Menu English

Dr. Hester den Bandt

Docent-onderzoeker

Hester den Bandt studeerde Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds april 2000 is zij werkzaam in de 1e lijns fysiotherapie praktijk. In september 2010 rondde zij de opleiding tot Master Manuele Therapie af in Rotterdam. Vanaf augustus 2011 werkt Hester als docent aan de Hogeschool Rotterdam voor de opleiding Fysiotherapie. Naast het begeleiden van studenten in hun afstuderen, is Hester betrokken in de minor 'Pain Basics for Health Professionals'. Vanaf augustus 2015 is zij gestart met haar promotie aan de Vrije Universiteit Brussel over centrale sensitisatie bij mensen met a-specifieke lage rugpijn. Dit onderwerp valt onder het lectoraat ‘complexe pijn’ bij Hogeschool Rotterdam met als lector Lennard Voogt. Het doceren combineert Hester nog steeds met het uitvoeren van het vak fysiotherapie in de 1e lijn.

Promotie onderzoek
Lage rugpijn is een veel voorkomende aandoening en is een belangrijke reden voor werkverzuim en daarmee, naast een groot gezondheidsprobleem, ook een groot economisch probleem. Het is een veelvoorkomende reden om de fysiotherapeut te bezoeken. Vanuit de pijnneurowetenschappen is inmiddels bekend dat er geen sprake is van één soort pijntype die iemand heeft. Er zijn meerdere typen bij iemand aanwezig en één pijntype zal dominant zijn. Dit project richtte zich op het pijntype: Centrale Sensitisatie. Middels informatie uit verschillende vragenlijsten en pijnmetingen bij mensen met lage rugpijn, kregen we informatie of Centrale Sensitisatie aanwezig was bij deze populatie. Tevens is er in kaart gebracht wat de karakteristieken waren van mensen met lage rugpijn waarbij Centrale Sensitisatie het dominante pijnmechanisme was. 

Looptijd: augustus 2015 t/m december 2020/januari 2021

Activiteiten

  • Pain mechanisms on low back pain: a systematic review and meta-analysis of quantitative sensory testing outcomes
    Posterpresentatie tijdens WCPT congres, mei 2019
  • Centrale sensitisatie bij mensen met lage rugpijn: een systematische review en meta-analyse
    Presentatie tijdens symposium ''Bewegen het beste medicijn voor pijn'', november 2018
  • Exploring pain mechanisms in musculoskeletal pain: the case of low back pain
    Presentatie tijdens Pain Science in motion in Stockholm Oral, maart 2017
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen