity Scale – Cervical (PFActS-C DLV), publicatie in voorbereiding (submitten Januari 2020)

  Publicatie(s)

  Van Maaike Kragting